Kisgyőr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII.12.) önkormányzati rendelete

A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 08. 15- 2021. 08. 15

Kisgyőr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2021. (VIII. 12.) önkormányzati rendelete

A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosításáról

Kisgyőr Község Önkormányzat Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában, 45. § (1) bekezdésében valamint 132. § (4) bekezdés d) és g) pontjában kapottt felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. valamint 8. a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2021.(III.11.) önkormányzati rendelet 1. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A rendelet hatálya kiterjed a Kisgyőr község közigazgatási területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 3. § (1)-(3) bekezdésében megjelölt személyekre.”

2. § (1) A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2021.(III.11.) önkormányzati rendelet 11. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Rendkívüli települési létfenntartási támogatásra jogosult az a személy aki létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartást veszélyeztető előre nem tervezhető többletkiadása keletkezik.”

(2) A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2021.(III.11.) önkormányzati rendelet 11. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Létfenntartási támogatás megállapításánál a család 1 főre számított jövedelme nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élők esetén a 250%-át, a rendelet 11. § (2) bekezdés e) pontja szerinti esetben az 1 főre eső jövedelem nem haladhatja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét.”

3. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2021.(III.11.) önkormányzati rendelet 12. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Temetési támogatásra jogosult az a Kisgyőr község közigazgatási területén állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező kérelmezőnek, aki a meghalt személy eltemetéséről gondoskodott annak ellenére, hogy arra nem volt köteles, vagy köteles volt ugyan, de a temetési költségek viselési a saját illetve családja létfenntartását veszélyezteti.”

4. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2021.(III.11.) önkormányzati rendelet 16. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület a mindekori öregségi nyugdíjminimum tízszeresét el nem érő nyugdíjjal rendelkező minden 70. életévét betöltött és a településen lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy részére naptári évenként október hónapban egyszeri, maximum 3.000,- Ft összegű természetbeni támogatást nyújt ajándékcsomag formájában.”

5. § A települési támogatásokról és az egyéb szociális ellátások helyi szabályairól szóló 5/2021.(III.11.) önkormányzati rendelet 17. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület minden év december hónapban egyszeri karácsonyi támogatásban részesíti azokat a családokat akik a tárgyév során legalább 1 hónapig települési lakásfenntartási támogatásban részesültek.”

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.