Ságvár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2021. (X. 27.) önkormányzati rendeletének indokolása

a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 18/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 27 14:41
a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló 18/2014. (XI. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
A képviselő-testület az Mötv. 58. § (2) bekezdése alapján szociális bizottságának megszüntetéséről döntött . Ennek érdekében az SZMSZ szociális bizottságot érintő rendelkezéseinek módosítása szükséges.
A képviselő-testület úgy döntött, hogy a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 8. §-ában meghatározott hatósági jogköröket a polgármester hatáskörébe ruházza át.
Az SZMSZ egyik kötelező eleme a képviselő-testület által átruházott hatáskörök felsorolása, amelyek a vonatkozó önkormányzati rendelet 5. mellékletében kerültek felsorolása. Az újabb hatáskör polgármesterre való telepítésével, valamint az eseti települési támogatások megállapításával kapcsolatos hatáskör gyakorlásának jegyzőre való telepítése miatt a vonatkozó melléklet módosítása szükséges.
Rendelkezés a képviselő-testület átruházott hatáskörét felsoroló 5. melléklet módosításáról, a bővülő polgármesteri és jegyzői hatáskör miatt.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz és az 1. melléklethez
Rendelkezés a képviselő-testület átruházott hatáskörét felsoroló 5. melléklet módosításáról, a bővülő polgármesteri és jegyzői hatáskörök miatt.
A 2. §-hoz
Hatályon kívül helyező rendelkezések a szociális bizottság megszűnése miatt.
A 3. §-hoz
Hatályba léptető rendelkezések.