Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2021. (VI.14.) önkormányzati rendelete

Cím nélküli

Hatályos: 2020. 06. 15- 2020. 06. 15

Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 18/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének

a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelet módosításáról*[1]

Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I.29.) számú kormányrendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének feladat-és hatáskörét gyakorolva,

a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 62. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Hatályát veszti a Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII.20.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Társasházi támogatások rendelet) 4. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

Az e rendeletben szabályozott pályázatok esetében kizárólag külön pályázati kiírás elfogadását követően adható be pályázat a kiírásban meghatározott költségvetési keret erejéig.

2. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

INDOKOLÁS

A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2021. (VI.14.) önkormányzati rendeletéhez

Általános indokolás

A rendeletmódosításokat célzó rendeletalkotás indoka az egységesítés azaz, hogy az egyéb társasházak számára kiírt pályázattal történő összhang megteremtése.

Részletes indokolás a Társasházaknak adható önkormányzati támogatásokról szóló 49/2017. (XII. 20.) önkormányzati rendelet módosításához

az 1. §-hoz

A meglévő rendeletben lehetőség van folyamatosan pályázni, még akkor is, ha az önkormányzat éppen nem rendelkezik megfelelő fedezettel az igények kielégítésére, vagy éppen ha nem rendelkezik élő beszállítói keretszerződéssel. A módosítás azt célozza, hogy a többi hasonló típusú társasházi pályázat mintájára, csak akkor lehessen pályázni, ha arra a költségvetési fedezet rendelkezésre áll.

a 2. §-hoz

Hatályba léptető rendelkezést tartalmaz.

3. § A Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének című Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testületének 49/2017. (XII.20..) önkormányzati rendelete 4. § (1) bekezdésében a „Vagyonvédelmi kamera igénylésére vonatkozó pályázat kivételével” szövegrész helyébe az „Az e rendeletben szabályozott pályázatok esetében” szöveg lép.


[1] * RENDELKEZÉSEI BEÉPÍTVE A 49/2017.(XII.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETBE.