Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

Nagyvázsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról azóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 12. 20- 2021. 12. 20

Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2021. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

Nagyvázsony Község Önkormányzat Képviselő-testületének Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról azóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2021.12.20.

Nagyvázsony Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 6. §-a a következő n) ponttal egészül ki:

(A képviselő-testület hatáskörei közül a következőket ruházza át a polgármesterre4:)

„n)a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 8. §-ában foglalt önkormányzati hatósági hatáskörök”

2. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 9. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) Rendkívüli ülést a polgármester bármikor összehívhat.

(4) A polgármester az indítvány benyújtásától számított 15 napon belül köteles gondoskodni az ülés összehívásáról. Nem szükséges a rendkívüli ülés összehívása, ha a képviselő-testület 15 napon belül ülést tart. Ebben az esetben az indítványt a rendes ülés napirendjébe kell felvenni.”

3. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 11. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az indítványt indokolással együtt írásban kell a polgármesterhez benyújtani, legalább 15 nappal az ülés előtt.”

4. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 23. § (1) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A képviselő-testület üléséről készült jegyzőkönyv az Mötv. - meghatározottakon túl tartalmazza:)

„d) egy jegyzőkönyv hitelesítő aláírását.”

5. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 26. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az együttes ülésről jegyzőkönyvet kell készíteni a képviselő – testület üléseiről készült jegyzőkönyvre vonatkozó szabályok szerint. A jegyzőkönyvet az érintett települések polgármesterei, jegyző valamint Nagyvázsony község részéről egy képviselő, mint hitelesítő írja alá.”

6. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 36. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A jegyzői és az aljegyzői tisztség egyidejű betöltetlensége, vagy tartós akadályoztatásuk esetén – legfeljebb hat hónap időtartamra – a jegyzői feladatok ellátására a polgármester a közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatottak közül a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 247. § szerinti feltételeknek megfelelő végzettségű köztisztviselője.”

7. § A Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 44. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az Önkormányzata a Nemzetiségi Önkormányzattal kötött megállapodás alapján biztosítja a nemzetiségi önkormányzatok működéséhez szükséges feltételeket az alábbiak szerint:

a) Az önkormányzat a települési nemzetiségi önkormányzat működéséhez szükséges helyiséghasználatot – térítésmentesen - a Nagyvázsony Kinizsi Pál u. 96. sz. alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban biztosítja;

b) helyiséghasználat az ülések lebonyolításához, illetve közmeghallgatásokhoz, fórumokhoz, a közös önkormányzati hivatal tanácstermében;

c) a testületi, tisztségviselői, képviselői feladatok ellátásához szükséges tárgyi és személyi feltételeket biztosítása;

d) a testületi ülések előkészítése (meghívók, előterjesztések, hivatalos levelezés előkészítése, postázása, a testületi ülések jegyzőkönyveinek elkészítése, postázása);

e) a testületi döntések előkészítése, a testületi döntéshozatalhoz kapcsolódó nyilvántartási, sokszorosítási, postázási feladatok ellátása.”

8. § Hatályát veszti a Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 9/2013.(VI.27.) önkormányzati rendelet 2. melléklete.

9. § Ez a rendelet 2021. december 20-án lép hatályba, és a kihirdetését követő napon hatályát veszti.