Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021.(II.23.) önkormányzati rendelete

Esély Otthon – „Fiatalok helyben maradását célzó fejlesztések megvalósítása Edelényben” című projekt ösztönző támogatásairól

Hatályos: 2023. 02. 24

Edelény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2021.(II.23.) önkormányzati rendelete

Esély Otthon – „Fiatalok helyben maradását célzó fejlesztések megvalósítása Edelényben” című projekt ösztönző támogatásairól

2023.02.24.

Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének feladat- és hatáskörében Edelény Város Önkormányzatának Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. 13. § (1) bekezdés 15. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. Általános rendelkezések

1. § E rendelet célja az Esély Otthon – „fiatalok helyben maradását célzó fejlesztések megvalósítása Edelényben” (EFOP – 1.2.11-16-2017-00040) elnevezésű pályázat keretében biztosítható ösztönző támogatások feltételrendszerének meghatározása. Az önkormányzat célja, hogy a város lakosságmegtartó erejét növelje, a település jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkező személyek városba történő letelepedését támogassa, és helyben maradását ösztönözze.

2. § E rendelet személyi hatálya kiterjed azon 18–35 év közötti személyekre, akik az e rendeletben szabályozott ösztönző támogatásokra pályázatot nyújtanak be, valamint nyertes pályázat esetén ösztönző támogatásban részesülnek, és a nyújtott támogatásra vonatkozóan Támogatási Szerződést kötnek Edelény Város Önkormányzatával (a továbbiakban: Önkormányzat).

3. § E rendelet alkalmazásában:

1. munkaviszony: a magyar munkajog hatálya alá tartozó munkaviszony, közszolgálati jogviszony, közalkalmazotti jogviszony, bírósági, ügyészségi jogviszony, a fegyveres erők és rendvédelmi szervek hivatalos állományú tagjainak szolgálati viszonya,

2. hiányszakma: a pályázati felhívás részeként közzétett listában szereplő a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgáló munkakör betöltéséhez szükséges végzettség, képesítés.

3. az Önkormányzatnál a hiányszakma keretében betölthető munkakörök: a pályázati felhívás részeként közzétett listában szereplő a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgáló munkakör.

4. közeli hozzátartozó: a Ptk. 8:1. § (1) bekezdés 1. pontja alapján a házastárs, az egyenes ágbeli rokon, az örökbefogadott, a mostoha- és a nevelt gyermek, az örökbefogadó-, a mostoha- és a nevelőszülő és a testvér;

5. szociálisan rászoruló: e rendelet tekintetében az a személy minősül szociálisan rászorulónak, akinek a háztartásában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér nettó összegének kétszeresét,

6. önkéntes tevékenység: az Önkormányzatnál, közintézménynél vagy civil szervezetnél önkéntesen, térítésmentesen végzett támogató tevékenység, valamint a projekt keretében szervezett önkéntes napokon való részvétel.

4. § (1) Ösztönző támogatás pályázati felhívás alapján a célcsoport munkaerő-piaci hátrányának kompenzálása céljából, a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgáló olyan fiatalnak adható, aki a támogatás eredményeként életvitelszerűen a településen tartózkodik, valamint Edelény városában állandó lakóhellyel rendelkezik, vagy vállalja a támogatás odaítélése esetén az állandó lakóhely létesítését.

(2) Nem nyújtható támogatás annak a pályázónak, aki az Önkormányzat vezető tisztségviselője, a Képviselő-testület vagy bizottságának tagja, valamint az előbbiek Ptk. szerinti közeli hozzátartozói.

(3) A projekt időtartama alatt egy pályázó egy támogatási kategóriába vonható be.

(4) Pályázónak vállalnia kell, hogy az Önkormányzat megkeresésére minden szükséges dokumentumot az Önkormányzat rendelkezésére bocsát, melyből megállapítható, hogy a támogatás folyósítása alatt a jogosultsági feltételeknek megfelelt-e.

(5) A támogatás kizárólag azon időszakra vonatozóan folyósítható, amely alatt a pályázó megfelelt a jogosultsági feltételeknek.

2. A pályázatok elbírálásának rendje

5. § (1) A pályázatok elbírálása a rendelet mellékletében meghatározott értékelési szempontrendszer szerint megállapított pontszámok alapján történik. A teljes körű pályázati eljárást - a Hivatal közreműködésével - a polgármester folytatja le, és a Humánpolitikai Bizottság javaslata alapján, a rendelkezésre álló pályázati keretösszeget figyelembe véve dönt a támogatásban részesülőkről.

(2) A pályázatokat a megjelentetéstől, annak felfüggesztéséig folyamatosan lehet benyújtani, míg a bírálat szakaszosan történik.

(3) A pályázatról szóló döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

(4) A pályázatról szóló döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak. A pályázatok eredményét az Önkormányzat honlapján és a helyben szokásos módon is közzéteszi.

3. A támogatási szerződés tartalmi elemei

6. § A támogatási szerződés tartalmi elemei különösen:

a) a támogatott kötelezettségvállalása, hogy edelényi lakóhelyét, életvitelszerű edelényi tartózkodását, valamint munkáltatóval való jogviszonyát, önfoglalkoztatást, a folyósítás ideje alatt fenntartja,

b) a pályázatában vállalt önkéntes közösségi tevékenység óraszáma,

c) a támogatott kötelezettségvállalása, hogy amennyiben a támogatás folyósítására vonatkozó feltételeket megszegi, a pályázat keretében valótlan adatokat szolgáltat, a jogosulatlanul kapott támogatást egy összegben, a Ptk. 6:48. § (1) bekezdése szerinti kamattal együtt, az erre történő felszólítást követő 30 napon belül visszafizeti,

d) a pályázóknak vállalniuk kell, hogy a jogosultsági feltételekben bekövetkező változásokat 8 napon belül az Önkormányzat részére bejelentik.

7. § (1) Az ösztönző támogatások folyósításának feltétele a támogatási szerződés megkötése.

(2) A támogatás havonta, előre, a tárgyhónap 15. napjáig kerül átutalásra.

(3) A pályázatokat papír alapon postai úton, vagy személyesen, vagy elektronikus úton e-papír szolgáltatáson keresztül lehet benyújtani (www.e-papir.hu).

(4) A támogatás folyósítása kizárólag folyószámlára történhet. Amennyiben a pályázó által megjelölt folyószámla nem a pályázó nevére szól, abban az esetben a pályázónak teljes bizonyító erejű magánokiratban foglaltak kell nyilatkozni arról, hogy a támogatás folyósítását a nyilatkozatban megjelölt folyószámára kéri.

(5) Ezen rendelet alapján nyújtott támogatások nem vonhatóak össze más központi költségvetési, vagy európai uniós forrásból származó támogatásokkal (pl. vállalkozóvá válási támogatás), melynek közvetlen jogosultja a pályázó.

(6) A támogatottnak a hatályos jogszabályokkal összhangban hozzá kell járulni a személyes adatai pályázathoz kapcsolódó jogszerű kezeléséhez.

4. Ösztönző rendszer keretében nyújtott támogatások típusai

8. § Az ösztönző rendszer keretében nyújtott támogatások az alábbiak:

a) hazaköltözők, és helyben maradó fiatalok támogatása,
b) induló vállalkozások támogatása,
c) hiányszakmában a településen elhelyezkedők támogatása,
d) foglalkoztatási ösztönző támogatás.
5. Hazaköltözők, és helyben maradó fiatalok támogatása

9. § (1)1 A hazaköltözők, és helyben maradó fiatalok támogatására azon 18 és 35 év közötti személyek nyújthatnak be pályázatot, akik a pályázat benyújtásakor már Edelényben laknak, vagy vállalják, hogy legkésőbb a támogatási szerződés aláírásáig Edelény városába költöznek (állandó lakóhelyet létesítenek), és a támogatás időszaka alatt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyében vállalnak munkát.

(2) A pályázó lakóhelyének a támogatási időszak alatt folyamatosan Edelényben kell lennie, mely a településen belül változhat.

(3) Jogosultsági feltétel, hogy a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgálja a pályázó munkavállalás.

(4) A pályázó köteles a város életében kiemelkedő szerepet játszó közösségi programokhoz, társadalmi rendezvényekhez kapcsolódóan közösségi programokban való önkéntes részvételt vállalni.

(5) A pályázó köteles lehetősége szerint részt venni a projekt keretében szervezett tevékenységek megvalósításában.

(6) A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie és köztartozás mentességét igazolnia kell.

(7) A pályázó legfeljebb a támogatási időszak kezdetétől 2021.02.28.-ig terjedő időszakban havi 30.000 forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatásra jogosult.

(8) Támogatási kérelmet benyújtani az Ifjúsági Cselekvési Terv alapján készített az Önkormányzat által megjelentetett (minden feltételt tartalmazó) pályázati felhívásra lehet.

(9) A beérkező kérelmek bírálata – a rendelkezésre álló forrás erejéig – folyamatos, és a forrás kimerülése esetén felfüggesztésre kerül.

10. § A pályázó által a pályázata benyújtásakor kötelezően csatolandó dokumentumok:

a) pályázati adatlap (e-mail cím megadása kötelező),
b) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó nyilatkozat (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül),
c) a pályázó részletes önéletrajza (pályázati dokumentációban minta kiadásra kerül),
d) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó, illetve azokat igazoló dokumentumok (pl. foglalkoztatási jogviszony esetén munkáltatói jövedelemigazolás, folyósító szerv határozata ellátás megállapításáról stb.,)
e) az iskolai végzettségeket/szakképesítéseket igazoló bizonyítványok/okiratok másolata,
f) a munkáltatóval kötött munkaszerződés, kinevezés, egyéni vállalkozói igazolvány, vagy önfoglalkoztatást igazoló okirat másolata,
g) a pályázó bankszámlaszámát igazoló szerződés vagy számlakivonat másolata,
h) személyazonosító igazolvány másolata, lakcímet igazoló igazolvány másolata, TAJ számot és adószámot igazoló okiratok másolata,
i) a pályázó által tett nyilatkozat a pályázat benyújtása előtt végzett önkéntes munkáról, valamint nyilatkozat a végezni kívánt önkéntes munkára tett vállalásról (pályázati dokumentációban egységes nyilatkozatminta kiadásra kerül),
j) összeférhetetlenségi nyilatkozat a (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül).
k) NAV köztartozás mentesség igazolása (amennyiben a pályázó nem szerepel a Köztartozásmentes adózói adatbázisban legkésőbb a pályázat elbírálásának időpontjában),
l) hatósági erkölcsi bizonyítvány.
6. Induló vállalkozások támogatása

11. § (1) Az induló vállalkozások támogatására azon 18 és 35 év közötti személyek nyújthatnak be pályázatot, akik a pályázat benyújtásakor már Edelényben laknak, vagy vállalják, hogy legkésőbb a támogatási szerződés aláírásáig Edelény városába költöznek (állandó lakóhelyet létesítenek), és a támogatás időszaka alatt önmaguk foglakoztatásáról gondoskodnak.

(2) Az önfoglalkoztatás többféle formában valósulhat meg, melynek formái az alábbiak:

a) egyéni vállalkozás keretében (2019. január 1. napját követően a Támogatási Szerződés megkötéséig indított), amennyiben a pályázó főállású egyéni vállalkozó és jogviszonya a heti 40 órát eléri,

b) új (2019. január 1. napját követően a bejegyezett, vagy a pályázat benyújtását követően a Támogatási Szerződés megkötéséig alapított) induló társas vállalkozás keretében, a gazdasági társaságban többségi vagy egyenrangú tulajdonosként, amennyiben a pályázó a társas vállalkozásban heti negyven órás munkaviszonyban kerül alkalmazásra,

c) Mezőgazdasági őstermelő. Mezőgazdasági őstermelő tevékenységhez nyújtandó támogatás feltétele, hogy a támogatást kérő az őstermelői tevékenységet főállású őstermelőként 2019. január 1. napját követően a Támogatási Szerződés megkötéséig kezdje meg, és nyilatkozzon, hogy a pályázata benyújtását megelőző két éven belül még nem rendelkezett őstermelői igazolvánnyal.

(3) A pályázó lakóhelyének a támogatási időszak alatt folyamatosan Edelényben kell lennie, mely a településen belül változhat.

(4) Az egyéni vállalkozás, társas vállalkozás vagy az őstermelői tevékenység végzés székhelyének Edelényben kell lennie a támogatási időszak alatt. Ezen kötelezettség nem zárja ki az Edelénytől eltérő településen történő telephelylétesítést.

(5) Jogosultsági feltétel, hogy a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgálja a pályázó munkavállalása.

(6) A pályázó köteles a város életében kiemelkedő szerepet játszó közösségi programokhoz, társadalmi rendezvényekhez kapcsolódóan közösségi programokban való önkéntes részvételt vállalni.

(7) A pályázó köteles lehetősége szerint részt venni a projekt keretében szervezett tevékenységek megvalósításában.

(8) A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie és köztartozás mentességét igazolnia kell.

(9) A pályázó legfeljebb a támogatási időszak kezdetétől 12 hónapon keresztül, de legfeljebb 2021.02.28.-ig terjedő időszakban havi 30.000 forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatásra jogosult.

(10) Támogatási kérelmet benyújtani az Ifjúsági Cselekvési Terv alapján készített az Önkormányzat által megjelentetett (minden feltételt tartalmazó) pályázati felhívásra lehet.

(11) A beérkező kérelmek bírálata – a rendelkezésre álló forrás erejéig – folyamatos, és a forrás kimerülése esetén felfüggesztésre kerül.

12. § A pályázó által a pályázata benyújtásakor kötelezően csatolandó dokumentumok:

a) pályázati adatlap (e-mail cím megadása kötelező),
b) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó nyilatkozat (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül),
c) a pályázó részletes önéletrajza (pályázati dokumentációban minta kiadásra kerül),
d) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó, illetve azokat igazoló dokumentumok (pl. foglalkoztatási jogviszony esetén munkáltatói jövedelemigazolás, folyósító szerv határozata ellátás megállapításáról stb.,)
e) az iskolai végzettségeket/szakképesítéseket igazoló bizonyítványok/okiratok másolata,
f) a munkáltatóval kötött munkaszerződés, kinevezés, egyéni vállalkozói igazolvány, vagy önfoglalkoztatást igazoló okirat másolata (amennyiben releváns),
g) a pályázó bankszámlaszámát igazoló szerződés vagy számlakivonat másolata,
h) személyazonosító igazolvány másolata, lakcímet igazoló igazolvány másolata, TAJ számot és adószámot igazoló okiratok másolata,
i) a pályázó által tett nyilatkozat a pályázat benyújtása előtt végzett önkéntes munkáról, valamint nyilatkozat a végezni kívánt önkéntes munkára tett vállalásról (pályázati dokumentációban egységes nyilatkozatminta kiadásra kerül),
j) összeférhetetlenségi nyilatkozat a (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül).
k) NAV köztartozás mentesség igazolása (amennyiben a pályázó nem szerepel a Köztartozásmentes adózói adatbázisban legkésőbb a pályázat elbírálásának időpontjában),
l) hatósági erkölcsi bizonyítvány.
7. Hiányszakmában a településen elhelyezkedők támogatása

13. § (1) A hiányszakmában a településen elhelyezkedők támogatására azon 18 és 35 év közötti személyek nyújthatnak be pályázatot, akik a pályázat benyújtásakor már Edelényben laknak, vagy vállalják, hogy legkésőbb a támogatási szerződés aláírásáig Edelény városába költöznek (állandó lakóhelyet létesítenek), és a támogatás időszaka alatt Edelényben a pályázati felhívás mellékleteként kiadott listában szereplő hiányszakmában vállalnak munkát.

(2) A pályázó lakóhelyének a támogatási időszak alatt folyamatosan Edelényben kell lennie, mely a településen belül változhat.

(3) Jogosultsági feltétel, hogy a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgálja a pályázó munkavállalása.

(4) A pályázó köteles a város életében kiemelkedő szerepet játszó közösségi programokhoz, társadalmi rendezvényekhez kapcsolódóan közösségi programokban való önkéntes részvételt vállalni.

(5) A pályázó köteles lehetősége szerint részt venni a projekt keretében szervezett tevékenységek megvalósításában.

(6) A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie és köztartozás mentességét igazolnia kell.

(7) A pályázó legfeljebb a támogatási időszak kezdetétől 2021.02.28.-ig terjedő időszakban havi 40.000 forint vissza nem térítendő pénzbeli támogatásra jogosult.

(8) Támogatási kérelmet benyújtani az Ifjúsági Cselekvési Terv alapján készített az Önkormányzat által megjelentetett (minden feltételt tartalmazó) pályázati felhívásra lehet.

(9) A beérkező kérelmek bírálata – a rendelkezésre álló forrás erejéig – folyamatos, és a forrás kimerülése esetén felfüggesztésre kerül.

14. § A pályázó által a pályázata benyújtásakor kötelezően csatolandó dokumentumok:

a) pályázati adatlap (e-mail cím megadása kötelező),
b) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó nyilatkozat (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül),
c) a pályázó részletes önéletrajza (pályázati dokumentációban minta kiadásra kerül),
d) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó, illetve azokat igazoló dokumentumok (pl. foglalkoztatási jogviszony esetén munkáltatói jövedelemigazolás, folyósító szerv határozata ellátás megállapításáról stb.,)
e) az iskolai végzettségeket/szakképesítéseket igazoló bizonyítványok/okiratok másolata,
f) a munkáltatóval kötött munkaszerződés, kinevezés, egyéni vállalkozói igazolvány, vagy önfoglalkoztatást igazoló okirat másolata (amennyiben releváns),
g) a pályázó bankszámlaszámát igazoló szerződés vagy számlakivonat másolata,
h) személyazonosító igazolvány másolata, lakcímet igazoló igazolvány másolata, TAJ számot és adószámot igazoló okiratok másolata,
i) a pályázó által tett nyilatkozat a pályázat benyújtása előtt végzett önkéntes munkáról, valamint nyilatkozat a végezni kívánt önkéntes munkára tett vállalásról (pályázati dokumentációban egységes nyilatkozatminta kiadásra kerül),
j) összeférhetetlenségi nyilatkozat a (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül).
k) NAV köztartozás mentesség igazolása (amennyiben a pályázó nem szerepel a Köztartozásmentes adózói adatbázisban legkésőbb a pályázat elbírálásának időpontjában),
l) hatósági erkölcsi bizonyítvány.
8. Foglalkoztatási ösztönzőtámogatás

15. § (1) A foglalkoztatási ösztönzőtámogatásra azon 18 és 35 év közötti személyek nyújthatnak be pályázatot, akik a pályázat benyújtásakor már Edelényben laknak, vagy vállalják, hogy legkésőbb a támogatási szerződés aláírásáig Edelény városába költöznek (állandó lakóhelyet létesítenek), és a támogatás időszaka alatt a pályázati felhívás mellékletében szereplő betölthető munkakörökben vállalnak munkát Edelény Város Önkormányzatánál. Az önkormányzat a foglalkoztatási ösztönző támogatás keretében olyan fiatalokat kíván alkalmazni, akik a településen lévő szakemberhiányt töltik be munkájukkal.

(2) A pályázó lakóhelyének a támogatási időszak alatt folyamatosan Edelényben kell lennie, mely a településen belül változhat.

(3) Jogosultsági feltétel, hogy a település közössége számára fontos, hiányzó tevékenységnek, foglalkozásnak számító szakember hiánypótlását szolgálja a pályázó munkavállalása, továbbá az önkormányzatnál, illetve intézményeinél jelentkező hiányszakmával rendelkezik.

(4) A pályázó köteles a város életében kiemelkedő szerepet játszó közösségi programokhoz, társadalmi rendezvényekhez kapcsolódóan közösségi programokban való önkéntes részvételt vállalni.

(5) A pályázó köteles lehetősége szerint részt venni a projekt keretében szervezett tevékenységek megvalósításában.

(6) A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie és köztartozás mentességét igazolnia kell.

(7) A támogatottak a Támogatási Szerződés aláírását követően megkötött munkaszerződés szerinti munkaviszony kezdetétől legfeljebb a projektzárás napjáig, munkaviszony keretében garantált bérminimumot kapnak.

(8) Támogatási kérelmet benyújtani az Ifjúsági Cselekvési Terv alapján készített az Önkormányzat által megjelentetett (minden feltételt tartalmazó) pályázati felhívásra lehet.

(9) A beérkező kérelmek bírálata – a rendelkezésre álló forrás erejéig, a meghirdetett munkakörök betöltéséig – folyamatos, és a forrás kimerülése, munkakörök betöltése esetén felfüggesztésre kerül.

16. § A pályázó által a pályázata benyújtásakor kötelezően csatolandó dokumentumok:

a) pályázati adatlap (e-mail cím megadása kötelező),
b) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó nyilatkozat (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül),
c) a pályázó részletes önéletrajza (pályázati dokumentációban minta kiadásra kerül),
d) jövedelmi és vagyoni viszonyokra vonatkozó, illetve azokat igazoló dokumentumok (pl. foglalkoztatási jogviszony esetén munkáltatói jövedelemigazolás, folyósító szerv határozata ellátás megállapításáról stb.,)
e) az iskolai végzettségeket/szakképesítéseket igazoló bizonyítványok/okiratok másolata,
f) a pályázó bankszámlaszámát igazoló szerződés vagy számlakivonat másolata,
g) személyazonosító igazolvány másolata, lakcímet igazoló igazolvány másolata, TAJ számot és adószámot igazoló okiratok másolata,
h) a pályázó által tett nyilatkozat a pályázat benyújtása előtt végzett önkéntes munkáról, valamint nyilatkozat a végezni kívánt önkéntes munkára tett vállalásról (pályázati dokumentációban egységes nyilatkozatminta kiadásra kerül),
i) összeférhetetlenségi nyilatkozat a (pályázati dokumentációban nyilatkozatminta kiadásra kerül).
j) NAV köztartozás mentesség igazolása (amennyiben a pályázó nem szerepel a Köztartozásmentes adózói adatbázisban legkésőbb a pályázat elbírálásának időpontjában),
k) hatósági erkölcsi bizonyítvány.
9. Záró rendelkezések

17. § (1) Ez a rendelet 2021. március 1. napján lép hatályba.

(2) E rendelet rendelkezéseit a 18/2019.(VI.26.) önkormányzati rendelet alapján létrejött jogviszonyokra is megfelelően alkalmazni kell.

1

A 9. § (1) bekezdése az Edelény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2023. (II. 23.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.