Dunaföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2021. (VII. 5.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról, a köztemetésről, a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásról, és a letelepedési támogatásról szóló 3/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 06- 2021. 07. 09

Dunaföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2021. (VII. 5.) önkormányzati rendelete

a települési támogatásról, a köztemetésről, a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásról, és a letelepedési támogatásról szóló 3/2020.(I.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Dunaföldvár Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában és a 42. §-ában kapott felhatalmazás alapján a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 19/2020 (IX.28.) önkormányzati rendelet 27. § (6) bekezdése alapján az Oktatási-,Kulturális, Egészségügyi,- Szociális, Ifjúsági és Sport Bizottság véleményének kikérésével következőket rendeli el:

1. § A települési támogatásról, a köztemetésről, a lakáscélú önkormányzati helyi támogatásról, és a letelepedési támogatásról szóló 3/2020. (I. 31.) önkormányzati rendelet 18. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A letelepedési támogatás nyújtásának további feltételei, amelyeknek legkésőbb a döntés meghozatalakor fenn kell állnia:

  • a) A támogatás fejében a kérelmezőnek vállalnia kell, hogy legalább 5 évig életvitelszerűen Dunaföldváron él és dunaföldvári bejelentett lakóhellyel rendelkezik családjának valamennyi tagja, dunaföldvári oktatási intézménybe (általános iskola 6. / 8. évfolyamáig) járatja gyermekét.
  • b) Kérelmezők családjában (a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény szerinti család fogalom) az 1 főre jutó nettó jövedelem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum kétszeres összegét, de ne haladja meg annak tizenötszörös összegét.
  • c) Kérelmezők, és családtagjaik tulajdonában a támogatással érintett ingatlanon kívül legfeljebb olyan lakáscélú ingatlan 50%-os tulajdoni hányada lehet, amelyet tulajdonközösség megszüntetése, vagy öröklés útján szereztek, és azt a túlélő szülő/nagyszülő haszonélvezeti joga terheli, és az annak a lakhatását szolgálja. Lakáscsere esetén csak a csereszerződés tárgyát képező lakás lehet a kérelmezők/családtagjaik tulajdonában.
  • d) Kérelmezőnek amennyiben lakásbérleti jogviszonya van, csatolnia kell annak felmondására vonatkozó jognyilatkozatát.
  • e) Kérelmezőknek 180 napos folyamatos biztosítási jogviszonyt kell igazolniuk NEAK igazolással igazoltan. NEAK igazolás hiányában legalább CSED, GYED, GYES, GYET jogviszony igazolása elfogadható.
  • f) Kérelmezőknek legalább középfokú iskolai végzettséggel kell rendelkezniük - bizonyítvány másolatával igazoltan.
  • g) A kérelmezőknek hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal kell rendelkezniük – hatósági erkölcsi bizonyítvánnyal igazoltan.
  • h) Kérelmezőknek köztartozásmentes adózóknak kell lenniük - NAV igazolással igazoltan.”

2. § Ez a rendelet 2021. július 6-án lép hatályba, és a kihirdetését követő ötödik napon hatályát veszti.

3. § A rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.

Dunaföldvár, 2021. június 29.

Horváth Zsolt dr. Boldoczki Krisztina

polgármester jegyző