Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonban álló lakások bérletéről szóló 31/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 12- 2021. 06. 13

Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2021. (VI. 11.) önkormányzati rendelete

az önkormányzati tulajdonban álló lakások bérletéről szóló 31/2015. (VIII.31.) önkormányzati rendelet módosításáról

Mór Városi Önkormányzat Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglaltak alapján a képviselő-testület hatáskörében, a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló 1993. évi LXXVIII. törvény 2. mellékletében kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 9. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Mór Városi Önkormányzat Képviselő-testületének az önkormányzati tulajdonban álló lakások bérletéről szóló 31/2015. (VIII. 31.) önkormányzati rendelet 23. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„23. § (1) Nem jogosult szociális helyzet alapján önkormányzati bérlakásra,

  • a) aki olyan ingatlan, ingó dologgal, továbbá vagyoni értékű joggal rendelkezik, amelynek együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének ötvenszeresét meghaladja, ha annak hasznosítása nem veszélyezteti a vagyonnal rendelkező lakhatási és megélhetési feltételeit, vagy
  • b) akinek a Mórhő Kft-vel vagy a MÓR-HOLDING Kft-vel korábban fennállt bérleti jogviszonya végrehajtási eljárás során szűnt meg.

(2) A Szociális és Egészségügyi Bizottság különös méltánylást érdemlő esetben az (1) bekezdés b) pontjában foglaltak fennállása esetén is engedélyezheti a bérlőkijelölést. Különös méltánylást érdemlő esetnek minősül különösen a lakhatás elvesztése, mozgásképtelenség, tartós betegség, fogyatékosság, gyermek szempontjából felmerülő krízishelyzet.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.