Rinyabesenyő Község Önkormányzat Képviselő-testülete 4/2021. (V. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat 2020. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról

Hatályos: 2021. 05. 27

Az önkormányzat 2020. évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról

Általános indokolás

A zárszámadási rendelet tartalmazza Rinyabesenyő Község Önkormányzatának a 2020. évi költségvetésének teljesítési számait, a bevételek és kiadások alakulását teljes körűen. Az elmúlt évben az önkormányzat és intézményei 269.293.943 forintból gazdálkodtak. Az önkormányzat bevételei 268.827.107 forintra, a kiadások 123.812.378 forintra teljesültek. A rendelet tartalmazza a Rinyabesenyői Napköziotthonos Óvoda bevételeit és kiadásait is.

Az önkormányzat és intézménye bevételeit a zárszámadási rendelet 1-4 mellékletei mutatják be. A bevételeken belül megtalálhatók a működési célú támogatások államháztartáson belülről, a felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről, közhatalmi bevételek (adók), működési bevételek, tulajdonosi bevételek, illetve a működési célú átvett eszközök. A rendelet rendelkezik az előző évi pénzmaradvány felhasználásáról is.

Az önkormányzat és intézményei kiadásait a zárszámadási rendelet 5-8 mellékletei tartalmazzák. A kiadásokon belül megtalálhatók a személyi juttatások, a munkaadót terhelő járulékok és a szociális hozzájárulási adó, a dologi kiadások, az ellátottak pénzbeli juttatásai, az egyéb működési célú kiadások, a beruházások, a felújítások, az egyéb felhalmozási célú kiadások, a finanszírozási kiadások, a központi irányító szervi támogatás folyósítása és az államháztartáson belüli megelőlegezések.