Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2021. (VI. 29.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 28/2012. (VII. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 30- 2021. 07. 01

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2021. (VI. 29.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 28/2012. (VII. 3.) önkormányzati rendelet módosításáról

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogalkotási hatáskörében az alábbiakat rendeli el:

1. § Az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 28/2012. (VII. 3.) önkormányzati rendelet (továbbiakban: Rendelet) 7/A §‑a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7/A § Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű nemzeti vagyonnak minősíti a jelen rendelet 2. számú mellékletében meghatározott vagyontárgyak kivételével az Önkormányzat tulajdonában álló, az ingatlan-nyilvántartásban lakásként vagy lakóházként nyilvántartott ingatlant, és a jelen rendelet 3. számú mellékletében meghatározott vagyontárgyak kivételével az Önkormányzat tulajdonában álló nem lakás céljára szolgáló helyiségeket.”

2. § A XIII. kerületi Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának és elidegenítésének szabályairól szóló 20/2020. (V. 28.) önkormányzati rendelet 1. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Nem terjed ki e rendelet hatálya a lakások, lakóépületek és a nem lakás céljára szolgáló helyiségek kivételével az Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló önkormányzati rendelet szerinti forgalomképtelen törzsvagyonra, a korlátozottan forgalomképes vagyonra – így különösen az Önkormányzat intézményeinek használatában lévő vagyonra, a sportpályákra és sportcélú létesítményekre, az egészségügyi ellátást szolgáló vagyonra, valamint a kulturális és művelődési feladatok ellátását szolgáló vagyonra –, továbbá nem terjed ki a 1134 Budapest, Váci út 9–15. szám alatti Lehel Csarnok létesítményben található helyiségre, a Klapka Központ nem lakás célú helyiségeinek, valamint az Önkormányzat tulajdonában álló teremgarázs vagy felszíni beállóhely bérbeadására.”

3. § A Rendelet e rendelet mellékletével egészül ki.

4. § Ez a rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.