Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2021. (X. 5.) önkormányzati rendelete

a fa nyílászárók felújításának, helyreállításának pályázati úton történő támogatásáról szóló 29/2021. (V. 27.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 10- 2021. 10. 10

Budapest Főváros VI. Kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 48/2021. (X. 5.) önkormányzati rendelete

a fa nyílászárók felújításának, helyreállításának pályázati úton történő támogatásáról szóló 29/2021. (V. 27.) rendelet módosításáról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A fa nyílászárók felújításának, helyreállításának pályázati úton történő támogatásáról szóló 29/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelet 2. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„2. § (1) Terézváros Önkormányzata az 1. § szerinti lakások fa nyílászáróinak (bejárati ajtó, erkélyajtó, ablak) felújítására, nem eredeti fa nyílászárók helyreállítására az 1. mellékletben felsorolt munkákra pályázati úton támogatást biztosít.

(2) A támogatás maximális mértéke a bruttó kivitelezési költség 30%-a, de legfeljebb az 1. számú melléklet szerinti összeg. A támogatás kizárólag a pályázat benyújtása előtt még meg nem kezdett munkára adható.

(3) Amennyiben a pályázó lakhatási támogatásra jogosult vagy rendszeres gyerekvédelmi kedvezményben részesül a támogatás maximális mértéke a bruttó kivitelezési költség 50%-a, de legfeljebb az 1. számú mellékletben megszabott összeg másfélszerese. A támogatás kizárólag a pályázat benyújtása előtt még meg nem kezdett munkára adható.

(4) Amennyiben a pályázattal érintett lakás valamennyi tulajdonosa nyugdíjas, a támogatás maximális mértéke a bruttó kivitelezési költség 50%-a, de legfeljebb az 1. számú mellékletben megszabott összeg másfélszerese. Ha a pályázó nyugdíjas lakhatási támogatásra jogosult a támogatás maximális mértéke a bruttó kivitelezési költség 60%-a, de legfeljebb az 1. számú mellékletben megszabott összeg 160%-a. A támogatás kizárólag a pályázat benyújtása előtt még meg nem kezdett munkára adható.

(5) Támogatás nem adható akkor, ha a nyílászáró felújítása tekintetében a pályázattal érintett lakást magába foglaló társasház vagy a lakás tulajdonosa pályázati vagy pályázaton kívül önkormányzati támogatásban részesült.

(6) A pályázat kiírásáról, a benyújtott pályázatok értékeléséről, a felújítási határidő meghosszabbításáról a Tulajdonosi Bizottság (a továbbiakban: Bizottság) dönt.

2. § A fa nyílászárók felújításának, helyreállításának pályázati úton történő támogatásáról szóló 29/2021. (V. 27.) önkormányzati rendelet 3. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a) a kitöltött, aláírt pályázati adatlap eredeti példányát (ha a lakásnak több tulajdonosa van, valamennyi tulajdonos nyilatkozata kell a pályázat benyújtásához);
  • b) a lakás 30 napnál nem régebbi tulajdoni lapjának másolatát;
  • c) a tervezett nyílászáró felújítás településképi bejelentésének tudomásulvételére kiadott határozat másolatát vagy műemlék esetén az örökségvédelmi hatóság hozzájárulásának másolatát;
  • d) a tervezett munkák részletes műszaki leírását, tervdokumentációját, indokoltságának okait;
  • e) a pályázott munka hatvan napnál nem régebbi tételes költségvetését, cégszerűen aláírt árajánlatot, melyet a pályázó elfogadott;
  • f) az adatkezelési hozzájárulást;
  • g) nyilatkozat lakhatási támogatásra jogosultságról vagy rendszeres gyerekvédelmi kedvezményben való részesülésről;
  • h) igazolás másolatát a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által folyósított ellátás törzsszámáról (nyugdíjas igazolás másolatát); a Bizottság által előírtakat.

3. § Ez a rendelet 2021. október 10-én lép hatályba.