Csabaszabadi Község Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (IV. 14.) önkormányzati rendeletének indokolása

a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló <br>10/2019. (X.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 04. 15

a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2019. (X.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

ELŐTERJESZTÉS

Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló

10/2019. (X.24.) önkormányzati rendelet módosítása

A Magyar Államkincstár Önkormányzati Pénzügyi Szabályszerűségi Ellenőrzési Főosztály Békés Megyei Költségvetési Ellenőrzési Osztálya az Önkormányzatra és az általa irányított költségvetési szervekre vonatkozóan 2020. évben teljes körű szabályszerűségi és pénzügyi ellenőrzést végzett.

Ellenőrzési megállapítások és javaslatok rögzítették többek között, hogy a képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 10/2019. (X.24.) önkormányzati rendelet az alábbiakat nem tartalmazza:

az Önkormányzat és a Csabaszabadi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat között létrejött megállapodás (közigazgatási szerződés) szerinti működési feltételeket

az iratkezelés szervezeti rendjét, az iratkezelésre, valamint az azzal összefüggő tevékenységekre vonatkozó feladat – és hatásköröket.

a rendelet 4. számú mellékletété képező kormányzati funkciók szerinti besorolás pontosítása

Az előterjesztés mellékletét képező rendelet tervezet jóváhagyását követően a Magyar Kincstárnál történő változás átvezetését kérelmezni szükséges.

Csabaszabadi, 2021. 03. 23

dr. Csatlós László

jegyző