Mátészalka Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2021. (VIII.5.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló 8/2018.(V.08.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 08. 05 12:00- 2021. 08. 05

Mátészalka Város Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2021. (VIII. 5.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló 8/2018.(V.08.) önkormányzati rendelet módosításáról

Mátészalka Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1) bekezdés i.) pontjában, továbbá a Magyarország címerének és zászlajának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24.§ (9) bekezdésben kapott felhatalmazás alapján, továbbá a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42.§ 3. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló Mátészalka Város Képviselő-testületének 8/2018(V.8.) önkormányzati rendelete 2. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(5) A kitüntető címet a Képviselő-testület – az Oktatási és Közművelődési és Sport Bizottság javaslatának kikérésével – adományozza.

(6) Az adományozásról szóló határozatot díszoklevél formájában ünnepélyes keretek között a polgármester adja át a díjazottnak.”

2. § Az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló Mátészalka Város Képviselő-testületének 8/2018(V.8.) önkormányzati rendelete 3. § (5) és (6) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(5) A kitüntető címet a Képviselő-testület – az Egészségügyi Szociális és Lakásügyi Bizottság javaslatának kikérésével – adományozza.

(6) Az adományozásról szóló határozatot- díszoklevél formájában - ünnepélyes keretek között a polgármester adja át a díjazottnak.”

3. § Az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló Mátészalka Város Képviselő-testületének 8/2018(V.8.) önkormányzati rendelete 4. § (7) és (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(7) A kitüntető címről a döntést a Képviselő-testület hozza esedékes ülésein.

(8) Az adományozásról szóló határozatot - adományozást tanúsító adománylevél formájában - ünnepélyes keretek között a polgármester adja át a díjazottnak.”

4. § Az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló Mátészalka Város Képviselő-testületének 8/2018(V.8.) önkormányzati rendelete 5/A. § (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(7) Az adományozásról szóló határozatot-adományozást tanúsító adománylevél formájában – ünnepélyes keretek között a polgármester adja át.”

5. § Az önkormányzati kitüntetések adományozásának rendjéről szóló rendelet elfogadásáról szóló Mátészalka Város Képviselő-testületének 8/2018(V.8.) önkormányzati rendelete 6. § (8) és (9) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(8) Az elismerő oklevél odaítéléséről a Képviselő-testület dönt esedékes ülésén.

(9) Az adományozásról szóló határozatot- díszoklevél formájában – rendezvény keretében a polgármester adja át a díjazottnak.”

6. § Ez a rendelet 2021. augusztus 5-én 12 órakor lép hatályba.