Balatonfűzfő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021. (III.3.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 03. 04- 2021. 08. 18

Balatonfűzfő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021. (III.3.) önkormányzati rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Balatonfűzfő Város Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti hatáskörében a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021.(I.29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörben, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya a Képviselő-testületre, annak bizottságaira, a közös önkormányzati hivatalra, az önkormányzat által fenntartott költségvetési szervekre (intézményekre) terjed ki.

2. Költségvetés bevételeinek és kiadásainak főösszege, költségvetési egyenleg

2. § A Képviselő-testület az önkormányzat 2021. évi költségvetésének költségvetési előirányzatait:

  • a) költségvetési bevételek főösszegét 1 062 708 ezer forintban
  • b) költségvetési kiadások főösszegét 1 519 713 ezer forintban
  • c) költségvetési hiányát 457 005 ezer forintban állapítja meg.

3. § (1) A Képviselő-testület a kiadási előirányzatokat az 1.,4.,5.,6.,15. mellékletek alapján az alábbi előirányzat csoportonként és kiemelt előirányzatonként fogadja el:

  • a) működési költségvetés: 1 232 119 ezer forint, ebből:
    • aa) Személyi juttatások 454 064 ezer forint
    • ab) Munkaadókat terhelő járulék és szociális hozzájárulási adó 76 242 ezer forint
    • ac) Dologi kiadások 382 933 ezer forint
    • ad) Ellátottak pénzbeli juttatása 8 500 ezer forint
    • ae) Egyéb működési célú kiadások 255 559 ezer forint
  • b) felhalmozási költségvetés 270 101 ezer forint, ebből:
    • ba) Beruházások 113 408 ezer forint
    • bb) Felújítások 146 693 ezer forint
  • c) működési tartaléka: 55 821 ezer forint, ebből:
    • ca) általános tartalék 55 621 ezer forint
    • cb) céltartalék 200 ezer forint
  • d) felhalmozási tartaléka 10 000 ezer forint, ebből:
    • da) felhalmozási tartalékát: 0 ezer forint
    • db) felhalmozási céltartalékát 10 000 ezer forint
  • e) működési finanszírozási kiadásait: 17 494 ezer forint, ebből:
    • ea) külső finanszírozás 17 494 ezer forint
    • eb) külső finanszírozás 0 ezer forint

(2) A Képviselő-testület a bevételi előirányzatokat az 2.,3.,7.,8.,9.,10.,11. mellékletek alapján az alábbi kiemelt előirányzatonként állapítja meg:

  • a) működési célú támogatások államháztartáson belülről 453 578 ezer forint
  • b) felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről 0 ezer forint
  • c) közhatalmi bevételek 517 400 ezer forint
  • d) intézményi működési bevételek 91 730 ezer forint
  • e) felhalmozási bevételek 0 ezer forint
  • f) működési és felhalmozási célú átvett pénzeszköz, kölcsön visszatérülés államháztartáson kívülről ezer forint
  • g) működési finanszírozási bevételét: 499 ezer forint, ebből:
    • ga) külső finanszírozás 0 ezer forint
    • gb) belső finanszírozás 499 ezer forint
  • h) felhalmozási finanszírozási bevételét: 456 506 ezer forint, ebből:
    • ha) külső finanszírozás 0 ezer forint
    • hb) belső finanszírozás pénzmaradvány 456 506 ezer forint

(3) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzat hiányát 457 005 e Ft pénzmaradvánnyal finanszírozza.

(4) Az utólagos elszámolású felhalmozási kiadások finanszírozásának megelőlegezésére, a polgármester jogosult átmenetileg igénybe venni, az elkülönített számlákon lévő pénzeszközöket. A támogatás megérkezésekor a pénzeszközt az elkülönített számlára vissza kell pótolni.

(5) A Képviselő-testület az önkormányzat éves létszám előirányzatát intézményenként a 16. mellékletnek megfelelően: 94 fő-ben, ebből a közfoglalkoztatottak éves létszám-előirányzatát 6 fő-ben állapítja meg.

4. § (1) Az önkormányzat, a közös önkormányzati hivatal, valamint az intézmények bevételeit és költségvetési kiadásait kiemelt előirányzatok, és kötelező feladatok, önként vállalt feladatok, állami feladatok szerinti bontásban az 1-10.,20/a-e., 21. mellékletek, az éves létszámkeretét költségvetési szervenként, a költségvetési rendelet 16. melléklete tartalmazzák.

(2) A normatív állami hozzájárulások jogcímenkénti részletezését a 12. melléklet tartalmazza.

5. § (1) Az általános és a céltartalékot, a költségvetési egyenleg összegét működési és felhalmozási cél szerinti bontásban, a költségvetési hiány belső finanszírozására szolgáló előző évek pénzmaradványát működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban, a költségvetési hiány külső finanszírozására vagy a költségvetési többlet felhasználására szolgáló finanszírozási célú műveletek bevételeit, kiadásait működési, illetve felhalmozási cél szerinti tagolásban a rendelet 2., 3., 14., 19. mellékletei tartalmazzák.

(2) A Képviselő-testület ezen rendelet hatálybalépésének napjától kezdődően a köztisztviselői illetményalap összegét 2021. december 31-ig 44.000,- Ft-ban állapítja meg.

(3) A Képviselő-testület a közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők részére személyenként 220.000,- Ft/ fő/év keretösszegű cafeteria-juttatásnak, valamint a közszolgálati szabályzatban meghatározott juttatásoknak az anyagi fedezetét biztosítja.

(4) A képviselő-testület a közös önkormányzati hivatalban foglalkoztatott felsőfokú iskolai végzettségű és középiskolai végzettségű köztisztviselőknek egységesen 20%-os mértékű illetménykiegészítést állapít meg. Az illetmény fizetési számlára történő átutalásából adódó többletköltségek miatt, a köztisztviselőt évi nettó 10.000.-Ft kompenzáció illeti meg, mely legkésőbb október 15. napjáig kerül kifizetésre.

(5) Az államháztartás végrehajtásáról szóló 368/2011.(XII.31.) kormányrendelet 51. §-a alapján éves szinten az egységes rovatrend K1 rovat eredeti előirányzatának maximum 25%-a mértékéig vállalható kötelezettség, amennyiben az intézményi költségvetésekben biztosított a fedezet.

(6) Az önkormányzatnál és a költségvetési szerveinél foglalkoztatott közalkalmazottak 2021. évben nettó 120.000,- Ft/fő/év keretösszegű cafeteria juttatásban részesülnek.

(7) A költségvetésében szereplő felújítási előirányzatok célonkénti, valamint a felhalmozási kiadások feladatonkénti részletezését a 6. melléklet tartalmazza.

6. § (1) A működési és felhalmozási célú bevételi és kiadási előirányzatokat tájékoztató jelleggel mérlegszerűen, egymástól elkülönítetten, de - a finanszírozási műveleteket is figyelembe véve - együttesen egyensúlyban, az 19. melléklet tartalmazza.

(2) Az Európai Uniós támogatásból megvalósuló projekteket, valamint az önkormányzaton kívül megvalósult projektekhez való hozzájárulást a 15. melléklet szerint hagyja jóvá.

(3) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletből származó fizetési kötelezettséget nem tervez.

(4) Az Önkormányzat a bölcsődei alapellátás biztosítására gondozási térítési díjat nem állapít meg.

3. A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § (1) Az Önkormányzat és a költségvetési szerveinek vezetői felelősek a rendelet mellékleteiben meghatározott előirányzataik felhasználásáért, betartva a jogszabályok és helyi szabályzatok előírásait. Évközben a kiadásaik a saját működésük körébe tartozó pályázati támogatás, intézményi működési bevételek többlet összegével nőhetnek. A kiadási kiemelt előirányzatok egymás közötti átcsoportosítási javaslataikat, illetve előirányzat emelési igényeiket a Képviselő-testület hagyja jóvá.

(2) A bevételek növelése érdekében fokozott erőfeszítéseket kell tenni a kintlévőségek behajtására valamennyi költségvetési szervnél.

8. § Az intézmény vezetője köteles a tartozásállományról adatot szolgáltatni. A költségvetési szerv az általa elismert tartozásállomány tekintetében havonta a tárgyhó 25-i állapotnak megfelelően a tárgyhónapot követő hó 5-éig az önkormányzat jegyzője részére köteles adatszolgáltatást teljesíteni.

9. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy:

  • a) a központi költségvetésből meghatározott célra engedélyezett pótelőirányzatokat, a pályázat útján elnyert összegeket az intézményi költségvetésekben előirányzat-átcsoportosítás címén, összeghatár nélkül engedélyezze,
  • b) a céltartalékban tervezett polgármesteri és nemzetközi kapcsolatok összesen 200 ezer Ft összegű kerete terhére pótelőirányzatot engedélyezzen,
  • c) az önkormányzat szabad pénzeszközeit a legkedvezőbb betétben elhelyezze a kamatbevételek növelése érdekében.

(2) Az év közben engedélyezett központi támogatások felhasználásáról, valamint a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról, az önkormányzat költségvetési szervei által javasolt előirányzat-átcsoportosítások miatt a költségvetési rendelet módosításáról a Képviselő-testület a jegyző által történő előkészítés után, a polgármester előterjesztése alapján dönt.

(3) Az év közben ingatlanértékesítésből származó többletbevételből befolyt összegre kötelezettség automatikusan nem vállalható, azt minden esetben a fejlesztési céltartalékba kell helyezni.

(4) Az önkormányzat a sporttal kapcsolatos bérleti díjak, közmű költségekkel csökkentett bevételéből, sportalapot képez, melyből évközben működési támogatást nyújt sporttal kapcsolatos tevékenységekre.

(5) Az önkormányzat az egyéb kiadói tevékenységekből évközben befolyó többletbevételt, tárgyi eszköz beszerzésére fordítja.

10. § (1) A közös önkormányzati hivatal valamint az intézmények rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett a szervek vezetői előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek.

(2) A közös önkormányzati hivatal valamint az intézmények többletbevételük terhére is csak a forrásképződés mértékének, illetve ütemének figyelembe vételével és az intézmény biztonságos működésének szem előtt tartásával vállalhatnak kötelezettséget. A személyi juttatások előirányzatából származó megtakarítások esetében kötelezettséget vállalni az Ávr. 36. § (2)-(3) bekezdésében foglaltak alapján lehet.

(3) Az intézmény vezetője a saját hatáskörben végrehajtott előirányzat-változásról 30 napon belül köteles a jegyzőt tájékoztatni.

(4) Az intézmények előirányzatainak megváltoztatását a pénzügyi-gazdasági feladatainak ellátását végző közös önkormányzati hivatal jegyzője – az intézményvezető egyetértésével - kezdeményezi a Képviselő-testületnél. A saját hatáskörben végrehajtott előirányzat módosítások tervbevételére a 2021. január 1. - június 30. közötti időszakra az I. félévi tájékoztatóval egyidejűleg, 2021. július 1. - december 31. közötti időszakra vonatkozóan, legkésőbb a költségvetési beszámoló felügyeleti szervhez - a külön jogszabályban meghatározott határidőig - történő megküldését megelőző rendes ülésére.

(5) A közös önkormányzati hivatal valamint az intézmények 2020. évi pénzmaradványának elszámolása során a kötelezettséggel nem terhelt szabad pénzmaradvány felhasználásáról a Képviselő-testület dönt. A pénzmaradványból, illetve előirányzat maradványból a költségvetési szervet nem illeti meg a végleges feladatelmaradás miatti előirányzat maradvány; a meghatározott célra rendelkezésre bocsátott előirányzatok, ha áthúzódó pénzügyi teljesítési kötelezettségük nincs; az az összeg, amelyet a tárgyévben, év közben engedélyezett feladattal összefüggésben a jóváhagyott előirányzatból részben vagy egészben használtak fel; a gazdálkodási szabályok megsértéséből származó maradvány; a támogatás értékű bevételi többlet.

(6) Kötelezettségvállalással terhelt előirányzat-maradványnak kell tekinteni: a tárgyévben szerződés alapján befolyt bevételt, ha az bizonyítottan a teljesítendő kiadásokra kerül felhasználásra a következő évben; a kötelezettségvállalással terhelt azon maradvány, melyre kötelezettségvállalás a tárgyévi előirányzat terhére történt, de a teljesítés a tárgyévben valósul meg. A pénzmaradvány terhére nem vállalható olyan tartós kötelezettség, amely költségvetési támogatási többlettel jár.

11. § (1) A közös önkormányzati hivatalnál valamint az intézményeknél létszámnövekedést csak a képviselő-testület engedélyezhet.

(2) A megüresedett álláshelyek betöltésére csak a polgármester engedélye alapján kerülhet sor. Az átmenetileg betöltetlen álláshelyekre jutó személyi juttatások előirányzatával úgy kell gazdálkodni, hogy az álláshely az év bármely időpontjában betölthető legyen.

12. § (1) Az intézmény köteles saját hatáskörben kialakított számviteli rendjét - a jegyző által meghatározott módon - számviteli politikájában és számlarendjében rögzíteni.

(2) Az intézmény köteles a gazdálkodás vitelét meghatározó szabályzatot a mindenkor érvényes központi szabályozás figyelembevételével elkészíteni, illetve a szükséges módosításokat végrehajtani. A szabályozásbeli hiányosságokért a felelősség a mindenkori intézményvezetőt terheli.

13. § (1) A feladat elmaradásából származó személyi és dologi megtakarítások felhasználására csak a Képviselő-testület engedélyével kerülhet sor.

(2) A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

(3) A közös önkormányzati hivatalnál valamint az intézményeknél, a tervezett bevételek elmaradása nem vonja maga után a költségvetési támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell ellensúlyozni.

(4) Az intézmények pénzellátásáról az önkormányzat, a közös önkormányzati hivatal közreműködésével gondoskodik.

(5) A közös önkormányzati hivatal valamint az intézmények, az évközi előirányzat módosításokról a jegyző által elrendelt formában kötelesek naprakész nyilvántartást vezetni.

14. § Az önkormányzat által támogatott vagy finanszírozott szervezetek, illetve magánszemélyek számára számadási kötelezettséget kell előírni a céljelleggel – nem szociális ellátásként – juttatott összegek rendeltetésszerű felhasználására, amit minden esetben a megkötött támogatási szerződésben kell rögzíteni.

15. § (1) Amennyiben a Képviselő-testület december 31-ig nem fogadja el a következő év költségvetési rendeletét, úgy átmeneti szabályként az alábbiakat kell alkalmazni: A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert az önkormányzat bevételeinek folyamatos beszedésére, valamint az önkormányzat kiadásai előirányzatainak időarányos teljesítésére az önkormányzat és költségvetési szervei működőképességének biztosítása érdekében.

(2) Az (1) bekezdés alapján folytatott gazdálkodásról a képviselő-testület előtt el kell számolni, a beszedett bevételeket és a teljesített kiadásokat az új költségvetési rendeletbe be kell illeszteni.

(3) Az (1) bekezdésben rögzített felhatalmazás az új költségvetési rendelet elfogadásáig érvényes.

4. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

16. § (1) A költségvetés végrehajtását az intézmények tekintetében a közös önkormányzati hivatal köteles ellenőrizni.

(2) A közös önkormányzati hivatal vezetője köteles gondoskodni a saját, és a hozzá tartozó intézmények belső ellenőrzésének megszervezéséről.

5. Záró rendelkezések

17. § E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

1. melléklet

1. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat költségvetési kiadásai előirányzat-csoport, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban költségvetési szervenként

kiemelt előirányzat

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormány-zati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

Hivatalból Pakeszi kirendeltség

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

H

2.

Személyi juttatások K1

187 180 000

29 133 000

43 787 826

193 962 687

26 314 259

454 063 513

3.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó, K2

33 543 200

4 758 000

6 388 174

31 552 856

3 992 814

76 242 230

4.

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások K3

78 296 000

60 404 000

197 804 980

46 428 000

382 932 980

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai K4

8 500 000

8 500 000

6.

Egyéb működési célú kiadások K5

0

0

254 558 909

0

0

254 558 909

7.

irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás

628 458 879

628 458 879

8.

Támogatásértékű működési kiadások

14 010 272

14 010 272

9.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

0

10.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

0

11.

Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

177 289 728

177 289 728

12.

Elvonások befizetések

63 258 909

63 258 909

13.

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok K5

0

0

65 820 980

0

65 820 980

14.

általános tartalék

55 620 980

55 620 980

15.

céltartalék

10 200 000

10 200 000

16.

Intézményi beruházások K6

1 536 000

6 107 000

97 699 918

8 065 000

113 407 918

17.

Felújítások K7

0

0

146 692 998

0

146 692 998

18.

Egyéb felhalmozási kiadások K8

0

0

0

0

0

0

19.

irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

15 708 000

15 708 000

20.

Befektetési célú részesedések vásárlása

0

21.

Támogatásértékű felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

22.

előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás

0

23.

Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

0

24.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

0

25.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

0

0

26.

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

0

27.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

300 555 200

100 402 000

821 253 785

280 008 543

30 307 073

1 502 219 528

28.

Finanszírozási kiadások (irányító szervi nélkül) K9

0

0

17 493 750

0

17 493 750

29.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN: K1-9

300 555 200

100 402 000

838 747 535

280 008 543

30 307 073

1 519 713 278

2. melléklet

2. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat költségvetési bevételei kiemelt előirányzatok szerinti bontásban költségvetési szervenkén

kiemelt előirányzat

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormány-zati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

Porgármesteri Hivatalból Pakeszi kirendeltség

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

H

2.

Közhatalmi bevételek

-

-

0

3.

Intézményi működési bevételek összesen B4

14 400 000

20 500 000

55 429 684

1 400 000

91 729 684

4.

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről B6

-

-

-

0

5.

Helyi adók B3

515 900 000

515 900 000

6.

Illetékek

0

7.

Pótlékok, bírságok B3

1 500 000

1 500 000

8.

Átengedett központi adók B3

0

9.

Önkormányzatok sajátos működési bevételei

-

0

10.

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

0

11.

Önkormányzat költségvetési támogatása B1

427 071 450

427 071 450

12.

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről MŰKÖDÉSI

0

13.

Támogatásértékű működési bevételek áht.belül B1

-

26 506 940

-

26 506 940

14.

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

284 619 200

73 795 000

270 044 679

628 458 879

15.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

1 536 000

6 107 000

8 065 000

15 708 000

16.

Felhalmozási célú saját bevételek B5

0

0

0

0

0

17.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek áht.belül B2

0

0

0

0

0

18.

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel

0

0

19.

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről B7

0

0

0

0

0

20.

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről felhalmozási B2

0

21.

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről fh. B7

0

0

22.

Támogatási kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről fh.

0

23.

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

14 400 000

20 500 000

1 026 408 074

1 400 000

1 062 708 074

24.

Előző évek előirányzat-maradványának, pénzmaradványának és előző évek vállalkozási maradványának igénybevétele B8

0

0

456 506 340

498 864

457 005 204

25.

Finanszírozási bevételek (irányító szervi nélkül)

0

0

0

0

0

0

26.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

14 400 000

20 500 000

1 482 914 414

1 898 864

1 519 713 278

27.

Költségvetési hiány (BEVÉTELEK ÖSSZESEN-KIADÁSOK ÖSSZESEN (-) )

-286 155 200

-79 902 000

-278 608 543

-644 665 743

28.

Költségvetési többlet (BEVÉTELEK ÖSSZESEN-KIADÁSOK ÖSSZESEN (+) )

187 660 539

187 660 539

29.

Előző évi előirányzat-maradvány, pénzmaradvány és előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele utáni hiány vagy többlet (Költségvetési hiány+Előző évi maradvány igénybevétele) (Költségvetési többlet+előző évi maradvány igénybevétele)

-286 155 200

-79 902 000

644 166 879

-278 109 679

0

3. melléklet

3. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat finanszírozási bevételei és kiadásai költségvetési szervenként

Finanszírozási kiadások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

2.

Rövid lejáratú hitelek törlesztése

0

3.

Likvid hitelek törlesztése

0

4.

Hosszú lejáratú hitelek törlesztése

0

5.

Forgatási célú belföldi értékpapírok beváltása

0

6.

Forgatási célú értékpapírok vásárlása

0

7.

Befektetési célú belföldi értékpapírok beváltása

0

8.

Befektetési célú értékpapírok vásárlása

0

9.

Befektetési célú külföldi értékpapírok beváltása

0

10.

Államháztartási megelőlegezés visszafizetése

17 082 859

17 082 859

11.

Központi irányító szervi támogatás

644 166 879

644 166 879

12.

Finanszírozási kiadások összesen:

0

0

661 249 738

0

661 249 738

13.

14.

Finanszírozási bevételek

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

15.

Rövid lejáratú hitelek felvétele

0

16.

Likvid hitelek felvétele (HIÁNY FINANSZÍROZÁSA)

0

17.

Hosszú lejáratú hitelek felvétele

0

18.

Forgatási célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

19.

Forgatási célú értékpapírok értékesítése

0

20.

Befektetési célú belföldi értékpapírok kibocsátása

0

21.

Befektetési célú értékpapírok értékesítése

0

22.

Befektetési célú külföldi értékpapírok kibocsátása

0

23.

Hitelfelvétel külföldről

0

24.

Központi irányító szervi támogatás

286 155 200

79 902 000

0

278 109 679

644 166 879

25.

Finanszírozási bevételek összesen:

286 155 200

79 902 000

0

278 109 679

644 166 879

4. melléklet

4. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat támogatás értékű kiadásai költségvetési szervenként

Támogatásértékű működési kiadások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

2.

Támogatásértékű működési kiadás központi költségvetési szervnek

600 000

600 000

3.

Támogatásértékű működési kiadás fejezeti kezelésű előirányzatnak hazai programokra

0

4.

Támogatásértékű működési kiadás fejezeti kezelésű előirányzatnak EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

0

5.

Támogatásértékű működési kiadás társadalombiztosítási alapok kezelőinek

0

6.

Támogatásértékű működési kiadás elkülönített állami pénzalapnak

0

7.

Támogatásértékű működési kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek

0

8.

Támogatásértékű működési kiadás társulásnak

13 410 272

13 410 272

9.

Támogatásértékű működési kiadás országos nemzetiségi önkormányzatoknak

0

10.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson belülre

0

11.

Támogatásértékű működési kiadások

0

0

14 010 272

0

14 010 272

12.

13.

Támogatásértékű felhalmozási kiadások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

14.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás központi költségvetési szervnek

0

15.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás fejezeti kezelésű előirányzatnak hazai programokra

0

16.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás fejezeti kezelésű előirányzatnak EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

0

17.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás társadalombiztosítási alapok kezelőinek

0

18.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás elkülönített állami pénzalapnak

0

19.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás helyi önkormányzatoknak és költségvetési szerveiknek

0

20.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás többcélú kistérségi társulásnak

0

21.

Támogatásértékű felhalmozási kiadás országos nemzetiségi önkormányzatoknak

0

22.

Támogatásértékű felhalmozási kiadások

0

0

0

0

0

5. melléklet

5. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat pénzeszköz átadásai költségvetési szervenként

Működési célú pénzeszközátadások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

2.

Működési célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek

0

0

3.

Működési célú pénzeszközátadás egyházaknak

1 100 000

1 100 000

4.

Működési célú pénzeszközátadás háztartásoknak

1 246 352

1 246 352

5.

Működési célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak

17 355 501

17 355 501

6.

Működési célú pénzeszközátadás önk.tulajdonú vállalkozásnak

152 000 000

152 000 000

7.

Működési célú pénzeszközátadás civilszervezet

1 900 000

1 900 000

8.

Működési célú pénzeszközátadás egyéb

3 687 875

3 687 875

9.

Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre összese

0

10.

Működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

0

0

177 289 728

0

177 289 728

11.

12.

Felhalmozási célú pénzeszközátadások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

13.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás non-profit szervezeteknek

0

14.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyházaknak

0

15.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás háztartásoknak

0

0

16.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás vállalkozásoknak

0

17.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás az Európai Unió költségvetésének

0

18.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás kormányoknak és nemzetközi szervezeteknek

0

19.

Felhalmozási célú pénzeszközátadás egyéb külföldinek

0

20.

Lakásért fizetett pénzbeli térítés

0

21.

Lakáshoz jutás pénzbeli támogatása végleges jelleggel

0

22.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó kifizetés államháztartáson kívülre

0

23.

Felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

0

0

0

0

0

6. melléklet

6. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat beruházási és felújítási kiadásai költségvetési szervenként

Beruházások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormány-zati előirány-zatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

A

B

C

E

F

G

1

Vadkerítés

7 000 000

7 000 000

2

Kerékpárút mellett elektromos töltőberendezés

1 300 000

1 300 000

3

Tobruki Strand bejárata előtt térkövezés

2 900 000

2 900 000

4

Radnóti - Kazinczi u. engedélyezési terv

7 023 100

7 023 100

5

E-MENZA program

254 000

254 000

6

E-MENZA terminál

635 000

635 000

7

Vaddisznó csapdák

379 000

379 000

8

Lassító elem Árpád u. óvoda előtt

500 000

500 000

9

Riasztó rendszer csere (polgári védelem)

1 099 820

1 099 820

10

Szarkaláb u. tervei

3 771 900

3 771 900

11

Közvilágítás fejlesztése

2 533 000

2 533 000

12

Közösségi Ház vízbekötés terve

200 000

200 000

13

Óvoda kiviteli terv (Árpád u. és Radnóti u.)

4 991 100

4 991 100

14

CELSIUS - Gagarin u. összekötő út engedélyezési terv

3 962 400

3 962 400

15

Tobruki Strand emeletráépítés tervei

3 530 600

3 530 600

16

Tobruki Strand öltözőkabin, tájékoztató táblák

7 620 000

7 620 000

17

Árpád u. óvodaépület felújítása (MFP-OEF/2020 pályázat

49 999 998

49 999 998

18

Informatikai és egyéb tárgyi eszköz, valamint kisértékű eszközbeszerzések

1 536 000

6 107 000

8 065 000

15 708 000

19

Összesen:

1 536 000

6 107 000

97 699 918

8 065 000

113 407 918

20

Felújítások

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormány-zati előirány-zatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

21

Járdaépítés Városi Stadion

4 626 000

4 626 000

22

Tobruki Strand emeletráépítés

60 000 000

60 000 000

23

Zombor u. felújítás (MFP-ÖTU/2020 pályázat)

31 705 998

31 705 998

24

Radnóti u. óvoda felújítás

40 000 000

40 000 000

25

Temető fejlesztés (MFP-FFT/2019 pályázat)

10361000

10 361 000

26

Összesen:

0

0

146 692 998

0

146 692 998

7. melléklet

7. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat támogatásértékű bevételei költségvetési szervenként

Támogatásértékű működési bevételek

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

2.

Támogatásértékű működési bevétel központi költségvetési szervtől

0

3.

Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól hazai programokra

0

4.

Támogatásértékű működési bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

0

5.

Támogatásértékű működési bevétel társadalombiztosítási alaptól

16 054 000

16 054 000

6.

Támogatásértékű működési bevétel elkülönített állami pénzalaptól

4 452 940

4 452 940

7.

Támogatásértékű működési bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől

6 000 000

6 000 000

8.

Támogatásértékű működési bevétel társulástól

9.

Támogatásértékű működési bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól

0

10.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

0

11.

Támogatásértékű működési bevételek

0

0

26 506 940

0

26 506 940

12.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

13.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel központi költségvetési szervtől

0

14.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel önkormányzatoktól

0

15.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól EU-s programokra és azok hazai társfinanszírozására

0

16.

A 179. és 180. sorba nem tartozó támogatásértékű felhalmozási bevétel fejezeti kezelésű előirányzattól

0

17.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel társadalombiztosítási alaptól

0

18.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel elkülönített állami pénzalaptól

0

19.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel helyi önkormányzatoktól és költségvetési szerveiktől

0

20.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel társulástól

0

21.

Támogatásértékű felhalmozási bevétel országos nemzetiségi önkormányzatoktól

0

22.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson belülről

0

23.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

0

0

0

0

0

8. melléklet

8. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat átvett pénzeszközei költségvetési szervenként

Működési célú pénzeszközátvétel

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

2.

Működési célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől

0

3.

Működési célú pénzeszközátvétel egyházaktól

0

4.

Működési célú pénzeszközátvétel háztartásoktól

0

5.

Működési célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól

0

6.

Működési célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól

0

7.

Működési célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól

0

8.

Működési célú pénzeszközátvétel az Európai Unió költségvetéséből

0

9.

Működési célú pénzeszközátvétel kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

0

10.

Működési célú pénzeszközátvétel egyéb külföldi forrásból

0

11.

Működési célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

12.

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

0

0

0

0

0

13.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormányzati Hivatal

ÖSSZESEN

14.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel non-profit szervezetektől

0

15.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel egyházaktól

0

16.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel háztartásoktól

0

17.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel pénzügyi vállalkozásoktól

0

18.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól

0

19.

Felhalmozási célú pénzeszközátvétel nem önkormányzati többségi tulajdonú vállalkozástól

0

20.

Felhalmozási célra kapott juttatások az Európai Unió költségvetéséből

0

21.

Felhalmozási célra kapott juttatások kormányoktól és nemzetközi szervezetektől

0

22.

Felhalmozási célra kapott juttatások egyéb külföldi forrásból

0

23.

Felhalmozási célú garancia- és kezességvállalásból származó megtérülések államháztartáson kívülről

0

24.

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

0

0

0

0

0

9. melléklet

9. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Helyi Önkormányzat felhalmozási és intézményi működési bevételei költségvetési szervenként

Felhalmozási bevételek

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

1.

A

B

C

E

F

G

2.

Tárgyi eszközök, immateriális javak értékesítése

0

0

3.

Osztalékok, üzemeltetési és koncessziós díjak

0

4.

Tartós részesedések értékesítése

0

5.

Felhalmozási célú kamat- és árfolyamnyereség bevételei

0

6.

Önkormányzati lakások, egyéb helyiségek értékesítése, cseréje

0

7.

Privatizációból származó bevételek

0

8.

Vállalatértékesítésből származó bevételek

0

9.

Vagyoni értékű jog értékesítéséből, egyéb vagyonhasznosításból származó bevétel

0

10.

Felhalmozási célú saját bevételek összesen

0

0

0

0

0

11.

Intézményi bevételek

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Művelődési Központ és Könyvtár

Önkormányzati előirányzatok

Közös Önkormány-zati Hivatal

ÖSSZESEN

12.

Igazgatási szolgáltatási díj

0

13.

Felügyeleti jellegű tevékenység díja

0

14.

Bírság bevétele

0

15.

Közhatalmi bevételek

0

0

0

0

0

16.

Áru- és készletértékesítés ellenértéke

0

17.

Szolgáltatások ellenértéke

400 000

14 800 000

9 500 000

800 000

25 500 000

18.

Egyéb sajátos bevétel

5 700 000

1 000 000

6 700 000

19.

Továbbszámlázott (közvetített) szolgáltatások értéke

1 200 000

600 000

1 800 000

20.

Bérleti és lízingdíj bevételek

0

21.

Intézményi ellátási, térítési díjak

3 900 000

30 050 932

33 950 932

22.

Alkalmazottak térítése

0

23.

Tulajdonosi bevételek

0

24.

Kiszámlázott általános forgalmi adó

1 100 000

10 678 752

11 778 752

25.

Egyéb saját működési bevétel

5 400 000

20 500 000

52 429 684

1 400 000

79 729 684

26.

Működési kiadáshoz kapcsolódó ÁFA-bevételek, -visszatérülések

9 000 000

3 000 000

12 000 000

27.

Beruházási kiadáshoz kapcsolódó ÁFA-bevételek, -visszatérülések

0

0

28.

Intézményi működési bevételek összesen

14 400 000

20 500 000

55 429 684

1 400 000

91 729 684

10. melléklet

10. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat helyi adó bevételei

Helyi adóbevételek

Önkormányzati előirányzatok

MINDÖSSZESEN

A

B

C

1.

Építményadó

155 000 000

155 000 000

2.

Telekadó

55 000 000

55 000 000

3.

Vállalkozók kommunális adója

0

4.

Magánszemélyek kommunális adója

0

5.

Idegenforgalmi adó tartózkodás után

5 900 000

5 900 000

6.

Idegenforgalmi adó épület után

0

7.

Iparűzési adó állandó jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

300 000 000

300 000 000

8.

Iparűzési adó ideiglenes jelleggel végzett iparűzési tevékenység után

0

9.

Helyi adók összesen:

515 900 000

515 900 000

11. melléklet

11. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

2020. évi állami hozzájárulásalakulása

Jogcím

Fajlagos mérték Ft/fő (ellátott)

Mutatószám fő (ellátott)

Összesen

Sorszám

Száma

Megnevezése

Ft

A

B

D

E

F

1.

I.1.a

Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

5 450 000

94 119 000

2.

I.1.a - V.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása - beszámítás után

89 941 600

3.

I.1.b Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

4.

I.1.b

Támogatás összesen

49 050 068

5.

I.1.ba

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

25 200

17 125 920

6.

I.1.bb

Közvilágítás fenntartásának támogatása

21 312 000

7.

I.1.bc

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

1 756 878

8.

I.1.bd

Közutak fenntartásának támogatása

8 855 270

9.

I.1.b - V.

Támogatás összesen - beszámítás után

0

10.

I.1.ba - V.

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása - beszámítás után

22 300

0

11.

I.1.bb - V.

Közvilágítás fenntartásának támogatása - beszámítás után

0

12.

I.1.bc - V.

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

0

13.

I.1.bd - V.

Közutak fenntartásának támogatása - beszámítás után

0

14.

I.1.c

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

2 700

12 152 700

15.

I.1.c - V.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - beszámítás után

2 700

0

16.

I.1.d

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550

40 800

17.

I.1.d - V.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

2 550

0

18.

I.1.e

Üdülőhelyi feladatok támogatása

1

7 938 710

19.

I.1.e - V.

Üdülőhelyi feladatok támogatása - beszámítás után

1

0

20.

V. Info

Beszámítás

-73 359 678

21.

V. I.1. kiegészítés

I.1. jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0

22.

I.1. - V.

A települési önkormányzatok működésének támogatása beszámítás és kiegészítés után

89 941 600

23.

V. Info 2

Nem teljesült beszámítás/szolidaritási hozzájárulás alapja

0

24.

SZH

Szolidaritási hozzájárulás

0

25.

I.5.

A 2016. évről áthúzódó bérkompenzáció támogatása

0

26.

I.6

Polgármesteri illetmény támogatása

0

0

27.

I.

A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

89 941 600

28.

II.1. Óvodapedagógusok, és az óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők bértámogatása

29.

2018. évben 8 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

30.

II.1. (1) 1

Óvodapedagógusok elismert létszáma

4371500

16,2

70 818 300

31.

II.1. (2) 1

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

2 400 000

11,0

26 400 000

32.

II.1. (3) 1

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

4 419 000

0,0

0

33.

2018. évben 8 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

34.

II.1. (11) 1

Óvodapedagógusok elismert létszáma

2 209 500

0,0

0

35.

II.1. (12) 1

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

1 102 500

0,0

0

36.

II.1. (13) 1

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

2 209 500

0,0

0

37.

2018. évben 4 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

38.

II.1. (1) 2

Óvodapedagógusok elismert létszáma

4 371 500

0,0

0

39.

II.1. (2) 2

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

2 205 000

0,0

0

40.

II.1. (3) 2

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

4 419 000

0,0

0

41.

2018. évben 4 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

42.

II.1. (11) 2

Óvodapedagógusok elismert létszáma

2 209 500

0,0

0

43.

II.1. (12) 2

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

1 102 500

0,0

0

44.

II.1. (13) 2

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

2209500

0

0

45.

II.2. Óvodaműködtetési támogatás

46.

II.2. (1) 1

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

97400

182

17 726 800

47.

II.2. (8) 1

Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

48700

0

0

48.

II.2. (1) 2

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

97400

0

0

49.

II.2. (6) 2

Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

48700

0

0

50.

II.4. Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

51.

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

52.

II.4.a (1)

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2018. január 1-jei átsorolássalszerezték meg

396700

5

1 983 500

53.

II.4.b (1)

Alapfokozatú végzettségű pedagógus II. kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2019. január 1-jei átsorolássalszerezték meg

396700

0

0

54.

II.4.a (2)

Alapfokozatú végzettségű mesterpedagógus kategóriába sorolt óvodapedagógusok kiegészítő támogatása, akik a minősítést 2018. január 1-éig történő átsorolással szerezték meg

1447300

1

1 447 300

55.

II.

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

118 375 900

56.

III.2.

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

0

57.

III.3. Egyes szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

58.

III.3.c (1)

szociális étkeztetés

65360

75

4 902 000

59.

III.5. Gyermekétkeztetés támogatása

60.

III.5.a

A finanszírozás szempontjából elismert dolgozók bértámogatása

2200000

16,37

36 014 000

61.

III.5.b

Gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

22 566 539

62.

III.6. A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

63.

III.6.

A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

342

0

0

64.

III.7. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

65.

III.7.a (1)

A finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása: felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

4419000

1

4 419 000

66.

III.7.a (2)

A finanszírozás szempontjából elismert szakmai dolgozók bértámogatása: bölcsődei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók

2993000

8,1

24 243 300

67.

III.7.b

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

11 069 000

68.

III.

A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

103 213 839

69.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

70.

IV.1.d

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

1210

5 630 751

71.

IV.1.

Könyvtári, közművelődési és műzeumi feladatok támogatása összesen

5 630 751

72.

IV.

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

5 630 751

73.

74.

75.

Támogatás összesen:

317 162 090

12. melléklet

12. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

2021. évi állami hozzájárulás alakulása

Jogcím

Sorszám

Száma

Megnevezése

Fajlagos mérték Ft/fő (ellátott)

Mutatószám fő (ellátott)

Összesen Ft

A

B

D

E

F

1.

I.1.a

Önkormányzati hivatal működésének támogatása - elismert hivatali létszám alapján

5 475 000

20,51

118 890 933

2.

I.1.a - V.

Önkormányzati hivatal működésének támogatása - beszámítás után

3.

I.1.b Település-üzemeltetéshez kapcsolódó feladatellátás támogatása

4.

I.1.b

Támogatás összesen

49 185 332

5.

I.1.ba

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása

25 200

17 125 920

6.

I.1.bb

Közvilágítás fenntartásának támogatása

21 440 000

7.

I.1.bc

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása

1 756 878

8.

I.1.bd

Közutak fenntartásának támogatása

8 862 534

9.

I.1.b - V.

Támogatás összesen - beszámítás után

10.

I.1.ba - V.

A zöldterület-gazdálkodással kapcsolatos feladatok ellátásának támogatása - beszámítás után

22 300

0

11.

I.1.bb - V.

Közvilágítás fenntartásának támogatása - beszámítás után

0

12.

I.1.bc - V.

Köztemető fenntartással kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

0

13.

I.1.bd - V.

Közutak fenntartásának támogatása - beszámítás után

0

14.

I.1.c

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása

12 060 900

15.

I.1.c - V.

Egyéb önkormányzati feladatok támogatása - beszámítás után

0

16.

I.1.d

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása

2 550

45 900

17.

I.1.d - V.

Lakott külterülettel kapcsolatos feladatok támogatása - beszámítás után

0

18.

I.1.e

Üdülőhelyi feladatok támogatása

0

19.

I.1.e - V.

Üdülőhelyi feladatok támogatása - beszámítás után

0

20.

V. Info

Beszámítás

0

21.

V. I.1. kiegészítés

I.1. jogcímekhez kapcsolódó kiegészítés

0

22.

I.1. - V.

A települési önkormányzatok működésének támogatása beszámítás és kiegészítés után

180 183 065

23.

V. Info 2

Nem teljesült beszámítás/szolidaritási hozzájárulás alapja

0

24.

SZH

Szolidaritási hozzájárulás

0

25.

I.5.

A 2016. évről áthúzódó bérkompenzáció támogatása

0

26.

I.6

Polgármesteri illetmény támogatása

0

0

27.

I.

A helyi önkormányzatok működésének általános támogatása összesen

180 183 065

28.

1.2.2. Az óvodában foglalkoztatott pedagógusok átlagbéralapú támogatása

29.

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

30.

1.2.2.1.

pedagógusok átlagbéralapú támogatása

4861500

15,7

76 325 550

31.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

0

0,0

0

32.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

0

0,0

0

33.

2018. évben 8 hónapra - óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

34.

Óvodapedagógusok elismert létszáma

0

0,0

0

35.

pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

0

0,0

0

36.

pedagógus szakképzettséggel rendelkező, óvodapedagógusok nevelő munkáját közvetlenül segítők száma a Köznev. tv. 2. melléklete szerint

0

0,0

0

45.

1.2.1. Óvoda működtetési támogatás

46.

1.2.1.1.

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

97400

177

17 239 800

47.

1.2.1.2.

Óvoda napi nyitvatartási ideje nem éri el a nyolc órát, de eléri a hat órát

48700

0

0

50.

1.2.3. Kiegészítő támogatás az óvodapedagógusok minősítéséből adódó többletkiadásokhoz

51.

Óvoda napi nyitvatartási ideje eléri a nyolc órát

52.

1.2.3.1.1.1.1.

Pedagógus II. kategóriába sorolt pedagógusok, pedagógus szakképzettséggel rendelkező segítők kiegészítő támogatása

432000

8

3 456 000

53.

1.2.3.1.1.1.2.

Mesterpedagógus, kutatótanár kategóriába sorolt pedagógusok kiegészítő támogatása

1611000

1

1 611 000

54.

1.2.5.1.1.

Pedagógus szakképzettséggel nem rendelkező segítők átlagbéralapú támogatása

2919000

11

32 109 000

55.

1.2..

A települési önkormányzatok egyes köznevelési feladatainak támogatása

130 741 350

56.

A települési önkormányzatok szociális feladatainak egyéb támogatása

0

57.

1.3. Szociális és gyermekjóléti feladatok támogatása

58.

1.3.2.3.1.

szociális étkeztetés

66360

82

5 441 520

64.

1.3.3. Bölcsőde, mini bölcsőde támogatása

65.

1.3.3.1.1.

Felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

5100000

1

5 100 000

66.

1.3.3.1.2.

Bölcsödei dajkák, középfokú végzettségű kisgyermeknevelők, szaktanácsadók bértámogatása

4260000

6,9

29 394 000

67.

1.3.3.2.

Bölcsődei üzemeltetési támogatás

8 688 000

59.

1.4. Gyermekétkeztetés támogatása

60.

1.4.1.1.

Intézményi gyermekétkeztetés bértámogatása

2376000

13,86

32 931 360

61.

III.5.b

Intézményi gyermekétkeztetés üzemeltetési támogatása

24 898 765

62.

III.6. A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

63.

III.6.

A rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatása

342

0

0

68.

III.

A települési önkormányzatok szociális, gyermekjóléti és gyermekétkeztetési feladatainak támogatása

106 453 645

69.

Könyvtári, közművelődési és múzeumi feladatok támogatása

70.

1.5.2..

Települési önkormányzatok nyilvános könyvtári és a közművelődési feladatainak támogatása

2170

9 693 390

71.

Könyvtári, közművelődési és műzeumi feladatok támogatása összesen

72.

1.5..

A települési önkormányzatok kulturális feladatainak támogatása

9 693 390

73.

74.

75.

Támogatás összesen:

427 071 450

13. melléklet

13. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat által nyújtott támogatások

Szervezet megnevezése

Eredeti előirányzat önkormányzat

A.

B.

1.

Hajléktalanok átmeneti szállásának biztosítása

200 000

2.

Egyházak támogatása

1 100 000

3.

FŰZFŐ-MED KFT. részére szakorvosi ellátás támogatása

6 000 000

4.

Fogorvosi ellátás támogatása

610 000

5.

Balatonalmádi Rendőrkapitányság

400 000

7.

Domina és társa BT. működési költségek támogatása

674 000

8.

Domina és társa BT. Iskola egészségügy

212 000

9.

Központi orvosi ügyelet támogatása

5 558 501

Civil szervezetek támogatása

1 500 000

10.

Polgárőrség támogatása

400 000

11.

Diákok támogatása (Bursa Hungarica, Arany J.tehetséggond.)

1 246 352

12.

Szociális Szolgáltató B.almádi idősek nappali feladatellátásra

13 410 272

13.

Szociális Szolgáltató B.almádi házi segítségnyújtás feladatellátásra

14.

Szociális Szolgáltató B.almádi gyermekjóléti szolgáltatás feladatellátásra

15.

Szociális Szolgáltató B.almádi családsegítő szolgáltatás feladatellátásra

16.

Bakony Volán helyi autóbusz közlekedés

4 301 000

17.

TDM tagdíj

2 000 000

18.

Bakony és Balaton Keleti Kapuja KHT. LEADER müködési támogatás

1 687 875

19.

Fűzfői Vagyonkezelő Kft. Részére pénzeszköz átadás a közszolgáltatási szerződesben foglalt feladatok ellátására

152 000 000

20.

Működési célú pénzeszköz átadás és támogatás összesen:

191 300 000

21.

Felhalmozási célú pénzeszköz átadás összesen:

0

22.

Mindösszesen:

191 300 000

14. melléklet

14. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Önkormányzat tartalékai

sor

Tartalékok

Önkormányzati előirányzatok

MINDÖSSZESEN

A

B

C

1.

Céltartalékok

2.

felhalmozási célú

10 000 000

10 000 000

3.

Homlokzat felújítási alap

0

4.

Orvosi rendelő építése Fűzfőfürdőn

0

5.

BM pályázat

10 000 000

10 000 000

6.

működési célú

200 000

200 000

7.

Polgármesteri és nemzetközi kapcsolatok kerete

200 000

200 000

8.

Média és kommunikációs szakember keret

0

9.

Szervezetek támogatására

0

10.

Turisztikai feladatok ellátátsa

0

13.

Céltartalék összesen:

10 200 000

10 200 000

14.

Általános tartalékok

15.

Általános tartalék

55 620 980

55 620 980

16.

Általános tartalék összesen:

55 620 980

55 620 980

15. melléklet

15. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

EU-s projekt neve, azonosítója: "Klímatudatosság erősítése Balatonfűzfőn" KEHOP-1.2.1-18-2018-00230

Támogatás mérték :

100%

Ezer forintban!

Források

2018

2019

2020

2021

Összesen

A.

B.

C.

D.

E.

F.

1.

Saját erő

0

2.

- saját erőből központi támogatás

0

3.

EU-s forrás

3 552

3 552

4.

Társfinanszírozás

0

5.

Hitel

0

6.

Egyéb forrás

0

7.

0

8.

Források összesen:

0

0

0

3 552

3 552

9.

10.

Kiadások, költségek

2018

2019

2020

2021

Összesen

11.

Személyi jellegű/projekt menedzsment

171

171

12.

Projektmenedzsment segítő szolgáltatás

0

13.

Építés, felújítás

0

14.

Eszközbeszerzés

0

15.

Szolgáltatások igénybe vétele

0

16.

Szakmai szolgáltatás

3 381

3 381

17.

Áfa ráfordítás

0

18.

Anyag költségek

0

19.

Rendkívüli tartalék

0

20.

Összesen:

0

0

0

3 552

3 552

16. melléklet

16. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Az Önkormányzatnál foglalkoztatottak létszámának alakulása

Sor

Cím megnevezése

2020. évi engedélyezett létszám (fő)

Teljes munkaidőben foglalkoztatott

Részmun-kaidőben foglalkoztatott

A

B

C

1.

Önkormányzat

3

0

2.

polgármester

1

3.

polgármesteri referens

4.

védőnő

2

5.

EFOP mentorok

6.

Közös Önkormányzati Hivatal

34

0

7.

jegyző

1

8.

aljegyző

1

9.

köztisztviselő, ügykezelő Balatonfűzfő

26

10.

köztisztviselő, polgármesteri referens B.fűzfő

1

11.

köztisztviselő, ügykezelő Papkeszi

5

12.

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

44

0

13.

intézményvezető

1

14.

pedagógus

16

15.

technikai közalkalmazott

9

16.

gondozónő

10

17.

dajka

8

18.

Művelődési Intézmény és Könyvtár

6

1

19.

intézményvezető

1

20.

közalkalmazott

3

21.

technikai közalkalmazott

2

1

22.

Közmunkaprogramban foglalkoztatott

6

0

23.

Önkormányzat mindösszesen

93

1

24.

Mindösszesen

94

17. melléklet

17. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi összes fizetési kötelezettsége az adósságot keletkeztető ügylet futamidejének végéig egyik évben sem haladja meg az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-át.

Megnevezés

2 020

2 021

2 022

2 023

2 024

2 025

további évek

A

B

C

D

E

F

G

H

az önkormányzat adott évi saját bevételeinek 50%-a

297 870

304 565

305 000

308 000

309 000

310 000

adósságot keletkeztető ügyletekből és kezességvállalásokból fennálló fizetési kötelezettségek

futamidő kezdete

2 020

2 021

2 022

2 023

2 024

2 025

további évek

Személygépkocsi beszerzés (Önrész 1030e.-Ft,Ügylet pénzügyi lizing 4120e.-Ft, bekerülési érték 5150 e.-Ft)

2017.

1 259

315

0

0

0

0

Összesen:

1 259

315

0

0

0

0

0

18. melléklet

18. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Lakosságnak juttatott támogatások, szociális, rászorultsági jellegű ellátások

Megnevezés

Rovat-szám

Önkormányzat

Összesen

mozgáskorlátozottak közlekedési támogatása

K44

0

mozgáskorlátozottak szerzési és átalakítási támogatása

K44

0

megváltozott munkaképességűek illetve egészségkárosodottak keresetkiegészítése

K44

0

cukorbetegek támogatása

K44

0

helyi megállapítású ápolási díj [Szoctv. 43/B. §]

K44

0

helyi megállapítású közgyógyellátás [Szoctv.50. § (3) bek.]

K44

0

Betegséggel kapcsolatos (nem társadalombiztosítási) ellátások

K44

0

0

foglalkoztatást helyettesítő támogatás [Szoctv. 35. § (1) bek.]

K45

0

Foglalkoztatással, munkanélküliséggel kapcsolatos ellátások

K45

0

0

hozzájárulás a lakossági energiaköltségekhez

K46

0

lakbértámogatás

K46

0

lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 38. § (1) bek. a) és b) pontok]

K46

0

adósságcsökkentési támogatás [Szoctv. 55/A. § 1. bek. b) pont]

K46

0

természetben nyújtott lakásfenntartási támogatás [Szoctv. 47. § (1) bek. b) pont]

K46

0

adósságkezelési szolgáltatás keretében gáz-vagy áram fogyasztást mérő készülék biztosítása [Szoctv. 55/A. § (3) bek.]

K46

0

Lakhatással kapcsolatos ellátások

K46

0

0

állami gondozottak pénzbeli juttatásai

K47

0

oktatásban résztvevők pénzbeli juttatásai

K47

0

Intézményi ellátottak pénzbeli juttatásai

K47

0

0

időskorúak járadéka [Szoctv. 32/B. § (1) bek.]

K48

0

rendszeres szociális segély [Szoctv. 37. § (1) bek. a) - d) pontok]

K48

0

átmeneti segély [Szoctv. 45. §]

K48

1 500 000

1 500 000

temetési segély [Szoctv. 46. §]

K48

0

egyéb, az önkormányzat rendeletében megállapított juttatás

K48

1 000 000

1 000 000

természetben nyújtott rendszeres szociális segély [Szoctv. 47. § (1) bek. a) pont]

K48

0

átmeneti segély [Szoctv. 47. § (1) bek. c) pont]

K48

0

temetési segély [Szoctv. 47. § (1) bek. d) pont}

K48

500 000

500 000

köztemetés [Szoctv. 48. §]

K48

500 000

500 000

rászorultságtól függõ normatív kedvezmények [Gyvt. 151. § (5) bek.]

K48

0

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott pénzügyi ellátás

K48

5 000 000

5 000 000

önkormányzat által saját hatáskörben (nem szociális és gyermekvédelmi előírások alapján) adott természetbeni ellátás

K48

0

Egyéb nem intézményi ellátások

K48

8 500 000

8 500 000

Ellátottak pénzbeli juttatásai

K4

8 500 000

8 500 000

19. melléklet

19. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Kimutatás a működés - felhalmozás egyensúlyáról

Kiadások

Terv

Bevételek

Terv

1.

A

B

C

2.

Személyi juttatások

454 063 513

Közhatalmi bevételek

0

3.

Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó,

76 242 230

Intézményi működési bevételek összesen

91 729 684

4.

Dologi kiadások és egyéb folyó kiadások

382 932 980

Működési célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

0

5.

Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

Helyi adók

515 900 000

6.

Egyéb működési célú kiadások

254 558 909

Illetékek

0

7.

irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési támogatás

628 458 879

Pótlékok, bírságok

1 500 000

8.

támogatásértékű működési kiadások

14 010 272

Gépjármű adó

0

9.

előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átadás összesen

0

Önkormányzatok sajátos működési bevételei

0

10.

működési célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

177 289 728

Önkormányzat költségvetési támogatása

427 071 450

Előző évi működési célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel összesen

0

12.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

0

13.

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok

55 820 980

Támogatásértékű működési bevételek

26 506 940

14.

általános tartalék

55 620 980

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

628 458 879

15.

céltartalék

200 000

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

16.

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

17.

Támogatási kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

18.

MŰKÖDÉSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN

1 232 118 612

MŰKÖDÉSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN

1 062 708 074

19.

Működési egyenleg

-169 410 538

20.

megnevezés

Terv

megnevezés

Terv

21.

Intézményi beruházások

113 407 918

Önkormányzatok sajátos felhalmozási és tőke bevételei

0

22.

Felújítások

146 692 998

Önkormányzat költségvetési támogatása

23.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

15 708 000

24.

Felhalmozási célú saját bevételek

0

25.

Támogatásértékű felhalmozási bevételek

0

26.

Egyéb felhalmozási kiadások

0

Előző évi felhalmozási célú előirányzat-maradvány, pénzmaradvány átvétel

0

27.

irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

15 708 000

Felhalmozási célú pénzeszközátvételek államháztartáson kívülről

0

28.

befektetési célú részesedések vásárlása

0

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson belülről

0

29.

támogatásértékű felhalmozási kiadások

0

Támogatási kölcsönök visszatérülése államháztartáson kívülről

0

30.

felhalmozási célú kamatkiadások(kötvény kamata)

0

Támogatási kölcsönök igénybevétele államháztartáson belülről

0

31.

felhalmozási célú pénzeszközátadások államháztartáson kívülre

0

32.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson belülre

33.

Támogatási kölcsönök nyújtása államháztartáson kívülre

0

34.

Támogatási kölcsönök törlesztése államháztartáson belülre

35.

Egyéb pénzforgalom nélküli kiadások -Tartalékok

10 000 000

36.

általános tartalék

0

37.

céltartalék

10 000 000

38.

FELHALMOZÁSI CÉLÚ KIADÁSOK ÖSSZESEN:

270 100 916

FELHALMOZÁSI CÉLÚ BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

0

39.

Felhalmozási egyenleg

-270 100 916

40.

KIADÁSOK ÖSSZESEN:

1 502 219 528

BEVÉTELEK ÖSSZESEN:

1 062 708 074

41.

Finanszírozási kiadások

17 493 750

Finanszírozási bevételek

42.

likvidhitel visszafizetése (müködési célú)

0

működési célú

43.

Államháztartási előleg visszafizetése

17 493 750

felhalmozási célú

44.

Előző évek előirányzat-maradványának, pénzmaradványának és előző évek vállalkozási maradványának igénybevétele

457 005 204

45.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

1 519 713 278

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN:

1 519 713 278

46.

Költségvetési hiány (BEVÉTELEK ÖSSZESEN-KIADÁSOK ÖSSZESEN (-) )

-457 005 204

47.

Költségvetési többlet (BEVÉTELEK ÖSSZESEN-KIADÁSOK ÖSSZESEN (+) )

48.

Előző évi előirányzat-maradvány, pénzmaradvány és előző évi vállalkozási maradvány igénybevétele utáni hiány vagy többlet (Költségvetési hiány+Előző évi maradvány igénybevétele) (Költségvetési többlet+előző évi maradvány igénybevétele)

0

20. melléklet

20. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

1a. KÖLTSÉGVETÉSI SZERV Szivárvány Óvoda és Bölcsőde

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

A

B

C

D

E

1.

K1. Személyi juttatások

187 180 000

187180000

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

33 543 200

33543200

3.

K3. Dologi kiadások

78 296 000

78296000

4.

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

5.

K5. Egyéb működési célú kiadások

0

0

6.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési célú támogatás

0

0

7.

általános tartalék

0

0

8.

céltartalék

0

0

9.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

299019200

0

0

299019200

10.

K6. Beruházási kiadások

1 536 000

1536000

11.

K7. Felújítások

0

0

12.

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

13.

általános tartalék felhalmozási célra

0

0

14.

céltartalék felhalmozási célra

0

0

15.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

0

0

16.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

1536000

0

0

1536000

17.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

300555200

0

0

300555200

18.

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

19.

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

20.

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

21.

B3. Közhatalmi bevételek

0

22.

B4. Működési bevételek

14400000

14400000

23.

Működési célú költségvetési bevételek összesen

14400000

0

0

14400000

24.

Működési célú hiány

-284619200

0

0

-284619200

25.

Működési célú többlet

0

26.

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

284 619 200

0

284619200

27.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele működési célra (finanszírozási c. bev.)

0

0

28.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

299019200

0

0

299019200

29.

B5. Felhalmozási bevételek

0

30.

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

31.

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

32.

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0

0

0

33.

Felhalmozási célú hiány

-1536000

0

-1536000

34.

Felhalmozási célú többlet

0

35.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

1 536 000

1536000

36.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

37.

Kölcsön felvétele felhalmozási célra

0

38.

Hitel felvétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

39.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

1536000

0

0

1536000

40.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

300555200

0

0

300555200

1b. KÖLTSÉGVETÉSI SZERV Művelődési ház és könyvtár

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

A

B

C

D

E

1.

K1. Személyi juttatások

29 133 000

29133000

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 758 000

4758000

3.

K3. Dologi kiadások

60 404 000

60404000

4.

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

0

5.

K5. Egyéb működési célú kiadások

0

0

6.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési célú támogatás

0

7.

általános tartalék

0

8.

céltartalék

0

9.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

94295000

0

0

94295000

10.

K6. Beruházási kiadások

6 107 000

6107000

11.

K7. Felújítások

0

12.

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

13.

általános tartalék felhalmozási célra

0

14.

céltartalék felhalmozási célra

0

15.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

0

16.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

6107000

0

0

6107000

17.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

100402000

0

0

100402000

18.

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

19.

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

20.

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

21.

B3. Közhatalmi bevételek

0

22.

B4. Működési bevételek

20500000

20500000

23.

Működési célú költségvetési bevételek összesen

20500000

0

0

20500000

24.

Működési célú hiány

-73795000

0

0

-73795000

25.

Működési célú többlet

0

26.

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

73795000

0

73795000

27.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele működési célra (finanszírozási c. bev.)

0

0

28.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

94295000

0

0

94295000

29.

B5. Felhalmozási bevételek

0

30.

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

31.

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

32.

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0

0

0

33.

Felhalmozási célú hiány

-6107000

0

-6107000

34.

Felhalmozási célú többlet

0

35.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

6107000

0

0

6107000

36.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

37.

Kölcsön felvétele felhalmozási célra

0

38.

Hitel felvétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

39.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

6107000

0

0

6107000

40.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

100402000

0

0

100402000

1c. KÖLTSÉGVETÉSI SZERV Közös Önkormányzati Hivatal

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

A

B

C

D

E

1.

K1. Személyi juttatások

167554237

9535250

16873200

193962687

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

26616456

1773750

3162650

31552856

3.

K3. Dologi kiadások

35433300

590000

10404700

46428000

4.

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

0

5.

K5. Egyéb működési célú kiadások

0

6.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési célú támogatás

0

7.

általános tartalék

0

8.

céltartalék

0

9.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

229603993

11899000

30440550

271943543

10.

K6. Beruházási kiadások

8 065 000

8065000

11.

K7. Felújítások

0

12.

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

13.

általános tartalék felhalmozási célra

0

14.

céltartalék felhalmozási célra

0

15.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

0

16.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

8065000

0

0

8065000

17.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

237668993

11899000

30440550

280008543

18.

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

19.

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

20.

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

21.

B3. Közhatalmi bevételek

0

22.

B4. Működési bevételek

1400000

1400000

23.

Működési célú költségvetési bevételek összesen

1400000

0

0

1400000

24.

Működési célú hiány

-228702857

-11899000

-30440550

-271042407

25.

Működési célú többlet

0

26.

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

227705129

11899000

30440550

270044679

27.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele működési célra (finanszírozási c. bev.)

498864

498864

28.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

229603993

11899000

30440550

271943543

29.

B5. Felhalmozási bevételek

0

30.

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

31.

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

32.

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0

0

0

33.

Felhalmozási célú hiány

-8065000

0

-8065000

34.

Felhalmozási célú többlet

0

35.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

8065000

8065000

36.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

37.

Kölcsön felvétele felhalmozási célra

0

38.

Hitel felvétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

39.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

8065000

0

0

8065000

40.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

237668993

11899000

30440550

280008543

1d. KÖLTSÉGVETÉSI SZERV Önkormányzat

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

A

B

C

D

E

1.

K1. Személyi juttatások

28 007 826

15 780 000

43 787 826

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

4 207 750

2 180 424

6 388 174

3.

K3. Dologi kiadások

193 607 980

4 197 000

197 804 980

4.

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

8 500 000

5.

K5. Egyéb működési célú kiadások

249 258 909

6 300 000

255 558 909

6.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési célú támogatás

586 119 329

11 899 000

30 440 550

628 458 879

7.

általános tartalék

55 620 980

55 620 980

8.

céltartalék

200 000

200 000

9.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

1 125 522 774

40 356 424

30 440 550

1 196 319 748

10.

K6. Beruházási kiadások

97 699 918

97 699 918

11.

K7. Felújítások

146 692 998

146 692 998

12.

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

13.

általános tartalék felhalmozási célra

0

0

14.

céltartalék felhalmozási célra

10 000 000

10 000 000

15.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

15 708 000

0

0

15 708 000

16.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

270 100 916

0

0

270 100 916

Finanszírozási kiadások

17 493 750

17 493 750

17.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

1 413 117 440

40 356 424

30 440 550

1 483 914 413

18.

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

19.

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

453 578 390

453 578 390

20.

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

21.

B3. Közhatalmi bevételek

517 400 000

517 400 000

22.

B4. Működési bevételek

55 429 684

55 429 684

23.

Működési célú költségvetési bevételek összesen

1 026 408 074

0

0

1 026 408 074

24.

Működési célú hiány

-116 608 450

-40 356 424

-30 440 550

-187 405 424

25.

Működési célú többlet

0

26.

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

0

27.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele működési célra (finanszírozási c. bev.)

0

28.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

1 026 408 074

0

0

1 026 408 074

29.

B5. Felhalmozási bevételek

0

0

30.

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

31.

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

32.

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0

0

0

33.

Felhalmozási célú hiány

-270 100 916

0

-270 100 916

34.

Felhalmozási célú többlet

0

35.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

0

36.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

456 506 340

456 506 340

37.

Kölcsön felvétele felhalmozási célra

0

38.

Hitel felvétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

39.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

456 506 340

0

0

456 506 340

40.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

1 482 914 414

0

0

1 482 914 414

1e. KÖLTSÉGVETÉSI SZERV Összesen

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

A

B

C

D

E

1.

K1. Személyi juttatások

411 875 063

25 315 250

16 873 200

454 063 513

2.

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

69 125 406

3 954 174

3 162 650

76 242 230

3.

K3. Dologi kiadások

367 741 280

4 787 000

10 404 700

382 932 980

4.

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

0

0

8 500 000

5.

K5. Egyéb működési célú kiadások

249 258 909

6 300 000

0

255 558 909

6.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított működési célú támogatás

586 119 329

11 899 000

30 440 550

628 458 879

7.

általános tartalék

55 620 980

0

0

55 620 980

8.

céltartalék

200 000

0

0

200 000

9.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

1 748 440 967

52 255 424

60 881 100

1 861 577 491

10.

K6. Beruházási kiadások

113 407 918

0

0

113 407 918

11.

K7. Felújítások

146 692 998

0

0

146 692 998

12.

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

0

0

0

13.

általános tartalék felhalmozási célra

0

0

0

0

14.

céltartalék felhalmozási célra

10 000 000

0

0

10 000 000

15.

Irányító szerv alá tartozó költségvetési szervnek folyósított felhalmozási támogatás

15 708 000

0

0

15 708 000

16.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

285 808 916

0

0

285 808 916

Finanszírozási kiadások

17 493 750

17 493 750

17.

KIADÁSOK MINDÖSSZESEN:

2 051 743 633

52 255 424

60 881 100

2 164 880 156

18.

Megnevezés

KÖTELEZŐ FELADAT- ÁLLAMI TÁMOGATÁSBÓL ÉS SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÖNKÉNT VÁLLALT FELADAT- SAJÁT BEVÉTELBŐL

ÁLLAMI FELADATOK

ÖSSZESEN

19.

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

453 578 390

0

0

453 578 390

20.

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

0

0

0

21.

B3. Közhatalmi bevételek

517 400 000

0

0

517 400 000

22.

B4. Működési bevételek

91 729 684

0

0

91 729 684

23.

Működési célú költségvetési bevételek összesen

1 062 708 074

0

0

1 062 708 074

24.

Működési célú hiány

-685 732 893

-52 255 424

-60 881 100

-798 869 417

25.

Működési célú többlet

0

26.

Irányító szervtől kapott működési célú támogatás

586 119 329

11 899 000

30 440 550

628 458 879

27.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele működési célra (finanszírozási c. bev.)

498 864

0

0

498 864

28.

MŰKÖDÉSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

1 649 326 267

11 899 000

30 440 550

1 691 665 817

29.

B5. Felhalmozási bevételek

0

0

0

0

30.

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

31.

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

0

0

0

32.

Felhalmozási célú költségvetési bevételek összesen

0

0

0

0

33.

Felhalmozási célú hiány

-285 808 916

0

0

-285 808 916

34.

Felhalmozási célú többlet

0

35.

Irányító szervtől kapott felhalmozási célú támogatás

15 708 000

0

0

15 708 000

36.

előző évi pénzmaradvány igénybevétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

456 506 340

0

0

456 506 340

37.

Kölcsön felvétele felhalmozási célra

0

0

0

0

38.

Hitel felvétele felhalmozási célra (finanszírozási c. bev.)

0

0

0

0

39.

FELHALMOZÁSI KÖLTSÉGVETÉS ÖSSZESEN

472 214 340

0

0

472 214 340

40.

BEVÉTELEK MINDÖSSZESEN

2 121 540 607

11 899 000

30 440 550

2 163 880 157

21. melléklet

21. melléklet a 2/2021.(III.03.) önkormányzati rendelethez

Az egységes rovatrend szerint a kiemelt kiadási és bevételi jogcímek

Megnevezés

Eredeti előirányzat

K1. Személyi juttatások

454 063 513

K2. Munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó

76 242 230

K3. Dologi kiadások

382 932 980

K4. Ellátottak pénzbeli juttatásai

8 500 000

K5. Egyéb működési célú kiadások

254 558 909

K5. Tartalékok működési

55 820 980

K5. Tartalékok felhalmozási

10 000 000

K6. Beruházási kiadások

113 407 918

K7. Felújítások

146 692 998

K8. Egyéb felhalmozási célú kiadások

0

K1-8. Költségvetési kiadások

1 502 219 528

K9. Finanszírozási kiadások

17 493 750

KIADÁSOK ÖSSZESEN (K1-9)

1 519 713 278

B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről

453 578 390

B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről

0

B3. Közhatalmi bevételek

517 400 000

B4. Működési bevételek

91 729 684

B5. Felhalmozási bevételek

0

B6. Működési célú átvett pénzeszközök

0

B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök

0

B1-7. Költségvetési bevételek

1 062 708 074

B8. Finanszírozási bevételek

457 005 204

BEVÉTELEK ÖSSZESEN (B1-8)

1 519 713 278