Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelete

A településkép védelméről szóló 22/2017. (XII.27.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 28- 2021. 06. 29

Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2021. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

A településkép védelméről szóló 22/2017. (XII.27.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Kisszállás község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (2) és (3) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012.(XI. 8.) Korm. rendelet 43/A. § (6) bekezdés c) pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Állami Főépítészének, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságnak, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Hivatala és a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztályának, valamint a Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének partnerségi egyeztetés szabályairól szóló 8/2017.(IV.3.) önkormányzati rendeletében véleményezésre jogosultak véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017.(XII.27.) számú önkormányzati rendelete a településkép védelméről szóló 22/2017. (XII.27.) önkormányzati rendelet 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § (1) A helyi védelem alá helyezési és a helyi védelem megszüntetésére vonatkozó eljárást kezdeményezhet:

  • a) bármely természetes vagy jogi személy, továbbá jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet a polgármesterhez írásban benyújtott kérelemmel,
  • b) Kisszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete.

(2) A helyi védelem alá helyezésre vonatkozó kezdeményezésnek tartalmaznia kell:

  • a) a védelemre javasolt érték megnevezését, egyedi védelem esetén címét, helyrajzi számát, területi védelem esetén a terület lehatárolását a helyrajzi számok megjelölésével
  • b) a védelem jellegével kapcsolatos javaslatot és
  • c) a védelemmel kapcsolatos javaslat rövid indokolását,
  • d) a kezdeményező nevét, megnevezését, lakcímét, székhelyét.

(3) A helyi védelem megszüntetésére vonatkozó kezdeményezésnek tartalmaznia kell:

  • a) a védett érték megnevezését, egyedi védelem esetén címét, helyrajzi számát, területi védelem esetén a terület lehatárolását a helyrajzi számok megjelölésével
  • b) a védelem törlésével kapcsolatos javaslat rövid indokolását,
  • c) a kezdeményező nevét, megnevezését, lakcímét, székhelyét.

(4) Amennyiben a kezdeményezés hiánypótlásra szorul, és azt a polgármester erre vonatkozó felhívása ellenére 30 napon belül a kezdeményező nem egészíti ki, a javaslatot a polgármester érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

(5) A helyi védelem alá helyezés értékvizsgálat alapján történik. Az értékvizsgálat követelményeire az általános előírások vonatkoznak.”

2. § A Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017.(XII.27.) számú önkormányzati rendelete a településkép védelméről szóló 22/2017. (XII.27.) önkormányzati rendelet 8. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A helyi védelem alá helyezés vagy annak megszüntetése iránti eljárás megindításáról, az önkormányzati tulajdonú ingatlanok kivételével, az önkormányzat honlapján 30 napon belül tájékoztatást kell közzétenni, továbbá írásban értesíteni kell az (1) bekezdésben meghatározott érdekelteket.”

3. § A Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017.(XII.27.) számú önkormányzati rendelete a településkép védelméről szóló 22/2017. (XII.27.) önkormányzati rendelet 2. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

4. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba.

1. melléklet

1. A Kisszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2017.(XII.27.) számú önkormányzati rendelete a településkép védelméről szóló 22/2017. (XII.27.) önkormányzati rendelet 2. melléklet szerinti csatolmánya helyébe a következő rendelkezés lép: