Sopron Megyei Jogú Város Polgármesterének 12/2021. (V.14.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet <br>módosításáról<br>

Hatályos: 2021. 05. 15- 2021. 05. 16

Sopron Megyei Jogú Város Polgármesterének 12/2021. (V. 14.) önkormányzati rendelete

a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Sopron Megyei Jogú Város Polgármestere a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. (a továbbiakban: Szt.) 132. § (4) bekezdésében és a Sopron és Környéke Szociális-Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás létrehozásáról szóló 2019. december 8. napján létrejött szerződés IV.4. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és az Szt. 92. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, továbbá a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében meghatározott feladat- és hatáskörében a következőket rendeli el:

1. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet bevezető része helyébe a következő rendelkezés lép:

„Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. tv. (a továbbiakban: Szt.) 132. § (4) bekezdésében és a Sopron és Környéke Szociális-Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás létrehozásáról szóló 2019. december 8. napján létrejött szerződés IV.4. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontja és az Szt. 92. § (1) és (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi térítési díjakról az alábbi rendeletet (a továbbiakban: rendelet) alkotja:”

2. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 1. § (1) és (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(1) A rendelet hatálya - a 1. § (2)-(4) bekezdésében és 2. § (2) bekezdésében foglaltak szerint - kiterjed a Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (továbbiakban: Önkormányzat), a Sopron és Környéke Szociális - Gyermekjóléti Intézményfenntartó Társulás (továbbiakban: Társulás) – tagjainak, valamint a jelzett szolgáltatások tekintetében a Soproni Járás közigazgatási területén lakóhellyel, tartózkodási hellyel vagy települési szintű lakcímmel (továbbiakban: bejelentett lakóhely) rendelkező

  • a) magyar állampolgárokra,
  • b) bevándoroltakra és letelepedettekre,
  • c) hontalanokra,
  • d) a magyar hatóság által menekültként elismert személyekre.

(2) A rendelet hatálya kiterjed a 2. § (2) bekezdésben feltüntetett szolgáltatásokra, az ott meghatározott ellátási területen bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyre.”

3. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § (1) Az Önkormányzat a Soproni Szociális Intézmény (továbbiakban: SoSzI) szakmai egységei útján, az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztőközpont által és a Társulás pedig a Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete (továbbiakban: Gyermekjóléti Intézet) által a kérelmező igényének figyelembevételével, a személyes gondoskodás keretén belül biztosítja a szociális alapszolgáltatásokat, valamint a szociális szakosított ellátásokat.

(2) Az Önkormányzat - a 2. § (2) bekezdés b) pontjában szereplő szolgáltatásokat a Gyermekjóléti Intézet által - a személyes gondoskodást igénylők számára a következő szociális szolgáltatásokat nyújtja:

  • a) Sopron Megyei Jogú Város közigazgatási területére kiterjedően
    • aa) étkeztetés szociálisan rászorultaknak (szociális konyha, népkonyha),
    • ab) házi segítségnyújtás,
    • ac) utcai szociális munka,
    • ad) idősek nappali ellátása,
    • ae) fogyatékos személyek nappali ellátása,
    • af) nappali melegedő,
    • ag) éjjeli menedékhely,
    • ah) hajléktalan személyek átmeneti szállása.
  • b) Sopron Megyei Jogú Város és a Társulás tagjainak közigazgatási területére kiterjedően
    • ba) családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás,
    • bb) támogató szolgálat.
  • c) a Soproni Járásra kiterjedően
    • ca) ápolást, gondozást nyújtó intézmények (idősek otthona, idősek otthona emelt szintű elhelyezéssel),
    • cb) átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények,
    • cc) időskorúak gondozóháza,
    • cd) pszichiátriai betegek részére nyújtott közösségi alapellátás,
    • ce) pszichiátriai betegek nappali ellátása.

(3) A 2. § (2) bekezdés ca) és cb) alpontban szereplő szolgáltatások tekintetében a Sopron Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező kérelmező előnyt élvez.

(4) Szenvedélybetegek nappali ellátását Győr- Moson-Sopron Megyében az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztőközpont látja el ellátási szerződéssel.

(5) Hajléktalan személyek ellátását biztosító szolgáltatások, a közösségi ellátások, a támogató szolgáltatás és a nappali ellátás esetén az a személy is ellátható, aki a szolgáltató vagy intézmény külön jogszabályban meghatározott ellátási területén tartózkodik, de ott nem rendelkezik bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel.

(6) nappali ellátási formák:

  • a) idősek nappali ellátása
  • b) fogyatékos személyek nappali ellátása
  • c) pszichiátriai betegek nappali ellátása
  • d) nappali melegedő.
  • e) szenvedélybetegek nappali ellátása.

(7) személyes gondoskodást nyújtó szakosított ellátások:

  • a) ápolást, gondozást nyújtó intézmények
    • aa) idősek otthona
    • ab) idősek otthona emelt szintű elhelyezéssel
  • b) átmeneti elhelyezést nyújtó intézmények
    • ba) éjjeli menedékhely
    • bb) hajléktalan személyek átmeneti szállása
    • bc) időskorúak gondozóháza”

4. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A házi segítségnyújtás iránti kérelmet a SOSZI Gondozási Központ vezetőjénél kell előterjeszteni. A kérelemhez mellékelni kell a gondozási szükséglet megítélését szolgáló, rendelkezésre álló leletek és szakvélemények másolatát vagy a gondozási szükséglet, valamint az egészségi állapoton alapuló szociális rászorultság vizsgálatának és igazolásának részletes szabályairól szóló 36/2007. (XII. 22.) SZMM rendelet 3/A. § szerinti igazolásokat. A házi segítségnyújtás ellátás iránti kérelem benyújtását követően, minden esetben gondozási szükséglet-vizsgálatot kell végezni.”

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 3. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) A támogató szolgáltatás iránti kérelmet a Gyermekjóléti Intézet keretein belül működő Támogató Szolgálat vezetőjéhez írásban kell benyújtani. ”

(3) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 3. § (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(9) Nappali ellátás iránti kérelmet - kivéve a nappali melegedő, ahol külön eljárás nélkül történik az igénybevétel - a SOSZI Hajléktalan és Szociális Alapellátó Intézet vezetőjénél kell előterjeszteni. A kérelemhez mellékelni kell a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások igénybevételéről szóló 9/1999. (XI. 24.) SzCsM (a továbbiakban: 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet) 1. melléklet II. pontja szerinti nyomtatványt. A fogyatékos, demens és pszichiátriai beteg személyek nappali ellátásának igénybevétele iránti kérelemhez mellékelni kell a fogyatékosság, a demencia kórkép, illetve a pszichiátriai betegség fennállását igazoló szakorvosi szakvéleményt. Házi segítségnyújtás, támogató szolgáltatás, idősek nappali ellátása esetén a kérelemhez mellékelni kell a 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 1. melléklete I. pontja szerinti nyomtatványt. A térítésköteles alapszolgáltatások igénybevételénél a kérelemhez mellékelni kell a 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 1. melléklete II. pontja szerinti jövedelemnyilatkozatot.”

5. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 4. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Időskorúak gondozóházába azok az időskorúak, valamint azok a 18. életévüket betöltött beteg személyek vehetők fel, akik önmagukról betegségük miatt vagy más okból otthonukban átmenetileg nem képesek gondoskodni. Az elhelyezés időtartama legfeljebb egy év lehet, mely időtartam az intézmény orvosának szakvéleménye alapján különösen indokolt esetben egy alkalommal, legfeljebb egy évvel meghosszabbítható. A kérelemhez 9/1999. (XI. 24.) SzCsM rendelet 1. melléklete I., II. pontja szerinti nyomtatványokat kell mellékelni.”

6. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 6. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A SoSzI Idősek Otthona, valamint a Gondozási Központ Ikva Otthon ellátásában a megüresedő lakrészekbe való elhelyezés, a jelentkezés, illetve a sürgősség sorrendjében történik. Az igénybevétel lehetőségéről szóló értesítésben a SoSzI Idősek Otthona, valamint a SoSzI Gondozási Központ intézetvezetője tájékoztatja a soron következő jogosultat az ellátás megkezdésének legkorábbi időpontjáról, az annak elmulasztása esetén követendő eljárásról, a fizetendő egyszeri hozzájárulás összegéről, a befizetés módjáról, idejéről, egyéb tudnivalókról. ”

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 6. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A SoSzI Idősek Otthona (Balfi út 80.) és a Gondozási Központ intézetvezetői, a Hajléktalan és Szociális Alapellátó Intézet intézetvezetője, a Gyermekjóléti Intézet szakmai egység vezetői a döntésről értesítik az ellátást igénylőt, illetve törvényes képviselőjét. Elutasítás esetén az értesítés írásban történik. Ha az igénybe vevő, vagy törvényes képviselője a SoSzI Intézetvezetőinek, a Gyermekjóléti Intézet vezetőjének vagy szolgálatvezetőinek az ellátás igénybevételéről szóló döntéseit vitatja, az arról szóló értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül a polgármesterhez vagy a Társulási Tanács elnökéhez fordulhat, aki határozatban dönt az ellátás igénybevételének kérdéséről.”

7. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 7. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az idősek otthona és időskorúak gondozóháza szolgáltatások igénylése esetén soron kívüli ellátást kell biztosítani abban az esetben, ha a kérelmező:

  • a) önmaga ellátására teljesen képtelen, és nincs olyan hozzátartozója, aki ellátásáról gondoskodna, illetve ellátása más szociális szolgáltatás biztosításával sem oldható meg,
  • b) a háziorvos, kezelőorvos szakvéleménye szerint soron kívüli elhelyezése indokolt,
  • c) szociális helyzetében, egészségügyi állapotában olyan kedvezőtlen változás következett be, amely miatt soron kívüli elhelyezése vált szükségessé,
  • d) kapcsolata a vele együtt élő hozzátartozójával, eltartójával helyrehozhatatlanul megromlott, és a további együttélés életét, testi épségét veszélyezteti.”

8. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az intézményi jogviszony a Szt. 100. § szerinti esetekben szűnik meg. A Szt. 94/C. § szerinti megállapodást az ellátott, illetve törvényes képviselője indokolás nélkül mondhatja fel.”

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 8. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Az intézményi jogviszony megszüntetése esetén a SOSZI intézetvezetői és a Gyermekjóléti Intézet szakmai egység vezetői írásban értesítik az igénybe vevőt és törvényes képviselőjét:

  • a) az intézmény elhagyásának időpontjáról,
  • b) a személyes használati tárgyak elvitelének határidejéről,
  • c) a be nem fizetett térítési díj és egyéb tartozás összegéről, valamint a befizetés határidejéről és módjáról.”

9. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 10. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A személyes gondoskodás körébe tartozó szociális alapellátások, valamint a szociális szakellátások önköltség alapon számított intézményi térítési díját szolgáltatásonként és ellátási helyenként a fenntartó állapítja meg, és dokumentálja.”

10. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 11. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) A szociális alapszolgáltatások vonatkozásában különös méltányosság gyakorlására okot adó körülmény a családot sújtó elemi kár, létfenntartást veszélyeztető élethelyzet.”

11. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 12. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az emelt szintű férőhelyet és szolgáltatást biztosító idősek otthonát a Gondozási Központ Ikva Otthon és a Balfi utcai idősek otthona szakmai egysége működteti.”

12. § (1) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe az 1. melléklet lép.

(2) A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 2. melléklete helyébe a 2. melléklet lép.

13. § A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet

  • a) 3. § (2) bekezdés nyitó szövegrészében az „étkezés iránti” szövegrész helyébe az „étkeztetés iránti” szöveg,
  • b) 3. § (5) bekezdésében a „Családsegítő” szövegrész helyébe a „Család- és gyermekjóléti” szöveg,
  • c) 4. § (3) bekezdésében a „fogyatékos hozzátartozó” szövegrész helyébe a „testvér, fogyatékos közeli hozzátartozó” szöveg,
  • d) 6. § (1) bekezdésében a „családsegítés és a támogató szolgáltatás” szövegrész helyébe a „családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás és a támogató szolgáltatás” szöveg,
  • e) 6. § (6) bekezdésében az „1. § (2) bekezdés a)–b) pontjában meghatározott személyeken túlmenően” szövegrész helyébe a „2. § (2) bekezdésben foglaltakon túl” szöveg,
  • f) 11. § (1) bekezdésében az „ellátásvezetői” szövegrész helyébe az „intézetvezető” szöveg

lép.

14. § Hatályát veszti A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelet 11. § (6) bekezdése.

15. § Hatályát veszti a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló 15/2011. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról szóló 14/2020. (V.22.) rendelet.

16. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet a 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelethez

Szociális alapszolgáltatások és szakellátások szolgáltatási önköltsége és a fenntartó által megállapított intézményi térítési díjai

A

B

C

D

E

Alapszolgáltatások:

A szolgáltatás önköltsége

Állami támogatás

Önköltség alapon számított intézményi térítési díj (C=A-B, a szolgáltatás önköltsége és az állami támogatás különbözete)

Megállapított intézményi térítési díj

Önkormányzati támogatás (E=C-D, az önköltség alapon számított intézményi térítési díj és a megállapított intézményi térítési díj különbözete)

Étkeztetés (vásárolt)(SoSzI)
Ft/étkezés/fő/nap áfával

879

266

613

500

113

Ételkiszállítás költsége háztartásonként
Ft/étkezés/fő/nap

100

0

100

90

10

Házi segítségnyújtás, Szociális segítés (SoSzI)
Ft/óra

4 454

109

4 345

1 000

3345

Házi segítségnyújtás, személyi gondozás (SoSzI)
Ft/óra

3 772

1 456

2 316

1 000

1 316

Támogató szolgáltatás, személyi segítés (Gyermekjóléti Intézet)
Ft/óra

7 488

3 480

4 008

600

3 408

Támogató szolgáltatás, kilométer (Gyermekjóléti Intézet)
Ft/km

1 498

696

613

300

313

Idősek nappali ellátása, demens személyek gondozása étkezéssel (SoSzI)
Ft/ellátási nap/fő

5 077

1 394

3 683

750


2 933

Idősek nappali ellátása, demens személyek gondozása étkezés nélkül (SoSzI)
Ft/ellátási nap/fő

4 605

1 394

3 211

250

2 961

Fogyatékosok nappali ellátása háromszori étkezéssel (SoSzI)
Ft/ellátási nap/fő

7 201

2 781

4 420

850

3 520

Fogyatékosok nappali ellátása étkezés nélkül (SoSzI)
Ft/ellátási nap/fő

6 491

2 781

3 710

500

3 520

Pszichiátriai betegek nappali ellátása étkezéssel (SoSzI)
Ft/ellátási nap/fő

2 987

1 485

1 502

750

752

Pszichiátriai betegek nappali ellátása étkezés nélkül (SoSzI)
Ft/ellátási nap/fő

2 515

1 485

1 030

250

780

A

B

C

D

E

Ápolást, gondozást nyújtó szolgáltatások:

A szolgáltatás önköltsége

Állami támogatás

Önköltség alapon számított intézményi térítési díj

Megállapított intézményi térítési díj

Önkormányzati támogatás

Idősek Otthona
Ft/ellátási nap/fő

9 162

3 855

5 307

3 300

2 007

Emeltszintű idősek otthona (Gondozási Központ, Ikva Otthon)
Ft/ellátási nap/fő

9 162

3 855

5 307

4 600

707

A

B

C

D

E

Átmeneti elhelyezést nyújtó szolgáltatások:

A szolgáltatás önköltsége

Állami támogatás

Önköltség alapon számított intézményi térítési díj

Megállapított intézményi térítési díj

Önkormányzati támogatás

Idősek Otthona, időskorúak gondozóháza
Ft/ellátási nap

9 162

3 855

5 307

3 300

2 007

Hajléktalanok átmeneti szállása
(30 napon túl)
Ft/ellátási nap

5 902

1 919

4 401

600

3 801”

2. melléklet

2. melléklet a 15/2011. (V. 2.) önkormányzati rendelethez

Szociális alapszolgáltatások és szakellátások személyi térítési díjai

Étkeztetés – ebéd (SoSzI)

Ft/fő/étkezés
A feltüntetett összegek összegek az áfát tartalmazzák

28 500 Ft/hó jövedelem alatt

100

28 501-51 300 Ft/hó

150

51 301-74 100 Ft/hó

200

74 101-96 900 Ft/hó

300

96 901-119 700 Ft/hó

450

119 701 Ft/hó jövedelem felett

500

Ételkiszállítás költsége háztartásonként

90

Nappali ellátások – saját konyha

Fogyatékos személyek nappali ellátása -napi háromszori étkezés (SoSzI)

Ellátás étkezéssel (Ft/nap)

Ellátás étkezés nélkül
(Ft/nap)

28 500 Ft/hó jövedelem alatt

150

50

28 501-51 300 Ft/hó

250

100

51 301-74 100 Ft/hó

400

150

74 101-96 900 Ft/hó

550

200

96 901-119 700 Ft/hó

750

250

119 701 Ft/hó jövedelem felett

850

350

Idősek nappali ellátása (SoSzI)

Ellátás étkezéssel (Ft/nap)

Ellátás étkezés nélkül
(Ft/nap)

28 500 Ft/hó jövedelem alatt

100

0

28 501-51 300 Ft/hó

200

50

51 301-74 100 Ft/hó

300

100

74 101-96 900 Ft/hó

450

150

96 901-119 700 Ft/hó

650

200

119 701 Ft/hó jövedelem felett

750

250

Pszichiátriai betegek nappali ellátása (SoSzI)

Ellátás étkezéssel (Ft/nap)

Ellátás étkezés nélkül
(Ft/nap)

28 500 Ft/hó jövedelem alatt

100

0

28 501-51 300 Ft/hó

200

50

51 301-74 100 Ft/hó

300

100

74 101-96 900 Ft/hó

450

150

96 901-119 700 Ft/hó

650

200

119 701 Ft/hó jövedelem felett

750

250

Házi segítségnyújtás (SoSzI)

Szociális segítés
gond. óra/Ft

Személyi gondozás
gond. óra/Ft

28 500 Ft/hó jövedelem alatt

200

200

28 501-51 300 Ft/hó

250

250

51 301-74 100 Ft/hó

300

300

74 101-96 900 Ft/hó

400

400

96 901-119 700 Ft/hó

500

500

119 701-140 000 Ft/hó

600

600

140 001-160 000 Ft/hó

800

800

160 001 Ft/hó jövedelem felett

1000

1000

Támogató Szolgáltatás
(Gyermekjóléti Intézet)
Személyi segítés szociálisan rászorulók (fogy.tám + emelt csp.) számára

Óradíj
(Ft/óra)

51 300 Ft/hó jövedelem alatt

100

51 301-74 100 Ft/hó jövedelem

200

74 101 Ft/hó jövedelem felett

300

Személyi segítés szociálisan nem rászorulók számára (óradíj)

600

Szociálisan rászoruló részére szállítási szolgáltatás esetenként (kilométerdíj)

80

Szociálisan nem rá-szoruló részére szállítási szolgáltatás esetenként (kilométerdíj)

300

Szakellátás


Hajléktalanok átmeneti szállása (SoSzI) Ft/nap

28 500 Ft/hó jövedelem alatt

200

28 501 - 53 500 Ft/hó jövedelem

300

53 501 - 78 500 Ft/hó jövedelem

400

78 501 - 103 500 Ft/hó jövedelem

500

103 501 Ft/hó jövedelem felett

600”