Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2021. (VI.30.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 07. 01- 2021. 07. 02

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete 29/2021. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Szentendre Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében biztosított eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet 12. § (6) bekezdés d) pont db) alpontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Formájától függetlenül az előterjesztés főbb elemei:
Negyedik rész: Záradék:)

  • „db) A Pénzügyi Iroda vezetője ellenőrzi az előterjesztést és pénzügyi ellenjegyzőként is eljár. Amennyiben az előterjesztésnek pénzügyi vonzata van, az előterjesztésen szerepeltetni kell, hogy a költségvetésben – a költségvetési hely pontos megjelölésével – a fedezet rendelkezésre áll, melyet az irodavezető aláírásával igazol. Az előterjesztésben szerepeltetni kell azt is, ha a döntésnek nincs az Önkormányzati költségvetésre hatása, melyet az irodavezető aláírásával igazol.”

2. § A Szentendre Város Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 22/2016. (IX.13.) önkormányzati rendelet 15. § (2) bekezdés f) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A polgármester az ülést az alábbiak szerint vezeti:)

  • „f) A képviselő-testület éves munkaterve szerinti rendes ülésein „Egyebek” címmel olyan napirendi pontot tart, amelynek során megtehető minden olyan képviselői, bizottsági, hivatali bejelentés, közlés, amely nem igényel határozati formában hozott döntést, továbbá minden olyan egyéb jellegű tájékoztató, mely a következő időszak munkáját érinti és amely nem minősül jelen rendelet szerinti interpellációnak, vagy kérdésnek. „Egyebek” címszó alatt önálló előterjesztést tárgyalni nem lehet. Az "Egyebek" napirendi pont alatt egy alkalommal, két percben lehet a fentiekben meghatározott bejelentést, közlést, tájékoztatást megtenni.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.