Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021(II.4..) rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Hatályos: 2021. 02. 04- 2021. 07. 05

Zsámbok Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2021(II.4..) rendelete

az Önkormányzat 2021. évi költségvetéséről

Zsámbok község Önkormányzatának Polgármestere – a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján – a Képviselő-testületnek az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya kiterjed az Önkormányzatra, valamint az Önkormányzat költségvetésében szereplő költségvetési szervekre.

(2) Az Önkormányzat költségvetési szervei:

  • a) Gazdasági szervezettel nem rendelkező költségvetési szerv:
    Zsámboki Polgármesteri Hivatal
    Kacó Napközi Otthonos Óvoda és Konyha

(3) Az (1) bekezdésben meghatározott költségvetési szervek külön-külön alcímet alkotnak.

(4) A címrendet az 1. melléklet tartalmazza.

2. Az Önkormányzat bevételei és kiadásai

2. § (1) Zsámboki Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) az önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételek előirányzatait 304.874.045 forintban, tárgyévi kiadási előirányzatait 326.874.045 forintban határozza meg. A tárgyévi költségvetési bevételek és kiadások különbözeteként a 2021. évi költségvetési hiány összege 22.000.000 forint.

(2) Az Önkormányzat az (1) bekezdésben megállapított költségvetési hiány finanszírozását

  • a) belső finanszírozással - 16.000.000 Ft költségvetési maradvány igénybevételével
  • b) külső finanszírozással - 6.000.000 Ft hitelfelvétellel biztosítja.

(3) Az Önkormányzat 2021. évi költségvetési bevételi főösszege a belső és külső finanszírozási műveletekkel együtt 326.874.045 forint amely a kiadási főösszeggel egyező.

(4) A 6.000.000 forint összegű hitel Zsámbok Község Önkormányzat fejlesztéseihez kapcsolódik. A 16. mellékletben felsorolt célokhoz kapcsolódó hitel felvétel olyan adósságot keletkeztető ügylet, amelyhez a Magyarország gazdasági stabilitásáról szóló 2011. évi CXCIV. törvény értelmében nem szükséges a kormány előzetes hozzájárulása.

(5) A Képviselő-testület az Önkormányzat és az általa alapított, irányított költségvetési szervek bevételeit forrásonként a 2. a-b. mellékletek szerinti részletezettségben állapítja meg.

(6) A 3. §. (1) bekezdésében megállapított 326.874.045 forint bevétel-kiadás mérlegét a 3. melléklet, az önkormányzat és költségvetési szervek címek, alcímek, előirányzat csoportok kiemelt előirányzatok szerinti részletezését a 2/b. melléklet tartalmazza.

(7) Az önkormányzat a 2021. évi működési kiadási előirányzata 247.463.045 forint amelyen belül a
- személyi jellegű juttatásokat 141.637.045 forintban
- munkaadókat terhelő járulékokat 21.625.000 forintban
- dologi jellegű kiadásokat 70.251.000 forintban
- ellátottak pénzbeli juttatását 10.200.000 forintban
- pénzeszköz átadást, támogatást 3.750.000 forintban
állapítja meg.

(8) Az Önkormányzat felhalmozási célú előirányzatát a 7. melléklet szerint 78.365.000 forintban hagyja jóvá.
Ebből beruházási előirányzat: 6.165.000 forint
felújítási előirányzat: 72.200.000 forint

(9) A Képviselő-testület az Önkormányzat és az általa alapított, irányított költségvetési szervek kiadásait, bevételeit:

  • a) Önkormányzatra vonatkozóan az 5. valamint 5/a. mellékletek szerinti
  • b) Önkormányzati Hivatalra vonatkozóan a 8. valamint 8/a. mellékletek szerinti
  • c) Kacó Napközi Otthonos Óvoda és Konyhára vonatkozóan a 9. valamint 9/a. mellékletek szerinti
  • d) Zsámboki Mini Bölcsödére vonatkozóan a 10. valamint 10/a. mellékletek szerinti

részletezettségben állapítja meg.

(10) A Képviselő-testület az Önkormányzat általános tartalékát 1.046.000 forintban állapítja meg.

(11) Az önkormányzat saját bevételeinek részletezését az adósságot keletkeztető ügyletből származó tárgyévi fizetési kötelezettség megállapításához a 11. sz. melléklet tartalmazza.

(12) A Képviselő-testület az előirányzat felhasználási ütemtervet a 12. melléklet szerint fogadja el.

(13) A Képviselő-testület a likviditási ütemtervet a 13. melléklet szerint fogadja el.

(14) Zsámbok község önkormányzat költségvetési évet követő három évre vonatkozó bevételeit és kiadásait a 14 melléklet szerint fogadja el.

(15) Az önkormányzat adósságot keletkeztető ügyleteiből és kezességvállalásaiból fennálló kötelezettségét a 15. melléklet tartalmazza.

(16) Az önkormányzat közvetett támogatásait a 17. melléklet tartalmazza.

3. Zsámbok Község Önkormányzatának önként vállalt feladatai

3. § Az önkormányzat önként vállalt feladatai:
Múzeum fenntartás

4. Zsámbok Község Önkormányzatának létszámkerete

4. § (1) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek létszámkeretét az 6. melléklet szerint állapítja meg:

  • a) 2021. január 1-jén 34 fő teljes munkaidős
    2 fő részmunkaidős
  • b) Közfoglalkoztatottak éves átlaglétszáma: 15 fő teljes munkaidős

(2) Az Önkormányzat és költségvetési szerveinek létszáma 2021. március 1-től:
36 fő teljes munkaidős
3 fő részmunkaidős

5. A 2021. évi költségvetés végrehajtásának szabályai

5. § (1) Az Önkormányzati szintű költségvetés végrehajtásáért a polgármester a könyvvezetéssel kapcsolatos feladatok ellátásáért a Jegyző felelős.

(2) Az Önkormányzat gazdálkodásának biztonságáért a Képviselő-testület, a szabályosságáért a Polgármester a felelős.

(3) Az Önkormányzat költségvetési szerveinek elemi költségvetését a Polgármester hagyja jóvá, az önkormányzat költségvetési rendeletének elfogadását követő 10 napon belül.

(4) A bevételi előirányzatok csak az Áht. 30. §ban foglaltak szerint módosíthatók.

(5) Az Önkormányzat rendeletében megjelenő bevételek és kiadások, valamint a költségvetési szervek bevételi és kiadási előirányzatai az Áht. 34. §. (1)-(2) bekezdése szerint módosíthatók, átcsoportosíthatók.

(6) A Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik a költségvetési rendelet módosítása, a működési és fejlesztési célú hitel felvétele.

(7) A polgármester dönt:

  • a) a központi költségvetésből származó támogatások, pótelőirányzatok lebontásáról és ezzel összefüggő költségvetés módosításáról,
  • b) a helyi önkormányzatok általános működéséhez és ágazati feladataihoz kapcsolódó, központosított, központi költségvetési támogatás lemondásáról, igényléséről és az ezzel összefüggő költségvetés módosításáról,
  • c) a Képviselő-testület két ülése között rendkívüli sürgősség fennállásakor – az önkormányzat érdekeinek figyelembevételével – az általános tartalékról történő átcsoportosításról értékhatár nélkül, egyéb esetekben összesen évi 4 millió forint összeghatárig,
  • d) az önkormányzat I.1. Önkormányzat alcímén belül kiemelt előirányzatok közötti, és a kiemelt előirányzaton belüli átcsoportosításról.

(8) A (7) bekezdés c) pontja szerinti rendkívüli sürgősség akkor áll fenn, ha a döntés meghozatalának elmulasztása vagy késedelme előreláthatóan kárt okozhat, vagy jogszabálysértő helyzet kialakulásához vezethet, vagy egyéb önkormányzati érdeket sértene.
Önkormányzati érdek: önkormányzati döntések által tartalmazott – illetve az egyéb tételesen nevesített – önkormányzati célok és feladatok megvalósítása, valamint az önkormányzat károsodástól való megóvása és vagyonának védelme.

(9) A polgármester a (7) bekezdésben meghatározott előirányzat módosításokat, átcsoportosításokat – az első negyedév kivételével – negyedévenként a negyedévet követő hónap utolsó napjáig, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésnek a határidejéig a költségvetési rendelet módosítása céljából a képviselő-testület elé terjeszti.

(10) Az Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket betétként lekösse, vagy azoknak rövid lejáratú - kizárólag állampapírokban történő – lekötéséről döntsön.

(11) Az Önkormányzat Képviselő-testülete felhatalmazza a polgármestert, hogy pályázatot nyújtson be az önkormányzat fejlesztési és egyéb célú támogatására kiírt pályázataira, ha a pályázat önrésze nem haladja meg a 1 millió forintot és az önrész fedezete a tárgyévi költségvetésben biztosított. A pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatok, kapcsolódó együttműködési megállapodások, szerződések aláírására a polgármester képviselő-testületi döntés nélkül is jogosult.

(12) A képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy civil szervezetek, egyházak, egyéb szervezetek 250.000 forint egyedi összeget meg nem haladó évközi támogatásáról döntsön, és az ehhez kapcsolódó támogatási szerződést megkösse.

(13) Az intézmények vezetőinek negyedévenként – a negyedévet követő hó 20. napjáig felül kell vizsgálni a költségvetésüket abból a célból, hogy a tervezett előirányzaton belül nincs-e feladatelmaradás, és amennyiben a feladatelmaradás kimutatható, annak zárolását (tartalékba helyezését) az intézményvezető az okot adó körülmény bekövetkezésétől számított 15 napon belül kezdeményezi a polgármesternél.

(14) Az intézmények, valamint a szakfeladatok szerint ellátott feladatok térítési és bérleti díjának beszedését a pénzkezelési szabályzat tartalmazza.

(15) A költségvetési szerv jóváhagyott kiemelt kiadási előirányzatai közötti átcsoportosítást hajthat végre az Ávr. 43-44. §-aiban foglaltak szerint.

(16) Az évközben engedélyezett központi pótelőirányzatok felosztásáról – ha az érdemi döntést igényel – a testület dönt a polgármester előterjesztésében.

(17) A polgármester e rendeletben meghatározott jogosítványainak gyakorlásáról, felhatalmazás alapján tett intézkedésekről a (10) bekezdésben foglaltak kivételével a Képviselő-testületet utólagosan - a soron következő Képviselő-testületi ülésen – tájékoztatni köteles.

6. Zsámboki Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2021. évi illetményének és béren kívüli juttatásainak megállapítása.

6. § (1) A szűkös pénzügyi lehetőségek miatt az intézmény vezetője, a megállapított béralapból, intézményi döntéssel csak a Képviselő-testület 2021. évi költségvetésében meghatározott bérelőirányzat nagyságáig vállalhat kötelezettséget.

(2) A Képviselő-testület 2021. évben a köztisztviselői illetményalap összegét 46.380 Ft-ban állapítja meg. A béremelés fedezetét az Önkormányzat saját forrásai terhére a hivatal költségvetésében biztosítja.
A Képviselő-testület a köztisztviselői cafetéria juttatás éves alapját 232.000 Ft-ban állapítja meg, amely tartalmazza a közterheket is.

(3) A Képviselő-testület a felsőfokú iskolai végzettségű (I. besorolási osztályba tartozó), köztisztviselőknek a köztisztviselők alapilletménye 10%-ának megfelelő, a középiskolai végzettségű (II. és III. besorolási osztályba tartozó) köztisztviselőknek a köztisztviselők alapilletménye 20%-ának megfelelő illetménykiegészítést állapít meg.

7. Egyéb rendelkezések

7. § (1) A Képviselő-testület az önkormányzatnál és költségvetési szerveinél jogviszonyban álló közalkalmazottak részére a cafetéria juttatás összegét bruttó 6.725,- Ft/hó-ban állapítja meg, amely tartalmazza a közterheiket. A juttatás kifizetése Szép Kártyára történő utalással történik.

(2) A Képviselő-testület 2021. évre a Zsámbok községben a legolcsóbb temetés költségét 200.000 Ft-ban állapítja meg.

(3) Az Önkormányzat 2021. évre megállapított reprezentációra fordítható kiadási előirányzata: 300.000 Ft.

(4) A Költségvetési törvényben előírt adatszolgáltatást kötelezettség valódiságáért az intézmény vezetője a felelős. Az éves költségvetési beszámolóban történő elszámolásnál, illetve annak ellenőrzése során feltárt visszafizetési kötelezettségek az intézményt terhelik.

(5) A Képviselő-testület a civil szervezetek támogatását 2.250.000 Ft-ban állapítja meg.

(6) A Képviselő-testület a munkabér kifizetés napját legkésőbb a hónap 5. napjában határozza meg.

(7) A költségvetési szervek vezetői az önkormányzat rendeleteiben, belső szabályzataiban és a polgármesteri hivatallal kötött munkamegosztást szabályozó együttműködési megállapodás alapján köteles gazdálkodási feladatait ellátni.

8. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

8. § (1) Valamennyi intézmény vezetője köteles gondoskodni a belső kontrollrendszer kialakításáról, hatékony működtetéséről és nyilatkozatban értékelni annak minőségét. A nyilatkozatot az éves költségvetési beszámolóval egyidejűleg kell megküldenie az irányító szervnek.

(2) Az irányító szerv belső ellenőrzései keretében ellenőrzi a költségvetési gazdálkodást, működést. Az Önkormányzat a belső ellenőrzés kialakításáról megbízási szerződés útján gondoskodik

9. Az átmeneti gazdálkodás szabályai

9. § (1) A 2021. január 1-jétől a jelen rendelet hatályba lépéséig terjedő átmeneti időszakban a polgármester az Áht. 25. §. (3) bekezdése alapján intézkedett a bevételek beszedéséről és a kiadások teljesítéséről. Az átmeneti időszakban teljesített bevételek és kiadások az Áht. 25. §. (4) bekezdése szerint e rendeletbe és mellékleteibe beépültek, azokat tartalmazzák.

10. Záró rendelkezések

10. § (1) Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba azzal, hogy rendelkezéseit 2021.január 1-től kell alkalmazni.

(2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző gondoskodik.

Zsámbok, 2021. február 04.

Holló Ilona
polgármester

Nagyné dr. Szabó Judit
címzetes főjegyző

Záradék:

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 51. § (2) bek. alapján a rendelet 2021. február 5. napján kihirdetésre került.

Nagyné dr. Szabó Judit
címzetes főjegyző

1. melléklet

Zsámbok Község Önkormányzatának címrendje

Cím

I.

Községi Önkormányzat

Alcím

I.1.

Önkormányzat

I.2.

Zsámboki Polgármesteri Hivatal

I.3.

Kacó Napközi Otthonos Óvoda és Konyha

I.4.

Zsámboki Mini Bölcsöde

2. melléklet

Zsámbok Község Önkormányzat 2021. évi bevételei és kiadásai

Sorsz.

Megnevezés

Önkorm.

Hivatal

Óvoda

Bölcsöde

Összesen

Bevételek

1

Helyi önkorm.műk.általános tám. B111

77703

77703

2

Egyéb köznevelési tám. B112

51141

51141

3

Szociális, gyermekjóléti, gyermekétkezt. Tám. B113

55881

55881

4

Kulturális felad. Tám. B114

5483

5483

5

Műk.célú közp.előir.B115

0

0

6

Helyi önkorm.kieg.tám. B116

0

0

7

Önkorm. működési tám.

190208

0

0

0

190208

8

Egyéb működési c. tám. Államházt. Belülről (TB) B16

8500

8500

9

Műk.célú tám.állmházt.belülről

198708

0

0

0

198708

10

Felhalm.célú tám áht-n belülről (B2)

57000

0

0

0

57000

11

Vagyoni típusú adók B34 (Kommunális adó)

6000

6000

12

Értékesítési és forgalmi adó B351 (Iparűzési adó)

23000

23000

13

Gépjárműadó B354

0

0

14

Egyéb közhatalmi bev. B36 (Bírság, pótlék)

500

500

15

Talajterhelési díj (B36)

0

0

16

Közhatalmi bevételek

29500

0

0

0

29500

17

Szolgáltatások ellenértéke B402 (bérleti díj)

4060

0

4060

18

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (Továbbszámlázott belföldi szolgáltatás) B403

1130

0

1130

19

Tulajdonosi bevételek B404 (Egyéb önkorm.vagyon bérbead. 1500)

2800

2800

20

Ellátási díjak B405 (Intézmények alaptevékenységének bev.)

0

7000

7000

21

Kiszámlázott áfa B406 (Áfa bevételek és visszatérüllések)

316

0

2160

2476

22

Egyéb működési bevételek B411 (Intézmények egyéb bevételei)

700

1000

1700

23

Működési bevételek

9006

0

10160

0

19166

Ingatlanértékesítés B52

0

0

24

Felhalmozási bevételek

0

0

25

Működési c. visszatér.tám.államh.kívülről B62 (Korábban nyújtott hitelek visszatér. Lakosságtól)

500

500

26

Működési c. átvett pek

500

500

27

Egyéb felhalm.célú átvett pek B75 (érdekeltségi hozzájár.)

0

28

Felhalm. Célra átvett pénzeszk.összesen:

0

0

0

0

0

29

Költségvetési bevételek

294714

0

10160

0

304874

30

Hitelfelvétel B8111

6000

6000

31

Forgat.célú belföldi ép visszaváltása, értékes. B8121

0

32

Maradvány igénybevétele B813

16000

16000

33

Központi, irányítőszervi tám.816

48624

78653

8420

135697

34

Finanszírozási bevételek

22000

48624

78653

8420

22000

35

0

36

Bevételek mindösszesen

316714

48624

88813

8420

326874

0

Kiadások

0

1.

Működési kiadások

102442

47968

88633

8420

247463

ebből személyi juttatások K1

41702

35320

58290

6325

141637

járulék K2

6325

5100

9200

1000

21625

dologi kiadások K3

40465

7548

21143

1095

70251

ellátottak juttatásai K4

10200

10200

pénzek.átadás, támogatás K5

3750

3750

2.

Beruházás K6

5329

656

180

0

6165

3.

Felújítás K7

72200

0

0

0

72200

0

4.

Felhalmozási célú tám. K8

0

0

0

0

0

Egyéb felhalm.célú tám.

0

0

0

5.

Tartalékok K512

1046

0

0

0

1046

ebből: Általános tartalék

1046

1046

Céltartalék

0

0

6.

Finanszírozási kiadások

135697

0

0

0

135697

Intézményfinanszírozás K915

135697

135697

Hiteltörlesztés (lízing) K911

0

0

6.

Kiadások mindösszesen:

316714

48624

88813

8420

326874

2/a. melléklet a 2/2021 (II.04.) Ör-hez

adatok ezer forintban

2021 évi költségvetési bevételek címek és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

Cím, alcím

Működési bevételek (B4)

Felhalmozási bevételek

Közhatalmi bevételek

Működési c.tám.áht-n belülről

Felhalm.c.tám.áht- belülről

Átvett pénzeszközök

Finanszírozási bevételek

Össz.

Szolgáltatások ellenértéke

Közvetített szolgáltatások

Tulajdonosi bevételek

Ellátási díjak

Áfa

Egyéb bevételek

B402

B403

B404

B405

B406

B411

B5

B3

B1

B2

B6-7

B8

I.

Községi Önkormány

4060

1130

2800

7000

2476

1700

0

29500

198708

57000

500

22000

326874

I.1.

Önkormányzat

4060

1130

2800

0

316

700

0

29500

198708

57000

500

22000

316714

Fogászat

150

150

Háziorvos

240

150

390

Házigondozás

260

70

330

Múzeum

10

2

12

Temetőfenntartás

250

700

950

Községgazdálk.

3260

570

2800

244

29500

190208

57000

500

22000

306082

Lakóingatlan szoc.c.

150

150

Művelődési ház

100

100

Védőnői szolgálat

8500

8500

Tornaterem

50

50

I.3.

Kacó Óvoda

0

0

0

7000

2160

1000

0

0

0

0

0

0

10160

GyermekÉtkeztetés

4500

1215

5715

Munkahelyi étkeztetés

270

1000

1270

Szociális étkeztetés

2500

675

3175

2/b.. Melléklet a 2/2021 (II.04.) Ör-hez

adatok ezer forintban

2021. évi költségvetési kiadások és létszámkeret címek és kiemelt előirányzatok szerinti bontásban

Cím, alcím

Működési kiadások

Felhalm.

Finansz

Tartalék

Összesen

Létszám

személyi

járulék

dologi

ellátottak

pek átadás

intézm.fin

I.

Községi Önkormányzat

141637

21625

70251

10200

3750

135697

78365

0

1046

326874

39

I.1.

Önkormányzat

41702

6325

40465

10200

3750

135697

77529

0

1046

316714

12

Települési hulladékkez.

760

760

Közutak, hidak

4800

7200

12000

Állategészségügy

445

445

Közvilágítás

6400

6400

Háziorvosi szolgálat

380

380

Fogászat

270

270

Tájház

1375

225

500

2100

1

Temetőfenntartás

230

2000

2230

Sportlétesítmények

930

930

Lakóingatlan szociális c

165

165

Zöldterület

3445

500

3560

7505

2

Művelődési ház

2750

430

2350

70

5600

1

Védőnői szolgálat

7110

1080

1190

70

9450

1

Házigondozás

11457

1820

1230

14507

4

Város és községgazd

5765

975

12930

3750

135697

68189

1046

228352

2

Igazgatás

6800

1060

1200

9060

1

Közfoglalkoztatás

3000

235

125

3360

Kulturális műsorok

3000

3000

Ellátottak juttatása

10200

10200

I.2.

Önkorm. Hivatal

35320

5100

7548

0

0

0

656

0

0

48624

8

Igazgatási tev.

35320

5100

7548

656

48624

8

I.3.

Kacó Óvoda

58290

9200

21143

0

0

0

180

0

0

88813

16

Óvodai nevelés szakmai

41470

6550

350

48370

10

Övodai nevelés múködtetés

0

0

3480

50

3530

Gyermekétkezt.

15980

2514

13911

130

32535

6

Munkahelyi étkeztetés

200

30

990

1220

Szünidei étkeztetés

120

26

292

438

Szociális étkeztetés

520

80

2120

2720

I.4.

Mini Bölcsöde

6325

1000

1095

0

0

0

0

0

0

8420

3

Gyermekek napközbeni ell

6325

1000

1095

8420

3

3. melléklet

Zsámbok Község Önkormányzat 2021. évi bevétel-kiadás mérlege

adatok forintban

Eredeti ei.

Módosított ei.

Teljesítés

Eredeti ei

Módosított ei

Teljesítés

Bevételek

Kiadások

Működési bevételek (B4)

19166000

Személyi juttatások (K1)

141637045

Közhatalmi bevételek (B3)

29500000

Járulékok (K2)

21625000

Műk.c.tám.aht-n belülről (B1)

198708045

Dologi kiadások (K3)

70251000

Múk.célú átvett pénzek. (B6)

500000

Ellátottak juttatásai (k4)

10200000

Egyéb múk. célú kiadás (K5)

3750000

Működési célú bev.össz.

247874045

Működési célú kiad.

247463045

Felhalm.célú átvett pek (B7)

0

Beruházás (K6)

6165000

Felhalmozási bevétel (B5)

0

Felújítás (K7)

72200000

Felhalm.c.tám áht-n belülről (B2)

57000000

Felhalm. célú bev.össz:

57000000

Felhalm.célú kiad.

78365000

Finanszírozási bev. (B8)

22000000

Finanszírozási kiadás (K9)

0

Hitel (lízing)

6000000

Maradvány

16000000

Tartalék

1046000

Bevétel mindösszesen:

326874045

Kiadás mindösszesen:

326874045

4. melléklet

Önkormányzat költségvetési kapcsolatokból származó bevételei

adatok forintban

Támogatás összesen

190208045

I.

Települési önkorm. ált.tám.

77702617

1.a.

Önkormányzati hivatal működésének tám.

48623427

1.ba

Zöldterület-gazdálkodás

7752085

1.bb

Közvilágítás

6369119

1.bc

Köztemető

125972

1.bd

Közutak

4754293

1.c

Egyéb feladatok

10077721

II.

Köznevelési feladatok

51140800

Óvodapedagógusok bértámogatása

31113600

Segítők

11676000

2.

Óvodaműködtetési támogatás

6623200

5.

Minősített pedagógusok

1728000

III.

Szociális és gyermekjóléti fel.tám.

29267545

2.

Szoc. És gyermekjóléti fel.tám

19724065

3.

3.c.

Szociális étkeztetés

1194480

3.d.

Házi segítségnyújtás

8349000

IV

Gyermekétkeztetési fel. tám.

26613493

5.a

Dolgozók bértámogatása

13495680

5.b.

Üzemeltetés támogatása

12759853

5.c.

Intézményen kívüli szünidei étkeztetés

357960

V

Kulturális feladatok támogatása

5483590

Nyilvános könyvtári és közművelődési felad.

5483590

5. melléklet

Zsámbok Község Önkormányzat 2021. évi bevételei és kiadásai

Sorsz.

Megnevezés

2020.évi eredeti előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Bevételek

1

Helyi önkorm.műk.általános tám. B111

69261152

77702617

2

Egyéb köznevelési tám. B112

43855430

51140800

3

Szociális, gyermekjóléti, gyermekétkezt. Tám. B113

53155584

55881038

4

Kulturális felad. Tám. B114

3166281

5483590

5

Műk.célú közp.előir.B115

0

0

6

Helyi önkorm.kieg.tám. B116

0

0

7

Önkorm. működési tám. (B11)

169438447

190208045

8

Egyéb működési c. tám. Államházt. Belülről (TB) B16

7000000

8500000

9

Műk.célú tám.állmházt.belülről (B1)

176438447

198708045

10

Felhalm.célú tám. Áht-n belülről (B2)

122000000

57000000

11

Vagyoni típusú adók B34 (Kommunális adó)

6000000

6000000

12

Értékesítési és forgalmi adó B351 (Iparűzési adó)

26000000

23000000

13

Gépjárműadó B354

6000000

0

14

Egyéb adók B355

0

0

15

Termékek és szolgáltatások adói

32000000

23000000

16

Egyéb közhatalmi bev. B36 (Bírság, pótlék)

500000

500000

17

Egyéb közhatalmi bev. B36 (talajterhelési d)

1000000

0

18

Közhatalmi bevételek (B3)

39500000

29500000

19

Készletértékesítés B401

0

0

20

Szolgáltatások ellenértéke B402 (bérleti díj)

2795000

4060000

21

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (Továbbszámlázott belföldi szolgáltatás) B403

3040000

1130000

22

Tulajdonosi bevételek B404

2500000

2800000

23

Ellátási díjak B405 (Intézmények alaptevékenységének bev.)

4200000

0

24

Kiszámlázott áfa B406 (Áfa bevételek és visszatérüllések)

1749000

316000

25

Egyéb működési bevételek B411 (Intézmények egyéb bevételei)

300000

700000

26

Működési bevételek (B4)

14584000

9006000

27

Ingatlanértékesítés B52

2500000

0

28

Felhalmozási célú bevétel (B5)

2500000

0

29

Működési c. visszatér.tám.államh.kívülről B6 (Korábban nyújtott hitelek visszatér. Lakosságtól)

500000

500000

30

Működési c. átvett pek (B6)

500000

500000

31

Egyéb felhalm.célú átvett pek B75 (érdekeltségi hozzájár.)

0

0

32

Felhalm. Célra átvett pénzeszk (B7)

0

0

33

Költségvetési bevételek

355522447

294714045

34

Hitelfelvétel (lízing) B8111

6000000

6000000

35

Forgatási.célú belföldi ép visszaváltása, értékes. B8121

0

0

36

Maradvány igénybevétele B813

0

16000000

37

Központi, irányítőszervi tám.816

0

0

38

Finanszírozási bevételek

6000000

22000000

39

40

Bevételek mindösszesen

361522447

316714045

Kiadások

1.

Működési kiadások

106078447

102442045

ebből személyi juttatások K1

38870447

41702045

járulék K2

6745000

6325000

dologi kiadások K3

42713000

40465000

ellátottak juttatásai K4

10200000

10200000

egyéb műk. célú kiadások K5

7550000

3750000

2.

Beruházás K6

6855000

5329000

3.

Felújítás K7

121000000

72200000

4.

Egyéb felhalmozási célú kiadások K8

0

0

5.

Tartalékok K512

724000

1046000

ebből: Általános tartalék

724000

1046000

Céltartalék

6.

Finanszírozási kiadások

126865000

135697000

Intézményfinanszírozás K915

126865000

135697000

Hitel(lízing) törlesztés K9111

7.

Kiadások mindösszesen:

361522447

316714045

5/a. melléklet a 2/2021 (II.04.) Ör-hez

Önkormányzat kiadásai rovatok szerint 2021.

Cofog

K1101

K1102

K1103

K1106

K1107

K1109

K1113

K121

K122

K123

K1

K2

K311

K312

K321

K322

K331

K332

K334

K335

K336

K337

K341

K351

K352

K353

K355

K3

K4

K5021

K506

K512

K513

K5

K61

K62

K63

K64

K67

K6

K71

K74

K7

K8

K911

K914

K915

K9

Összesen

Illetmény, munkabér

Jutalom

Céljuttatás

Jubileumi jutalom

Béren kívüli juttatás

Közlekedési költségtérítés

Egyéb juttatás

Választott tisztségviselők juttatásai

Nem saját foglalkoztatottak juttatásai

Egyéb külső személyi juttatások

Személyi juttatások

Járulékok és szocho

Szakmai anyagok

Üzemeltetési anyagok

Informatikai szolgáltatások

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

Közüzemi díjak

Vásárolt élelmezés

Karbantartás, kisjavítás

Közvetített szolgáltatások

Szakmai szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások

Kiküldetések

Áfa

Fizetendő Áfa

Kamatkiadások

Egyéb dologi kiadások

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Előző évi elszámolásból szárnazó kiadások

Egyéb műk.célú támogatás áht-n belülre

Egyéb műk.célú támogatás áht-n kívülre

Tartalékok

Egyéb működési célú kiadások

Immateriális javak beszerzése

Ingatlanok beszerzése, létesítése

Informatikai eszközök beszerzése

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése

Áfa

Beruházások

Ingatlanok felújítása

Áfa

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

Áht-n belüli meglelőgezések visszafizetése

Központi,irányítószervi támogatás folyósítása

Finanszírozási kiadások

Települési hulladékkez.

0

600000

160000

760000

0

0

0

0

0

760000

Közutak, hidak

0

3800000

1000000

4800000

0

0

5680000

1520000

7200000

0

0

12000000

Állategészségügy

0

350000

95000

445000

0

0

0

0

0

445000

Közvilágítás

0

5000000

1400000

6400000

0

0

0

0

0

6400000

Háziorvosi szolgálat

0

50000

50000

150000

50000

80000

380000

0

0

0

0

0

380000

Fogászat

0

30000

150000

20000

70000

270000

0

0

0

0

0

270000

Tájház

1310000

65000

1375000

225000

35000

40000

60000

120000

30000

60000

45000

110000

500000

0

0

0

0

0

2100000

Temetőfenntartás

0

50000

80000

50000

50000

230000

0

0

1575000

425000

2000000

0

0

2230000

Sportlétesítmények

0

100000

30000

500000

50000

50000

200000

930000

0

0

0

0

0

930000

Lakóingatlan szociális c

0

50000

100000

15000

165000

0

0

0

0

0

165000

Zöldterület

3380000

65000

3445000

500000

2550000

40000

50000

300000

300000

20000

300000

3560000

0

0

0

0

0

7505000

Művelődési ház

2685000

65000

2750000

430000

100000

100000

50000

50000

300000

150000

1000000

100000

500000

2350000

0

55000

15000

70000

0

0

0

5600000

Védőnői szolgálat

6610000

50000

65000

135000

250000

7110000

1080000

50000

120000

80000

90000

200000

30000

350000

20000

250000

1190000

0

55000

15000

70000

0

0

0

9450000

Házigondozás

10500000

657000

260000

40000

11457000

1820000

100000

70000

400000

20000

260000

50000

30000

300000

1230000

0

0

0

0

0

14507000

Város és községgazd

5240000

125000

100000

300000

5765000

975000

500000

70000

30000

800000

450000

500000

1500000

6000000

2430000

500000

110000

40000

12930000

1500000

2250000

1046000

4796000

3570000

512000

1107000

5189000

49600000

13400000

63000000

0

135697000

135697000

228352000

Igazgatás

6800000

6800000

1060000

1200000

1200000

0

0

0

0

0

9060000

Közfoglalkoztatás

3000045

3000045

235000

80000

20000

25000

125000

0

0

0

0

0

3360045

Kulturális műsorok

0

2400000

600000

3000000

0

0

0

0

0

3000000

Ellátottak juttatása

0

0

10200000

0

0

0

0

0

10200000

Összesen:

32725045

0

50000

657000

645000

135000

100000

6800000

290000

300000

41702045

6325000

150000

3765000

240000

370000

7450000

0

4880000

1060000

1500000

11400000

1415000

7585000

500000

110000

40000

40465000

10200000

0

1500000

2250000

1046000

0

4796000

0

3570000

0

622000

1137000

5329000

56855000

15345000

72200000

0

0

0

135697000

135697000

316714045

6. melléklet

Zsámbok Község Önkormányzat 2021. évi jóváhagyott létszáma

Intzémény

Létszám

Polgármesteri hivatal

8 fő

jegyző

1 fő

előadó

6 fő

hivatalsegéd

1 fő

Önkormányzat

12 fő

Igazgatás

1 fő

Védőnői Szolg.

1 fő

Zöldterület kezelés

1 fő

Város és községgazdálkodás

2 fő

Művelődési Ház

1 fő

Házigondozás

4 fő

Zöldterület kezelés

1 fő részfoglalk.

Tájház

1 fő részfoglalk.

Kacó Napközi Otthonos Óvoda és Konyha

16 fő

óvónő

6 fő

pedagógiai asszisztens

1 fő

dajka

3 fő

élelmezésvezető

1 fő

konyhai kisegítő

5 fő

Összesen:

36 fő

Közfoglalkoztatás

15 fö átlaglétszám

2021. március 1-től

Mini Bölcsöde

3 fő

kisgyermeknevelő

1 fő

dajka

1 fő

dajka

1 fő részfoglalkozású

7. melléklet

Zsámbok Község Önkormányzat 2021.évi felújítási és beruházási kiadásai feladatonként

adatok forintban

Beruházások

Polgármesteri hiv.

656000

számítógép bővítés

550000

egyéb eszközök

106000

Kacó Napközi Otthonos Óvoda

180000

egyéb ek

180000

Önkormányzat

5329000

Parkoló tornaterem terv

508000

Parkoló bölcsöde terv

381000

Gyalogátkelő terv

650000

Bölcsöde eszközök

650000

Szabadidőpark kreszpark

3000000

Egyéb eszközök

140000

Összesen:

6165000

Felújítás

Önkormányzat

Felszini vízelvezetés

63000000

Kisdiófa utca

3400000

Temető mosdó,akadályment

2000000

Arany János u

3800000

Összesen

72200000

Mindösszesen:

78365000

8. melléklet

Polgármesteri Hivatal 2021. évi bevételei és kiadásai

Sorsz.

Megnevezés

2020.évi eredeti eelőirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Bevételek

1

Helyi önkorm.műk.általános tám. B111

2

Egyéb köznevelési tám. B112

3

Szociális, gyermekjóléti, gyermekétkezt. Tám. B113

4

Kulturális felad. Tám. B114

5

Műk.célú közp.előir.B115

6

Helyi önkorm.kieg.tám. B116

7

Önkormányzatok működési támogatása (B11)

0

0

8

Egyéb működési c. tám. Államházt. Belülről (TB) B16

9

Műk.célú tám.állmházt.belülről

0

0

10

Vagyoni típusú adók B34 (Kommunális adó)

11

Értékesítési és forgalmi adó B351 (Iparűzési adó)

12

Gépjárműadó B354

14

Egyéb közhatalmi bev. B36 (Bírság, pótlék)

15

Közhatalmi bevételek (B3)

0

0

16

Készletértékesítés B401

17

Szolgáltatások ellenértéke B402 (bérleti díj)

18

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (Továbbszámlázott belföldi szolgáltatás) B403

19

Tulajdonosi bevételek B404

20

Ellátási díjak B405 (Intézmények alaptevékenységének bev.)

21

Kiszámlázott áfa B406 (Áfa bevételek és visszatérüllések)

22

Egyéb működési bevételek B410 (Intézmények egyéb bevételei)

23

Működési bevételek (B4)

0

0

24

Működési c. visszatér.tám.államh.kívülről B62 (Korábban nyújtott hitelek visszatér. Lakosságtól)

25

Működési c. átvett pek (B6)

0

0

26

Egyéb felhalm.célú átvett pek B73 (ASP)

27

Felhalm. Célra átvett pénzeszk (B7)

0

0

28

Költségvetési bevételek (B1-7)

0

0

29

Befekt.célú belföldi ép visszaváltása, értékes. B8123

30

Maradvány igénybevétele B813

31

Központi, irányítőszervi tám.816

47840000

48624000

32

Finanszírozási bevételek (B8)

47840000

48624000

33

34

Bevételek mindösszesen

47840000

48624000

Kiadások

1.

Működési kiadások

47650000

47968000

ebből személyi juttatások K1

32500000

35320000

járulék K2

5500000

5100000

dologi kiadások K3

9650000

7548000

ellátottak juttatásai K4

egyéb múk.célú kiadások K5

2.

Beruházás K6

190000

656000

3.

Felújítás K7

0

0

4.

Egyéb felhalmozádi célú kiadások K8

0

0

5.

Tartalékok K512

0

0

ebből: Általános tartalék

Céltartalék

6.

Finanszírozási kiadások

0

0

intézményfinansz. K915

7.

Kiadások mindösszesen:

47840000

48624000

8/a melléklet a 2/2021 (II.04.) Ör-hez

Polgármesteri HIvatal kiadásai rovatok szerint 2021

adatok forintban

Cofog

K1101

K1102

K1103

K1106

K1107

K1109

K1113

K121

K122

K123

K1

K2

K311

K312

K321

K322

K331

K332

K334

K335

K336

K337

K341

K351

K352

K353

K355

K3

K4

K5021

K506

K512

K513

K5

K61

K62

K63

K64

K67

K6

K71

K74

K7

K8

K911

K914

K915

K9

Összesen

Illetmény, munkabér

Jutalom

Céljuttatás

Jubileumi jutalom

Béren kívüli juttatás

Közlekedési költségtérítés

Egyéb juttatás

Választott tisztségviselők juttatásai

Nem saját foglalkoztatottak juttatásai

Egyéb külső személyi juttatások

Személyi juttatások

Járulékok és szocho

Szakmai anyagok

Üzemeltetési anyagok

Informatikai szolgáltatások

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

Közüzemi díjak

Vásárolt élelmezés

Karbantartás, kisjavítás

Közvetített szolgáltatások

Szakmai szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások

Kiküldetések

Áfa

Fizetendő Áfa

Kamatkiadások

Egyéb dologi kiadások

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Előző évi elszámolásból szárnazó kiadások

Egyéb műk.célú támogatás áht-n belülre

Egyéb műk.célú támogatás áht-n kívülre

Tartalékok

Egyéb működési célú kiadások

Immateriális javak beszerzése

Ingatlanok beszerzése, létesítése

Informatikai eszközök beszerzése

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése

Áfa

Beruházások

Ingatlanok felújítása

Áfa

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

Áht-n belüli meglelőgezések visszafizetése

Központi,irányítószervi támogatás folyósítása

Finanszírozási kiadások

Igazgatás

29980000

3073000

1616000

500000

151000

35320000

5100000

350000

800000

300000

700000

500000

600000

100000

2450000

200000

1450000

50000

48000

7548000

0

550000

80000

26000

656000

0

0

0

48624000

9. melléklet

Kacó Napközi Otthonos Óvoda és Konyha 2021. évi bevételei és kiadásai

Sorsz.

Megnevezés

2020.évi eredeti előirányzat

2021. évi eredeti előirányzat

Bevételek

1

Önkormányzatok működési támogatása (B11)

0

0

2

Egyéb működési c. tám. Államházt. Belülről B16

3

Műk.célú tám.állmházt.belülről (B1)

0

0

4

Közhatalmi bevételek (B3)

0

0

5

Készletértékesítés B401

6

Szolgáltatások ellenértéke B402

7

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (Továbbszámlázott belföldi szolgáltatás) B403

8

Tulajdonosi bevételek B404

9

Ellátási díjak B405 (Intézmények alaptevékenységének bev.)

3500000

7000000

10

Kiszámlázott áfa B406 (Áfa bevételek és visszatérüllések)

1200000

2160000

11

Egyéb működési bevételek B411 (Intézmények egyéb bevételei)

1000000

1000000

12

Működési bevételek (B4)

5700000

10160000

14

Működési c. átvett pek (B6)

0

0

16

Felhalm. Célra átvett pénzeszk.(B7)

0

0

17

Költségvetési bevételek

5700000

10160000

18

Befekt.célú belföldi ép visszaváltása, értékes. B8123

19

Maradvány igénybevétele B813

20

Központi, irányítőszervi tám.816

79025000

78653000

21

Finanszírozási bevételek

79025000

78653000

34

Bevételek mindösszesen

84725000

88813000

Kiadások

1.

Működési kiadások

84045000

88633000

ebből személyi juttatások K1

51820000

58290000

járulék K2

9240000

9200000

dologi kiadások K3

22985000

21143000

ellátottak juttatásai K4

egyéb műk.célú kiadások K5

2.

Beruházás K6

680000

180000

3.

Felújítás K7

0

0

4.

Egyéb felhalmozási kiadás K8

0

0

5.

Tartalékok K512

0

0

ebből: Általános tartalék

6.

Finanszírozási kiadások

0

0

Intézményfinanszírozás K915

7.

Kiadások mindösszesen:

84725000

88813000

9/a melléklet a 2/2021 (II.04.) Ör-hez

Kacó Óvoda és Konyha kiadásai rovatok szerint 2021

adatok forintban

Cofog

K1101

K1102

K1103

K1106

K1107

K1109

K1113

K121

K122

K123

K1

K2

K311

K312

K321

K322

K331

K332

K334

K335

K336

K337

K341

K351

K352

K353

K355

K3

K4

K5021

K506

K512

K513

K5

K61

K62

K63

K64

K67

K6

K71

K74

K7

K8

K911

K914

K915

K9

Összesen

Illetmény, munkabér

Jutalom

Céljuttatás

Jubileumi jutalom

Béren kívüli juttatás

Közlekedési költségtérítés

Egyéb juttatás

Választott tisztségviselők juttatásai

Nem saját foglalkoztatottak juttatásai

Egyéb külső személyi juttatások

Személyi juttatások

Járulékok és szocho

Szakmai anyagok

Üzemeltetési anyagok

Informatikai szolgáltatások

Egyéb kommunikációs szolgáltatások

Közüzemi díjak

Vásárolt élelmezés

Karbantartás, kisjavítás

Közvetített szolgáltatások

Szakmai szolgáltatások

Egyéb szolgáltatások

Kiküldetések

Áfa

Fizetendő Áfa

Kamatkiadások

Egyéb dologi kiadások

Dologi kiadások

Ellátottak pénzbeli juttatásai

Előző évi elszámolásból szárnazó kiadások

Egyéb műk.célú támogatás áht-n belülre

Egyéb műk.célú támogatás áht-n kívülre

Tartalékok

Egyéb működési célú kiadások

Immateriális javak beszerzése

Ingatlanok beszerzése, létesítése

Informatikai eszközök beszerzése

Egyéb tárgyi eszközök beszerzése

Áfa

Beruházások

Ingatlanok felújítása

Áfa

Felújítások

Egyéb felhalmozási célú kiadások

Hitel, kölcsöntörlesztés áht-n kívülre

Áht-n belüli meglelőgezések visszafizetése

Központi,irányítószervi támogatás folyósítása

Finanszírozási kiadások

Óvodai nevelés szakmai

38585000

1016000

610000

200000

209000

850000

41470000

6550000

70000

170000

40000

70000

350000

0

0

0

0

0

48370000

Óvodai nevelés működtetés

0

800000

40000

60000

800000

350000

850000

500000

80000

3480000

0

40000

10000

50000

0

0

0

3530000

Gyermekétkeztetés

14860000

370000

100000

650000

15980000

2514000

15000

10000000

20000

30000

300000

300000

300000

2500000

400000

46000

13911000

0

100000

30000

130000

0

0

0

32535000

Munkahelyi étkeztetés

200000

200000

30000

600000

100000

50000

120000

120000

990000

0

0

0

0

0

1220000

Szünidei étkeztetés

120000

120000

26000

200000

38000

54000

292000

0

0

0

0

0

438000

Szociális étkeztetés

520000

520000

80000

1400000

150000

50000

200000

320000

2120000

0

0

0

0

0

2720000

Összesen:

54285000

0

0

1016000

980000

200000

309000

0

1500000

0

58290000

9200000

85000

13170000

60000

90000

1388000

0

650000

0

0

1250000

40000

3444000

840000

0

126000

21143000

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

140000

40000

180000

0

0

0

0

0

0

0

0

88813000

10. melléklet

Mini Bölcsöde 2021. évi bevételei és kiadásai

Sorsz.

Megnevezés

2021. évi eredeti előirányzat

Bevételek

1

Önkormányzatok működési támogatása (B11)

0

2

Egyéb működési c. tám. Államházt. Belülről B16

3

Műk.célú tám.állmházt.belülről (B1)

0

4

Közhatalmi bevételek (B3)

0

5

Készletértékesítés B401

6

Szolgáltatások ellenértéke B402

7

Közvetített szolgáltatások ellenértéke (Továbbszámlázott belföldi szolgáltatás) B403

8

Tulajdonosi bevételek B404

9

Ellátási díjak B405 (Intézmények alaptevékenységének bev.)

0

10

Kiszámlázott áfa B406 (Áfa bevételek és visszatérüllések)

0

11

Egyéb működési bevételek B411 (Intézmények egyéb bevételei)

0

12

Működési bevételek (B4)

0

14

Működési c. átvett pek (B6)

0

16

Felhalm. Célra átvett pénzeszk.(B7)

0

17

Költségvetési bevételek

0

18

Befekt.célú belföldi ép visszaváltása, értékes. B8123

19

Maradvány igénybevétele B813

20

Központi, irányítőszervi tám.816

8420000

21

Finanszírozási bevételek

8420000

34

Bevételek mindösszesen

8420000

Kiadások

1.

Működési kiadások

8420000

ebből személyi juttatások K1

6325000

járulék K2

1000000

dologi kiadások K3

1095000

ellátottak juttatásai K4

pénzek.átadás, támogatás K5

2.

Beruházás K6

0

3.

Felújítás K7

0

4.

Egyéb felhalmozási célú kiadás K8

0

5.

Tartalékok K512

0

ebből: Általános tartalék

6.

Finanszírozási kiadások

0

Intézményfinanszírozás K915

7.

Kiadások mindösszesen:

8420000