Mónosbél Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2021. (III. 6.) önkormányzati rendelete

a környezet védelmének általános szabályairól szóló 7/2004. (IV. 08.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 03. 07- 2021. 03. 07

Mónosbél Község Önkormányzatának Polgármestere – a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, levegőminőséggel összefüggő szabályokról szóló 549/2020. (XII. 2.) Korm. rendelet 1. §-a alapján - Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testülete feladat- és hatáskörében eljárva, –

a következőket rendeli el:

  1. §


Mónosbél Községi Önkormányzat Képviselő-testületének a környezet védelmének általános szabályairól szóló 7/2004. (IV. 08.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Ör.) 3. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:




„3. §

  1. Avar és kerti hulladék megsemmisítése elsősorban komposztálással történhet.
  2. A kert műveléséből keletkezett hulladékot égetés útján lehet (kivéve szombat, vasárnap és ünnepnapokon) 14.00 – 18.00 óra között derült égbolt és szélmentes idő esetén megsemmisíteni.
  3. Égetni csak megfelelően kialakított helyen, a vagyoni és személyi biztonságot nem veszélyeztető módon lehet. Az égetést végző személy a tűzrakó hely őrzéséről és az égetést befejezően annak oltásáról köteles gondoskodni.
  4. Az égetendő hulladék nem tartalmazhat kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (műanyagot, gumit, vegyszert, festéket, illetve ezek maradékait).
  5. Országos vagy Heves megye területére vonatkozó tűzgyújtási tilalom esetén az avar és kerti hulladék égetése a település teljes közigazgatási területén tilos.”


  1. §


Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és a veszélyhelyzet kihirdetéséről és a veszélyhelyzeti intézkedések hatálybalépéséről szóló 27/2021. (I. 29.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzet megszűnését követő napon hatályát veszti.