Hangony Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (IX. 15.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 09. 16

a Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014. (XI.27.) önkormányzati rendeletének 1. melléklete tartalmazza a képviselő-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörök jegyzékét. A melléklet módosítása vált szükségessé annak kiegészítése, valamint az abban hivatkozott önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezése, illetve a tárgyában alkotott új rendelet hatályba lépése okán.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelete a Hangony Községi Önkormányzat Képviselő-Testülete Szervezeti és Működési Szabályzatáról (a továbbiakban: SZMSZ) 1. melléklete tartalmazza a képviselő-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörök jegyzékét, ami ellentétes az Ör. 2. § (5) bekezdésében foglaltakkal, mert az SZMSZ az Ör. 3. § (5) bekezdésére hivatkozik.

A pályázati forrásból megvalósuló beszerzések gördülékeny lebonyolítása érdekében 3.000.000,- Ft alatt a polgármester saját hatáskörben jogosult a beszerzési eljárás lebonyolítására és a nyertes ajánlattevő kiválasztására.

A 2. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.