Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat Képviselő-testületének 45/2021. (X. 20.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát megillető tulajdonosi jogok gyakorlása és a tulajdonában álló vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 11/2012. (III. 26.) önkormányzati rendelete módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 21- 2021. 10. 21 23:59

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzat Képviselő-testületének 45/2021. (X. 20.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát megillető tulajdonosi jogok gyakorlása és a tulajdonában álló vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 11/2012. (III. 26.) önkormányzati rendelete módosításáról

2021.10.21.

Budapest Főváros VII. kerület Erzsébetváros Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott jogkörében a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzata Képviselő-testületének a Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát megillető tulajdonosi jogok gyakorlása és a tulajdonában álló vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 11/2012. (III.26.) rendelete módosításáról a következőket rendeli el:

1. § A Budapest Főváros VII. Kerület Erzsébetváros Önkormányzatát megillető tulajdonosi jogok gyakorlása és a tulajdonában álló vagyonnal való gazdálkodás szabályairól szóló 11/2012. (III.26.) önkormányzati rendelet 22. §-a a következő (3)–(5) bekezdéssel egészül ki:

„(3) Az Önkormányzat tulajdonát képező lakások, nem lakás céljára szolgáló helyiségek, egyéb ingatlanok, valamint épületek (a továbbiakban együttesen: vagyontárgyak) vonatkozásában az Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló rendelet alapján megbízottként eljáró kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságként az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság a tulajdonosi jogok körében gyakorolja a vagyontárgyakat érintő hatósági eljárás(ok)ban a tulajdonost illető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási-, peres- és nemperes-, végrehajtási eljárás(ok)ban az (ügy)fél jogát, melynek célja az igényérvényesítés és követeléskezelés, mely során az Önkormányzat javára és nevében jár el a mindenkor hatályos feladatellátási szerződésben meghatározott tevékenységek tekintetében.

(4) Az Önkormányzat közigazgatási területén lévő fizető parkolóhely céljára kijelölt közterületi várakozóhelyek közszolgáltatási üzemeltetése körében a közszolgáltatási szerződés alapján eljáró kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságként az EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint közszolgáltató gyakorolja a hatósági eljárás(ok)ban az Önkormányzatot illető nyilatkozattételi jogot, továbbá a közigazgatási-, peres- és nemperes-, végrehajtási eljárás(ok)ban az (ügy)fél jogát, melynek célja az igényérvényesítés és követeléskezelés, mely során az Önkormányzat javára és nevében jár el mindenkor hatályos feladatellátási szerződésben meghatározott tevékenységek tekintetében.

(5) A (3)-(4) bekezdésben meghatározott kizárólagos önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság nyilatkozattételi és képviseleti jogainak gyakorlásáról – a jogok gyakorlásának megkezdésével egyidejűleg – írásban köteles tájékoztatni a polgármestert. A (3)-(4) bekezdésben meghatározott eljárásokról a gazdasági társaság félévente köteles tájékoztatni a polgármestert.”

2. § A Rendelet 24.§ (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A 22. § hatálya alá nem tartozó hatósági eljárásokban az Önkormányzat tulajdonosi nyilatkozatai tárgyában a Polgármester dönt.”

3. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.