Szirmabesenyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2021. (XI. 18.) önkormányzati rendeletének indokolása

a 2021. évi szociális célú tüzelőanyag támogatás igényléséről és felhasználásáról

Hatályos: 2021. 11. 19
a 2021. évi szociális célú tüzelőanyag támogatás igényléséről és felhasználásáról
Részletes indokolás
Az 1–6. §-hoz
Általános indokolás
Az önkormányzat 2013. évtől szinte folyamatosan nyújtott be tüzelőanyag támogatásra pályázatot. Az elmúlt években az állam által biztosított póttámogatásból és saját erőforrásból esetenként 2 m3 fával tudta segíteni az önkormányzat a rászorult családokat (2020. évben 102 család). A képviselő-testület a
60/2021
. (VII.30.) Kt.
határozatával ez évben is döntött a települési önkormányzatok szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódó kiegészítő támogatás igényléséről, valamint az önerő biztosításáról. A pályázott 300 erdei köbméter helyett 204 erdei köbméter támogatásban részesült önkormányzatunk.
A jogosultsági kört tágítani igyekeztünk a korábbi évekhez képest az egy főre jutó jövedelem határának megemelésével. Hathatós és érezhető érdemi segítséget, biztonságot szeretnénk nyújtani a szociálisan nehéz helyzetben lévők számára a fűtési költségekhez való hozzájárulással.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz:
Szabályozza a jogosultsági kört, az ellátást igénybe vehető személyek körét.
A 2. §-hoz:
A jogszabályi előírásoknak megfelelően tartalmazza a támogatás mértékét és annak feltételeit, az elbírálás során előnyt élvező és előnyben részesíthető személyek körét.
A 3., 4. és a 5. §-hoz
Az eljárási szabályokat rögzítik.
Az 6. §-hoz
A hatályba lépés szabályozása.