Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2021 (I.29.) önkormányzati rendelete

a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről szóló 37/2020. (XII.21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 01. 30- 2021. 01. 30

Pápa Város Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerinti hatáskörében a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI.3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 143. § (4) bekezdés d) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:


1. §


Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek megsértésének jogkövetkezményeiről szóló 37/2020. (XII.21.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) a következő 8/A. alcímmel egészül ki:


“8/A. A kedvtelésből tartott állatok tartására vonatkozó szabályok megszegése


13/A. §


(1) A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el az az állattartó, aki

a) a többlakásos épület közös használatra szolgáló területén - kivéve a használat szerint megosztott, lekerített, zárt és kizárólagosan használt területet - 

b) a társasház közös használatra szolgáló területén - kivéve ha a társasház házirendje eltérő szabályokat tartalmaz - 

kedvtelésből tartott állatot tart.


(2) A közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartást követ el az az állattartó, aki többlakásos épület vagy társasház közös használatra szolgáló területéről, helyiségéből a kedvtelésből tartott állat által okozott szennyeződést nem távolítja el.”


2. §


(1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.


(2) E rendelet rendelkezéseit a hatálybalépése után indult eljárásokban kell alkalmazni.


(3) Hatályát veszti a Rendelet 1. § (3) bekezdése.