Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020. (XII. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 01. 01- 2022. 01. 01

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 46/2021. (XII. 16.) önkormányzati rendelete

Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020. (XII. 28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.01.01.

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése, a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelet, valamint a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény egyes rendelkezéseinek eltérő alkalmazásáról szóló 307/2021. (VI. 5.) Korm. rendelet 1. §-a alapján az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában kapott felhatalmazás alapján, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6. § (1) bekezdésében és a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 28. § (1) bekezdésében és 41. § (2) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljáró állami főépítészi, népegészségügyi, ingatlanügyi, örökségvédelmi, környezetvédelmi és természetvédelmi, erdészeti, közlekedési hatáskörben eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, bányafelügyeleti hatáskörében eljáró Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósága, légiközlekedési hatóság, katonai légügyi hatóság, közlekedési, és a természetes gyógy-tényezők hatáskörében eljáró Budapest Főváros Kormányhivatal, Nemzeti Földügyi Központ, Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Hivatala, Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat, honvédelmért felelős miniszter, Hajdú-Bihar Megyei – polgári védelmi, valamint területi vízvédelmi és területi vízügyi hatóságként is eljáró – Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Országos Vízügyi Főigazgatóság, Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság, Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, továbbá a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 40. § (6) bekezdésében meghatározott feladatkörében az állami főépítészi hatáskörben eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal, a településfejlesztési, a településrendezési és a településképi partnerségi egyeztetésről szóló 5/2017. (II. 16.) önkormányzati rendelet szerinti partnerek és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2013. (I. 24.) önkormányzati rendelet 59. § (2) bekezdés 2. pontjában biztosított véleményezési jogkörében eljáró Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (3) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(E rendelet mellékletei:)

„e)5. melléklet: Szentlászlófalva, Nagyerdőalja, Burgundia, Mesterfalva, Belváros, Péterfia, Kandia, Wesselényi, Miklóskapu, Tizenháromváros és Vénkert területén elhelyezhető önálló rendeltetési egységek száma,”

2. § A R 13. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Beépítésre szánt területek megközelítését, kiszolgálását biztosító magánút a gazdasági és különleges egészségügyi épület elhelyezésére szolgáló terület (Gá, Gip és K-Eü) építési övezetei kivételével csak közforgalom elől el nem zárt magánútként alakítható ki.”

3. § A R 21. § (7) bekezdése a következő d) ponttal egészül ki:

(Beépítésre szánt területen – amennyiben az építési övezetre vonatkozó előírások másképpen nem rendelkeznek, vagy ha az 1.1. és 1.2. melléklet szerinti tervlap másként nem jelöli –)

„d)az előkert legkisebb mélysége a kialakult állapotnak megfelelő, ennek hiányában 5,0 méter.

4. § (1) A R 27. §-a a következő (1a) bekezdéssel egészül ki:

„(1a) Ikres beépítési móddal szabályozott építési övezetekben lévő telekpárok telekösszevonásuk esetén szabadonálló beépítési módnak megfelelően fenntarthatók és beépíthetők. A már meglévő (fél) ikres beépítési mód megfeleltethető a szabadonálló építési hely szerinti épületelhelyezés karakteri jellemzőinek, a meglévőhöz kapcsolódóan fél ikeregység beépíthető, az ikerház átépíthető.”

(2) A R 27. § (8) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(8) A (3) bekezdésben foglalt esetben ikres épületelhelyezési móddal beépített telekpárok telekösszevonásuk esetén szabadonálló épületelhelyezési módnak megfelelően fenntarthatók és beépíthetők.”

(3) A R 27. §-a a következő (9) és (10) bekezdéssel egészül ki:

„(9) A (3) bekezdésben foglalt esetben ahol a telek szélessége eléri az építési övezetre előírt maximális épületmagasság 12 méterrel növelt értékét, ott a telek megosztható és ikres épület elhelyezési módban is beépíthető, ha a beépítéssel nem érintett oldalhatártól mért minimális épület elhelyezési távolság legalább az övezetre előírt maximális épületmagasság fele, de minimum 3 méter.

(10) A (3) bekezdésben foglalt esetben meglévő tűzfalas fél ikeregységhez kapcsolódóan a szomszédos telek a telek szélességétől függetlenül beépíthető, amennyiben a beépítéssel nem érintett oldalhatártól mért minimális épületelhelyezési távolság legalább az övezetre előírt maximális épületmagasság fele, de minimum 3 méter.”

5. § A R 36. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) Az Lk-B építési övezetbe tartozó telkeken az egy rendeltetési egységre jutó rendeltetésszám meghatározását az 5. melléklet tartalmazza.”

6. § A R 71. § (11) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(11) A Vt-Vk építési övezetekbe tartozó telkeken az egy rendeltetési egységre jutó rendeltetésszám meghatározását az 5. melléklet tartalmazza.”

7. § A R 77. §-a a következő (8b) és (8c) bekezdéssel egészül ki:

„(8b) A Simonyi út menti Vi-Z/4 építési övezet területén kizárólag meglévő rendeltetés vagy annak működéséhez szükséges kiszolgáló rendeltetést tartalmazó épületek helyezhetők el, lakó rendeltetést tartalmazó épület nem helyezhető el.

(8c) A Vi-Z/9 építési övezet területén lakó rendeltetést tartalmazó épület nem helyezhető el.”

8. § A R 80. § (4) bekezdése a következő e) ponttal egészül ki:

(A Gip/1 és a Gip/2 építési övezetek területén)

„e)magánút – egyedi útügyi méretezés alapján – 16 méternél kisebb szélességgel is kialakítható.”

9. § (1) A R 83. § (1a) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1a) A Gá-Ip építési övezetek területén az (1) bekezdésben és a 82. § (2) bekezdésben meghatározott rendeltetéseken túl a fő rendeltetésű épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló, legfeljebb nettó 100 m2 alapterülettel lakó rendeltetést tartalmazó olyan épület is elhelyezhető, amely a terület sajátos használatát nem korlátozza.”

(2) A R 83. § (2) bekezdés a) pontja a következő af) alponttal egészül ki:

(A Gá-Ip építési övezetek területén
az előkert mérete amennyiben az 1.1. és 1.2. melléklet szerinti tervlap másképp nem jelöli KÖu övezet mentén 15 méter, Kt-Kk övezet mentén 10 méter, kivételt képez)

„af) a Köntösgát sor menti Gá-Ip/15 építési övezet területe, ahol a KÖu övezet mentén a kialakult állapotnak megfelelő és a közterületi telekhatártól mért 15 méteres sávban porta és fedett kerékpártároló helyezhető el,”

10. § A R 84. § (1a) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1a) A Gá-É, Gá-Ny, Gá-D, Gá-K és Gá-Eb építési övezetek területén az (1) bekezdésben és a 82. § (2) bekezdésben meghatározott rendeltetéseken túl a fő rendeltetésű épületen belül a tulajdonos, a használó és a személyzet számára szolgáló, legfeljebb nettó 100 m2 alapterülettel lakó rendeltetést tartalmazó olyan épület is elhelyezhető, amely a terület sajátos használatát nem korlátozza.”

11. § A R 102. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A K-Rek/3 jelű építési övezet területén az 1.1. és 1.2. melléklet szerinti tervlapon jelölt „Jelentős gyalogos kapcsolat” kialakításához szükséges terület nem keríthető le és az előkert mérete 0 méter.”

12. § A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet XVI. Fejezete a következő alcímmel egészül ki:

„99/A. Különleges egyéb, beépítésre nem szánt egyéb raktározási, termelő és logisztikai terület (Kb-Log)

135/A. § (1) A Kb-Log övezet területe a raktározási, termelő és logisztikai tevékenységi célú, továbbá szolgáltató rendeltetésű építmények, valamint egyéb kiegészítő és ezeket kiszolgáló tevékenységek folytatására szolgáló építmények elhelyezésére szolgál.

(2) A Kb-Log övezet területén a melléképítmények közül kizárólag

a)közmű-becsatlakozási műtárgy,
b)közműpótló műtárgy,
c)hulladéktartály-tároló,
d)kerti építmény,
e)gáz-, folyadék- és ömlesztett anyagtároló és
f)zászlótartó oszlop
helyezhető el.
(3)A Kb-Log övezet területén közterületi telekhatártól mért 10 méteres sávban porta és fedett kerékpártároló építmények elhelyezhetők.
(4)A Kb-Log/1 övezetek területén közműpótló műtárgyként hatóság által engedélyezett, korszerű és szakszerű közműpótló berendezés, különösen egyedi szennyvíztisztító kisberendezés is elhelyezhető.
(5)A Kb-Log/1 övezet szabályozási határértékeit a 3. melléklet 11. pontja határozza meg.”

13. § (1) A R. 1.1. melléklete az 1. melléklet szerint módosul.

(2) A R. 1.2. melléklete a 2. melléklet szerint módosul.

(3) A R. 1.3. melléklete a 3. melléklet szerint módosul.

(4) A R 2. melléklete a 4. melléklet szerint módosul.

(5) A R 3. melléklete az 5. melléklet szerint módosul.

(6) A R 5. melléklete helyébe a 6. melléklet lép.

14. § A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet

1. 19. § (4) bekezdésében a „korszerűsíthető,” szövegrész helyébe a „korszerűsíthető, rendeltetése megváltoztatható,” szöveg,

2. 27. § (3) bekezdésében a „(4) – (7)” szövegrész helyébe a „(4) – (10)” szöveg,

3. 27. § (5) bekezdés b) pontjában a „ha az építési oldal” szövegrész helyébe az „az építési oldal” szöveg,

4. 58. § (1) bekezdés nyitó szövegrészében a „Lke-Kb/3” szövegrész helyébe a „Lke-Kb/9” szöveg,

5. 58. § (2) bekezdésében a „Lke-Kb/3” szövegrész helyébe a „Lke-Kb/9” szöveg,

6. 61. §-ában a „Lke-Kb/2 és” szövegrész helyébe a „Lke-Kb/2, Lke-Kb/8 és” szöveg és a „Lke-Kb/3” szövegrész helyébe a „Lke-Kb/9” szöveg,

7. 75. § (2) bekezdés nyitó szövegrészében a „Vt-Hk-M/2, Vt-Hk-H/1,” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-M/2, Vt-Hk-M/4, Vt-Hk-H/1, Vt-Hk-H/4,” szöveg,

8. 75. § (3) bekezdésében a „Vt-Hk-M/2,” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-M/2, Vt-Hk-M/4,” szöveg,

9. 75. § (4) bekezdésében a „Vt-Hk-H/1 építési övezet” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-H/1 és Vt-Hk-H/4 építési övezetek” szöveg,

10. 75. § (10) bekezdésében a „Vt-Hk-M/3,” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-M/3, Vt-Hk-M/4,” szöveg és a „Vt-Hk-H/2 és Vt-Hk-H/3” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-H/2, Vt-Hk-H/3 és Vt-Hk-H/4” szöveg,

11. 75. § (12) bekezdésében a „Vt-Hk-M/3 ,” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-M/3, Vt-Hk-M/4,” szöveg és a „Vt-Hk-H/2 és Vt-Hk-H/3” szövegrész helyébe a „Vt-Hk-H/2, Vt-Hk-H/3 és Vt-Hk-H/4” szöveg,

12. 83. § (1) bekezdésében az „elsősorban gazdasági” szövegrész helyébe a „gazdasági” szöveg,

13. 83. § (2) bekezdés a) pont ac) alpontjában a „méter és” szövegrész helyébe a „méter” szöveg,

14. 83. § (2) bekezdés b) pontjában a „kerülnek” szövegrész helyébe a „kerültek” szöveg,

15. 84. § (1) bekezdésében az „elsősorban kereskedelem” szövegrész helyébe a „kereskedelem” szöveg,

16. 84. § (7) bekezdésében a „Gá-K/1, Gá-Eb/1” szövegrész helyébe a „Gá-K/1, Gá-K/9, Gá-Eb/1” szöveg,

17. 109. § (2) bekezdésében a „kereskedelmi” szövegrész helyébe az „iroda, kereskedelmi” szöveg,

15. § (1) A R 2. melléklet 2. pont 2.2. alpontjában foglalt táblázat

1.H:8 mezőjében az „1,00” szövegrész helyébe az „1,35” szöveg,
2.F:24 mezőjében a „6,0” szövegrész helyébe a „7,5” szöveg,
3.H:24 mezőjében a „0,75” szövegrész helyébe az „1,00” szöveg,
4.H:35 mezőjében a „0,70” szövegrész helyébe a „0,80” szöveg,
lép.
(2)A R 2. melléklet 2. pont 3.2. alpontjában foglalt táblázat
1.D:6 mezőjében a „20” szövegrész helyébe a „30” szöveg,
2.G:6 mezőjében a „65” szövegrész helyébe az „50” szöveg,
3.H:6 mezőjében a „0,35” szövegrész helyébe a „0,60” szöveg,
4.H:7 mezőjében a „0,50” szövegrész helyébe a „0,60” szöveg,
5.B:33 mezőjében a „720” szövegrész helyébe a „600” szöveg,
6.D:33 mezőjében a „15” szövegrész helyébe a „30” szöveg,
7.G:33 mezőjében a „70” szövegrész helyébe az „50” szöveg,
lép.
(3)A R 2. melléklet 3. pont 3.4. alpontjában foglalt táblázat
1.D:5 mezőjében a „25” szövegrész helyébe a „30” szöveg,
2.G:5 mezőjében a „60” szövegrész helyébe az „50” szöveg,
lép.
(4)A R 2. melléklet 5. pont 5.1. alpontjában foglalt táblázat
1.F:6 mezőjében az „5,5” szövegrész helyébe a „6,5” szöveg,
2.H:6 mezőjében a „0,50” szövegrész helyébe az „1,00” szöveg,
3.C:8 mezőjében a „zártsorú” szövegrész helyébe a „KÉ” szöveg,
4.D:9 mezőjében az „50” szövegrész helyébe a „60” szöveg,
5.G:9 mezőjében a „30” szövegrész helyébe a „20” szöveg,
6.H:9 mezőjében a „2,00” szövegrész helyébe a „2,75” szöveg,
7.H:13 mezőjében az „1,50” szövegrész helyébe az „1,75” szöveg,
8.D:16 mezőjében a „40” szövegrész helyébe a „60” szöveg,
9.F:16 mezőjében a „12,5” szövegrész helyébe a „23,0” szöveg,
10.G:16 mezőjében a „30” szövegrész helyébe a „20” szöveg,
11.H:16 mezőjében az „1,50” szövegrész helyébe az „5,00” szöveg,
12.F:20 mezőjében a „12,5” szövegrész helyébe a „15,0” szöveg,
13.G:26 mezőjében a „40” szövegrész helyébe a „30” szöveg,
14.C:33 mezőjében a „zártsorú” szövegrész helyébe a „KÉ” szöveg,
15.D:33 mezőjében a „60” szövegrész helyébe a „KÉ” szöveg,
16.F:33 mezőjében a „18,0” szövegrész helyébe a „KÉ” szöveg,
17.G:33 mezőjében a „20” szövegrész helyébe a „KÉ” szöveg,
18.H:33 mezőjében a „4,25” szövegrész helyébe a „KÉ” szöveg,
19.F:36 mezőjében a „12,5” szövegrész helyébe a „16,0” szöveg,
20.D:39 mezőjében a „KÉ” szövegrész helyébe a „80” szöveg,
21.G:39 mezőjében a „KÉ” szövegrész helyébe a „10” szöveg,
22.B:44 mezőjében a „KÉ” szövegrész helyébe az „1100” szöveg,
23.B:47 mezőjében a „KÉ” szövegrész helyébe a „2000” szöveg,
24.D:47 mezőjében az „50” szövegrész helyébe a „80” szöveg,
25.F:47 mezőjében a „9,5” szövegrész helyébe a „12,5” szöveg,
26.G:47 mezőjében a „30” szövegrész helyébe a „10” szöveg,
27.H:47 mezőjében az „1,00” szövegrész helyébe a „3,20” szöveg,
28.D:65 mezőjében a „40” szövegrész helyébe az „50” szöveg,
29.F:65 mezőjében a „7,5” szövegrész helyébe a „16,0” szöveg,
30.H:65 mezőjében a „0,75” szövegrész helyébe a „2,00” szöveg,
lép.
(5)A R 2. melléklet 6. pont 6.2. alpontjában foglalt táblázat
1.G:18 mezőjében a „30” szövegrész helyébe a „20” szöveg,
2.D:36 mezőjében a „60” szövegrész helyébe a „80” szöveg,
3.G:36 mezőjében a „20” szövegrész helyébe a „10” szöveg,
4.H:36 mezőjében az „1,50” szövegrész helyébe a „2,50” szöveg,
5.D:40 mezőjében a „KÉ80” szövegrész helyébe a „80” szöveg,
lép.
(6)2. melléklet 8.1. pontjában foglalt táblázat G:9 mezőjében a „30” szövegrész helyébe a „25” szöveg,
(7)A R 2. melléklet 8.6. pontjában foglalt táblázat H:10 mezőjében a „0,60” szövegrész helyébe az „1,00” szöveg lép.
(8)A R 2. melléklet 12. pontjáb foglalt táblázat
1.D:4 mezőjében a „15” szövegrész helyébe a „30” szöveg,
2.H:4 mezőjében a „0,60” szövegrész helyébe a „0,90” szöveg.
lép.

16. § Hatályát veszti a R 36. § (6) bekezdése.

17. § Ez a rendelet 2022. január 1-jén lép hatályba.

4. melléklet

1. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 1.3. pontjában foglalt táblázat a következő 6. sorral egészül ki:

(A

B

C

D

E

F

G

H)

6

Ln-Z/5

1500

zártsorú

60

-

12,5

20

3,00”

2. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 2.1. pontja helyébe a következő pont lép:

„2.1. Belvárosi kisvárosias lakóterület

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Építési övezet jele

A kialakítható telek legkisebb
2
területe (m )

Beépítés mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság

Zöldfelület legkisebb
mértéke
(%)

Terepszint felett megengedett
bruttó
szintterületet meghatározó szorzó

megengedett legkisebb mértéke (m)

megengedett legnagyobb mértéke (m)

2

Lk-B/1

900

zártsorú

50

-

9,5

30

1,50

3

Lk-B/2

900

zártsorú

-

7,5

1,50

4

Lk-B/3

1000

zártsorú

50

-

10,0

40

1,25

5

Lk-B/4

900

zártsorú

60

-

9,5

20

1,75

6

Lk-B/5

1000

zártsorú

40

-

7,5

40

0,75

7

Lk-B/6

4000

40

-

9,5

20

1,25

8

Lk-B/7

1100

zártsorú

50

-

6,5

40

1,00

9

Lk-B/8

400

zártsorú

50

-

7,5

40

0,75

10

Lk-B/9

600

zártsorú

40

-

6,5

40

1,00

11

Lk-B/10

1100

zártsorú

50

-

9,5

30

2,00

12

Lk-B/11

1000

zártsorú

50

-

7,5

30

1,00

13

Lk-B/12

600

zártsorú

40

-

9,5

40

1,25

14

Lk-B/13

2500

zártsorú

50

-

9,5

40

1,50

15

Lk-B/14

720

zártsorú

50

-

9,5

30

1,50

16

Lk-B/15

800

zártsorú

40

-

7,5

40

0,75

17

Lk-B/16

800

zártsorú

60

-

9,5

20

1,75

18

Lk-B/17

900

zártsorú

50

-

12,5

30

2,00

19

Lk-B/18

-

20

Lk-B/19

1000

zártsorú

40

-

6,5

40

1,00

21

Lk-B/AI1

9000

zártsorú

40

-

12,5

30

1,75

22

Lk-B/AI2

4500

zártsorú

40

-

12,5

30

1,50

23

Lk-B/AI3

zártsorú

30

-

7,5

40

0,75”

3. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 3.1. pontja helyébe a következő pont lép:

„3.1. Intenzív kertvárosias lakóterület

A

B

C

D

E

F

G

H

1

Építési övezet jele

A kialakítható telek legkisebb
2
területe (m )

Beépítés mód

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság

Zöldfelület legkisebb
mértéke
(%)

Terepszint felett megengedett
bruttó
szintterületet meghatározó szorzó

megengedett legkisebb mértéke (m)

megengedett legnagyobb mértéke (m)

2

Lke-I/1

720

szabadonálló

30

-

7,5

50

0,75

3

Lke-I/2

720

-

30

-

7,5

50

0,75

4

Lke-I/3

1100

szabadonálló

20

-

6,0

65

0,40

5

Lke-I/4

720

szabadonálló

30

-

6,0

50

0,60

6

Lke-I/5

600

szabadonálló

30

-

6,0

50

0,60

7

Lke-I/6

900

-

30

-

6,0

50

0,60

8

Lke-I/7

720

-

30

-

6,0

50

0,60

9

Lke-I/8

600

-

30

-

6,0

50

0,60

10

Lke-I/9

300

zártsorú

30

-

6,0

50

0,70

11

Lke-I/10

600

ikres

30

-

4,5

50

0,60

12

Lke-I/11

600

oldalhatáron álló

30

-

6,0

50

0,60

13

Lke-
I/AI1

2500

-

30

-

4,5

50

0,70”

4. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 3.3. pontja helyébe a következő pont lép:

„3.3. Józsai kertvárosias lakóterület

A

B

C

D

E

F

G

H


1


Építési övezet jele


A kialakítható telek legkisebb
2
területe (m )


Beépítésmód


Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság


Zöldfelület legkisebb
mértéke
(%)


Terepszint felett megengedett
bruttó
szintterületet meghatározó szorzó

megengedett legkisebb mértéke (m)

megengedett legnagyobb mértéke (m)

2

Lke-J/1

1100

szabadonálló

30

-

7,5

50

0,65

3

Lke-J/2

900

szabadonálló

30

-

6,0

50

0,60

4

Lke-J/3

900

szabadonálló

30

-

4,5

50

0,60

5

Lke-J/4

720

szabadonálló

30

-

6,0

50

0,50

6

Lke-J/5

720

szabadonálló

30

-

4,5

50

0,50

7

Lke-J/6

900

oldalhatáron álló

30

-

4,5

50

0,40

8

Lke-J/7

600

oldalhatáron álló

30

-

4,5

50

0,60

9

Lke-J/8

900

zártsorú

30

-

6,0

50

0,60

10

Lke-J/9

600

zártsorú

30

-

6,0

50

0,60

11

Lke-J/10

1100

-

30

-

4,5

50

0,35

12

Lke-J/11

900

-

30

-

4,5

50

0,40

13

Lke-J/12

900

-

30

-

4,5

50

0,40

14

Lke-J/13

720

-

30

-

4,5

50

0,50

15

Lke-J/14

600

-

30

-

4,5

50

0,50

16

Lke-J/15

600

-

30

-

6,0

50

0,60

17

Lke-J/16

600

-

30

-

6,0

50

0,60

18

Lke-J/17

600

oldalhatáron álló

30

-

4,5

50

0,50

19

Lke-J/18

450

zártsorú

30

-

6,0

50

0,60

20

Lke-
J/AI1

4000

-

30

-

9,5

45

0,80

21

Lke-
J/AI2

2500

szabadonálló

30

-

7,5

50

0,70

22

Lke-
J/AI3

2500

-

30

-

4,5

50

0,50

23

Lke-
J/AI4

4000

szabadonálló

40

-

4,5

40

0,50”

5. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 4. pontja helyébe a következő pont lép:

„4.Falusias lakóterület építési övezetei

A

B

C

D

E

F

G

H


1


Építési övezet jele


A kialakítható telek legkisebb
2
területe (m )


Beépítésmód


Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság


Zöldfelület legkisebb
mértéke
(%)


Terepszint felett megengedett
bruttó
szintterületet meghatározó szorzó

megengedett legkisebb mértéke (m)

megengedett legnagyobb mértéke (m)

2

Lf/1

720

szabadonálló

30

-

4,5

50

0,35

3

Lf/2

720

szabadonálló

20

-

4,5

65

0,30

4

Lf/3

900

szabadonálló

20

-

4,5

65

0,30

5

Lf/4

900

szabadonálló

30

-

5,5

50

0,35

6

Lf/5

1100

-

30

-

4,5

50

0,35

7

Lf/6

1100

szabadonálló

20

-

4,5

65

0,35

8

Lf/7

1100

szabadonálló

30

-

4,5

50

0,30

9

Lf/8

1100

szabadonálló

20

-

5,5

65

0,30

10

Lf/9

900

szabadonálló

20

-

4,5

65

0,30

11

Lf/10

720

-

30

-

5,5

50

0,35

12

Lf/AI1

3500

szabadonálló

30

-

4,5

50

0,30

13

Lf/AI2

1100

szabadonálló

20

-

5,5

65

0,20”

6. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 5.3. pontjában foglalt táblázat a következő 6a. sorral egészül ki:

(A

B

C

D

E

F

G

H)

6a

Vt-Hk-M/4

1100

szabadonálló

50

-

12,5

30

1,75”

7. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 5.3. pontjában foglalt táblázat a következő 9a. sorral egészül ki:

(A

B

C

D

E

F

G

H)

9a

Vt-Hk-H/4

600

oldalhatáron álló

40

-

6,0

40

0,75”

8. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 6.1. pontja helyébe a következő pont lép:

„6.1. Vegyes, jellemzően zártsorú beépítésű intézmény terület

A

B

C

D

E

F

G

H


1


Építési övezet jele


A
kialakítható telek
legkisebb
2
területe (m )


Beépítésmód


Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság


Zöldfelület legkisebb
mértéke
(%)


Terepszint felett megengedett
bruttó
szintterületet meghatározó szorzó

megengedett legkisebb mértéke (m)

megengedett legnagyobb mértéke (m)

2

Vi-Z/1

1100

zártsorú

60

7,0

12,5

20

2,50

3

Vi-Z/2

1100

zártsorú

60

7,0

15

20

3,50

4

Vi-Z/3

1100

zártsorú

60

8,5

12,5

20

2,00

5

Vi-Z/4

6000

zártsorú

60

-

15,0

20

2,00

6

Vi-Z/5

10000

zártsorú

80

-

15,0

5

4,00

7

Vi-Z/6

4000

zártsorú

80

-

9,5

10

3,00

8

Vi-Z/7

2500

zártsorú

80

-

15,0

5

4,00

9

Vi-Z/8

4000

zártsorú

30

-

25

50

2,50

10

Vi-Z/9

10000

zártsorú

60

-

25,0

30

5,00”

9. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 8.5. pontjában foglalt táblázat a következő 10. sorral egészül ki:

(A

B

C

D

E

F

G

H)

10

Gá-K/9

4000

szabadonálló

20

-

7,5

40

0,60”

10. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 2. melléklet 11. pontja helyébe a következő pont lép:

„11.Különleges egészségügyi épület elhelyezésére szolgáló terület építési övezetei

A

B

C

D

E

F

G

H


1


Építési övezet jele


A kialakítható telek legkisebb
2
területe (m )


Beépítésmód


Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság


Zöldfelület legkisebb
mértéke
(%)


Terepszint felett megengedett
bruttó
szintterületet meghatározó szorzó

megengedett legkisebb mértéke (m)

megengedett legnagyobb mértéke (m)

2

K-Eü/1

-

szabadonálló

40

-

40

2,00

3

K-Eü/2

-

szabadonálló

25

-

15,5

40

1,25

4

K-Eü/3

-

szabadonálló

40

-

18,0

20

1,60”

5. melléklet

1. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 3. melléklet 3.1–3.3. pontja helyébe a következő pontok lépnek:

„3.1. Védelmi erdőterület

A

B

C

D

E

1

Övezet jele

A kialakítható telek
2
legkisebb területe (m )

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke (m)

Zöldfelület legkisebb mértéke (%)

2

E-V/1

-

0

-

-

3

E-V/2

-

0

-

-

4

E-V-En

-

3.2. Gazdasági erdőterület

A

B

C

D

E

1

Övezet jele

A kialakítható telek
2
legkisebb területe (m )

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke (m)

Zöldfelület legkisebb mértéke (%)

2

E-G

-

0,5

4,5

-

3.3. Közjóléti erdőterület

A

B

C

D

E

1

Övezet jele

A kialakítható telek
2
legkisebb területe (m )

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke (m)

Zöldfelület legkisebb mértéke (%)

2

E-K/1

-

0,5

4,5

-

3

E-K/2

-

5

4,5

-”

2. A Debrecen Megyei Jogú Város helyi építési szabályzatáról szóló 47/2020 (XII.28.) önkormányzati rendelet 3. melléklete a következő 11. ponttal egészül ki:

„11. Különleges logisztikai célú terület

A

B

C

D

E

1

Övezet jele

A kialakítható telek
2
legkisebb területe (m )

Beépítettség megengedett legnagyobb mértéke (%)

Épületmagasság megengedett legnagyobb mértéke (m)

Zöldfelület legkisebb mértéke (%)

2

Kb-Log/1

25000

10

10,5

60”

6. melléklet