Csepreg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2021. (X. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

Csepreg Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 01
Csepreg Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019. (XI. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról
Részletes indokolás
Az 1–5. §-hoz
1. §-hoz
A nyilvánosság tájékoztatása pontosításra került.
2. §-hoz
A rendelet módosítása rendezi az önkormányzat részvételével működő társulásokba, a képviselő-testület által delegált személy helyettesítésének kérdését, annak akadályoztatása esetén.
3. §-hoz
Csepreg Város Önkormányzat Képviselő-testületének költségvetési rendelete a polgármesterre ruházta a költségvetési előirányzat módosítás és előirányzat átcsoportosításra vonatkozó hatásköröket. A költségvetési rendelet értelmében a polgármester jogosult az elkülönített számlán kezelt összegek felhasználására likviditási megőrzése érdekében, utólagos visszapótlási kötelezettséggel. Emellett képviselő-testület a polgármesterre ruházta át a településkép eljáráokkal kapcsolatos egyes hatásköreit.
4. §-hoz
Az 1. számú melléklet újraszabályozása történt meg, melynek során új kormányzati funciókkal került kiegészítésre az SZMSZ.
5. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz