Hunya Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2021. (IX. 29.) önkormányzati rendeletének indokolása

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 10. 01

a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V.2.) önkormányzati rendelet módosításáról

Általános indokolás

A módosító rendelet megalkotásával aktualizálásra kerül a Képviselő-testület és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2013. (V. 2.) önkormányzati rendelet, így az annak tartalmában bekövetkező változások jogbiztonságot eredményeznek, annak hatálybalépése a jogrendszer egységébe történő lehető legjobb illeszkedést, a közösségi szabályok alkalmazhatóságát idézi elő.

A Képviselő-testület a módosító rendelettel pótolja továbbá a Magyar Államkincstár ellenőrzésében megállapított hiányosságokat is.

Részletes indokolás

Az 1. §-hoz

Az 1. § a közfeladatot ellátó szervek iratkezelésének általános követelményeiről szóló 335/2005. (XII.29.) Korm. rendelet 3. § (3) bekezdésben előírtakat figyelembe véve kiegészíti az alaprendeletet az iratkezelési szabályokra vonatkozó kötelező tartalmi elemekkel.

A 2. §-hoz

A 2. § elvégzi a szükséges módosítást az alaprendelet 2. függelékében.

A 3. §-hoz

A rendelet hatálybalépéséről rendelkezik.