Pétervására Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3/2021. (V. 28.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi költségvetésének végrehajtásáról

Hatályos: 2021. 05. 29

a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi költségvetésének végrehajtásáról

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz és az 1. melléklethez

Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. §-a előírásainak megfelelően a Pétervásárai Közös Önkormányzati Hivatal 2020. évi költségvetésének végrehajtását a székhely önkormányzat polgármestere terjeszti elő a Közös Önkormányzati Hivatalt alkotó önkormányzatok képviselő-testületei elé.

A 2. §-hoz és a 3. §-hoz, a 2. melléklethez és a 3. melléklethez

I. Bevételek

1. Intézményi működési bevételek: A jellemzően továbbszámlázott telefonköltségek, tulajdoni lap és térképmásolat lekérések díjaiból adódó bevétel 563.000,-Ft-ot tett ki.

2. Véglegesen átvett pénzeszközök: Az elmúlt évben Pétervásáráról átadásra került a Hivatal állami támogatása, a Hivatalt működtető önkormányzatoknak már nem kellett hozzájárulniuk a finanszírozáshoz. Többletbevételként jelentkezett Pétervására város EFOP pályázatából a dolgozók céljuttatása.

II. Kiadások

1. Személyi jellegű kiadások: A személyi kiadások teljesülése a tervezett szint felett alakult, amelynek oka a fentiekben leírt EFOP juttatások kifizetése.

2. Munkaadókat terhelő járulékok: A munkaadókat terhelő járulékok a személyi juttatásokhoz igazodva teljesültek.

3. Dologi kiadások: A Hivatal dologi kiadásai mintegy 450.000 Ft-tal haladták meg az eredeti előirányzatot, amely a koronavírus járvánnyal kapcsolatos kiadások miatt alakult így (tisztító-, fertőtlenítő szerek, maszkok, COVID-tesztek beszerzése, stb.).

4. Felhalmozási kiadások: Beruházásra 1.525.000,-Ft-ot költöttünk.Számítástechnikai eszközök és kiegészítők, konyhai felszerelések, bútorok és egyéb kisebb eszközök kerültek beszerzésre, elsősorban az épület földszinti felújításával kapcsolatban.

A 4–9. §-hoz és a 4–8. melléklethez

A Hivatal 2020. évi gazdálkodása egyensúlyban volt. A Hivatal feladatai jó színvonalon ellátásra kerültek, fennakadás a COVID járvány ellenére nem volt a munkavégzésben.