Lenti Város Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2021. (VII.23.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 22/2019. (XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 24- 2021. 07. 24

Lenti Város Önkormányzat Képviselő-testülete 16/2021. (VII. 23.) önkormányzati rendelete

a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 22/2019. (XI.14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, továbbá az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésének a) és d) pontjában, valamint Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Módosító rendelkezések

1. § (1) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 22/2019. (XI.14.) önkormányzati rendelet 54. § (2) bekezdés 24. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(2) A Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 22/2019. (XI.14.) önkormányzati rendelet 54. § (2) bekezdése a következő 25. ponttal egészül ki:

(A polgármester átruházott hatáskörben)

  • „24. dönt az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személyek további munkavégzésre irányuló jogviszony létesítése iránti kérelmekről,”

(A polgármester átruházott hatáskörben)

  • „25. a településkép védelmével kapcsolatos ügyekben a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény alapján
    • a) tájékoztatást ad és szakmai konzultációt biztosít a településképi követelményekről, ennek keretében javaslatot tehet a településképi követelmények érvényesítésének módjára,
    • b) kormányrendeletben meghatározott építésügyi engedélyezési eljárást megelőzően véleményt adhat az építésügyi hatósági engedélykérelemhez,
    • c) településképi bejelentési eljárást folytathat le az Étv. 57/F. § hatálya alá nem tartozó, az építésügyi hatósági engedélyhez nem kötött és az Étv. 33/A. §-a szerinti egyszerű bejelentéshez kötött építési tevékenységnek sem minősülő építési tevékenységek, valamint bejelentési eljárást folytat le az Étv. 57/F. § hatálya alá nem tartozó, rendeltetésmódosítást vagy a rendeltetési egységek számának megváltozását jelentő rendeltetésváltozások, továbbá a reklámok és reklámhordozók elhelyezése tekintetében,
    • d) településképi kötelezést adhat ki és bírságot szabhat ki, ide nem értve a reklámhordozók és reklámok jogellenes elhelyezésével kapcsolatos közigazgatási, valamint a településképi bírságot.
    • e) a kötelezésben foglaltak nem teljesítése esetén - a településkép-védelmi bírság ismételt kiszabása helyett - a kötelezést tartalmazó döntés végrehajtását foganatosítja, mely során a meghatározott cselekményt a kötelezett költségére és veszélyére elvégzi vagy mással elvégezteti, egyúttal a kötelezettet a felmerülő költség megfizetésére kötelezi.”

2. Záró rendelkezés

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és az azt követő napon hatályát veszti.

E rendelet rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell.