Bolhás Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2021. (V.20.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 01- 2021. 06. 02

Bolhás Község Önkormányzat Képviselő-testülete 6/2021. (V. 20.) önkormányzati rendelete

a Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII. 1.) önkormányzati rendelet módosításáról

Bolhás Községi Önkormányzat Polgármestere az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva Bolhás Községi Önkormányzat Képviselő-testületének rendeletalkotási hatáskörét gyakorolva a következőket rendeli el:

1. § (1) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 6. § (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) A képviselő-testület feladatainak eredményes megoldása érdekében együttműködik a megyei önkormányzattal. A koordináció keretében a közvetlen cél, a megyei tervek, koncepció kidolgozásában való részvétel, valamint azok egyeztetése a helyi elképzelésekkel. A folyamatos kapcsolattartás a polgármester, illetve a jegyző feladata. A jegyzőre átruházott hatásköröket az 5. melléklet tartalmazza.”

(2) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 6. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A képviselő-testület kölcsönös érdekek alapján együttműködik a helyi nemzetiségi önkormányzattal, biztosítja számára a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. § (1) bekezdése szerinti működési feltételeket a Bolhás, Kossuth Lajos u. 46. szám alatt.”

2. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 8. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) A képviselő-testület tagjainak száma 5 fő.”

3. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 14. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„14. § (1) A képviselő-testület ülésére meg kell hívni az önkormányzati képviselőket, valamint tanácskozási joggal a jegyzőt,

  • a) a helyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökét,
  • b) a napirendi pont tárgy szerint illetékes szerv vezetőjét,
  • c) a településen működő önszerveződő közösségek képviselőit, az őket érintő napirendi pontokhoz,
  • d) azokat, akiknek jelenléte a napirend körültekintő megtárgyalásához szükséges (pl.: kérelmező, szakértő, hivatal ügyintézője, stb.),
  • e) azokat, akiknek meghívását törvény kötelezővé teszi.

(2) Önszerveződő közösség a bíróság által bejegyzett egyesület, alapítvány vagy szövetség, amely Bolhás településen székhellyel rendelkezik, továbbá Bolhás település illetékességi területén tevékenységet folytató, hatályos jogszabályok lapján egyháznak minősülő szervezet.””

4. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 44. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A jegyzői tisztség betöltetlensége, illetve tartós akadályoztatás esetére – legfeljebb hat hónap időtartamra – a jegyzői feladatokat a képesítési és alkalmazási feltételnek megfelelő köztisztviselő látja el.”

5. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 49. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A bizottság feladatait az 2. melléklet tartalmazza.”

6. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 53. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(2) A hivatal elnevezését, székhelyét, megalakításának időpontját, létszámát, belső szervezeti felépítését, működésének részletes szabályait, feladat-és hatáskörét a Somogyszobi Közös Önkormányzati Hivatalt Szervezeti és Működési Szabályzata rögzíti.”

7. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet 54. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„54. § A társulások felsorolását az SzMSz. 6. melléklete tartalmazza.”

8. § (1) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet a 1. melléklet szerinti 5. melléklettel egészül ki.

(2) A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet a 2. melléklet szerinti 6. melléklettel egészül ki.

9. § A Képviselő-testület és szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2014. (XII.1.) önkormányzati rendelet

  • a) 1. § (2) bekezdésében a „48” szövegrész helyébe a „60” szöveg,
  • b) 3. melléklet 1. pontjában a „támogatás megállapításával” szövegrész helyébe a „támogatás, az egyéni intézményi gyermekétkeztetési kedvezmény megállapításával” szöveg és a „méltányossági ápolási díj, rendkívüli gyógyszersegély, temetési hozzájárulás, temetési kölcsön, köztemetés és méltányos közgyógyellátás” szövegrész helyébe az „a létfenntartási támogatás, gyógyszertámogatás, eseti támogatás, temetési támogatás, köztemetés” szöveg

lép.

10. § Ez a rendelet 2021. június 1-jén lép hatályba.

1. melléklet

5. melléklet

A KÉPVISELŐ-TESTÜLET ÁLTAL A JEGYZŐRE ÁTRUHÁZOTT FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK

1. Dönt a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj támogatás megállapításával összefüggő kérdésekben.”

2. melléklet

6. melléklet

ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁSOK JEGYZÉKE

Rinyamenti Kistérségi Többcélú Önkormányzati Társulás”