Tompa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 5/2021. (V. 31.) önkormányzati rendeletének indokolása

a 2020. évi költségvetés végrehajtásáról

Hatályos: 2021. 05. 31

a 2020. évi költségvetés végrehajtásáról

Általános indokolás

A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 18. §-a szerint a jogszabály tervezetéhez a jogszabály előkészítője indokolást csatol, amelyben bemutatja azokat a társadalmi, gazdasági, szakmai okokat és célokat, amelyek a javasolt szabályozást szükségessé teszik, továbbá ismerteti a jogi szabályozás várható hatásait.

A Magyar Közlöny kiadásáról, valamint a jogszabály kihirdetése során történő és a közjogi szervezetszabályozó eszköz közzététele során történő megjelöléséről szóló 5/2019. (III. 13.) IM rendelet 21. §-a alapján a rendelet indokoló részének közzététele nem kötelező amennyiben a rendelet tervezet társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása, környezeti és egészségi következménye, adminisztratív terheket befolyásoló hatása nem kimutatható.

Mivel a rendelet megalkotásának a társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása van, ezért az indokoló részt közzé kell tenni.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

A rendelet hatályát mutatja be.

A 2–7. §-hoz

Az 2-7. §-ok a Tompa Város Önkormányzata 2020. évi költségvetéséről szóló rendelet végrehajtásából adódó teljesítési adatokat tartalmazzák a 2020. évi jóváhagyott költségvetés szerkezetének megfelelően.

A 8. §-hoz

A 8. § a rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.