Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról, használatának, forgalmának rendjéről szóló 41/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 26- 2021. 10. 27

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2021. (X. 25.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról, használatának, forgalmának rendjéről szóló 41/2015. (XII.18.) önkormányzati rendelet módosításáról

2021.10.26.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény (a továbbiakban: Mötv.) 107. §-ában meghatározott feladatkörében eljárva, az Mötv. 109. § (4) bekezdésében és 143. § (4) bekezdés i) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és e) pontjaiban meghatározott feladatkörében eljárva, az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotási hatáskörben eljárva a következőket rendeli el.

1. § Az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról, használatának, forgalmának rendjéről szóló 41/2015.(XII.18.) önkormányzati rendelet 26. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„26. § (1) A nem lakás célú ingatlant értékesítésre a Képviselő-testület jelöli ki.

(2) A nem lakás célú ingatlant értékesíteni árverésen vagy pályázat útján lehet.

(3) A nem lakás célú ingatlan értékesítése előtt az ingatlan piaci értékét független ingatlan-értékbecslő bevonásával meg kell állapítani (forgalmi értékbecslés). Az értékbecslés hat hónapig érvényes.

(4) A nem lakás célú ingatlan árverési vagy pályázati eljárása során alkalmazott kiinduló eladási árát a Képviselő-testület határozza meg. A kikiáltási ár nem lehet kevesebb, mint az értékbecslő által megállapított piaci érték.

(5) Az árverési és pályázati eljárás mellőzhető telekhatár rendezés során, amikor az értékesítésre szánt területből önálló helyrajzi szám nem alakítható ki.

(6) Az árverési vagy pályázati felhívást nettó tízmillió forint piaci értékig a Gazdasági Bizottság, nettó tízmillió forint felett a Képviselő-testület hagyja jóvá.

(7) Az árverésen az vehet részt, illetve pályázatot az nyújthat be, aki a kikiáltási ár húsz százalékának megfelelő foglalót a kiírásban részletezett módon és ideig az Önkormányzat részére megfizeti.

(8) Az árverés időpontját, illetve a pályázat leadási határidejét úgy kell meghatározni, hogy a közzététel napja és az árverés vagy a pályázat benyújtására megjelölt határnap között a rendelkezésre álló idő egy hónapnál kevesebb ne legyen.

(9) A pályázati kiírásnak tartalmaznia kell:

a) az ingatlan címét, nagyságát, egyéb fontos jellemzőit

b) az értékesítés speciális feltételeit

c) az ingatlan megtekintésére vonatkozó tudnivalókat

d) a pályázat benyújtásának határidejét, helyét, módját

e) felhívást arra nézve, hogy a pályázó tegyen ajánlatot az általa megajánlott vételár összegére.

(10) A pályázati ajánlatot írásban kell benyújtani, amelynek tartalmaznia kell:

a) a pályázó nevét, adatait, címét,

b) a pályázó nyilatkozatát a pályázati kiírás feltételeinek elfogadásáról,

c) a pályázó kötelezettségvállalásra vonatkozó nyilatkozatát,

d) a megvásárolni kívánt ingatlan hasznosításának tervezett módját,

e) a megajánlott vételár összegét.

(11) A pályázati eljárással történő értékesítés során a pályázat nyerteséről a Képviselő-testület dönt.

(12) A Képviselő-testület az árverési kiírást, pályázati kiírást indoklás nélkül visszavonhatja, az árverési vagy pályázati eljárást érvénytelennek és eredménytelennek nyilváníthatja.

(13) Önkormányzati tulajdonú ingóság értékesítésére az e szakaszban részletezett szabályokat kell megfelelően alkalmazni.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.