Mezőnagymihály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (IX. 9.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és ellátásokról

Hatályos: 2021. 09. 14- 2023. 04. 02

Mezőnagymihály Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2021. (IX. 9.) önkormányzati rendelete

a szociális igazgatásról és ellátásokról

Mezőnagymihály község Önkormányzatnak Képviselő-testülete a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 26. §-ában, 32. § (3) bekezdésében, 45. §-ában, 132 § (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, Magyarország Helyi Önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

I. FEJEZET Általános rendelkezések

A rendelet hatálya

1. § (1) A rendelet hatálya mezőnagymihályi bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosokra valamint a szociális igazgatásról és ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban: Szt.) 3-ában meghatározott személyekre terjed ki.

(2) E rendelet területi hatálya Mezőnagymihály község közigazgatási területére terjed ki.

Eljárási szabályok

2. § (1) Az e rendelet hatálya alá tartozó pénzbeli vagy természetben nyújtott szociális ellátásra jogosultság, a jogosultat érintő jog és kötelezettség megállapítására, továbbá a hatósági ellenőrzésre (a továbbiakban: szociális igazgatási eljárás) az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. tv. (továbbiakban Ákr.) rendelkezéseit az Szt.-ben meghatározott eltérésekkel kell alkalmazni.

(2) Az ellátások megállapítása iránti kérelmet a kérelmező személyesen, írásban vagy elektronikus úton az erre rendszeresített nyomtatvány kitöltésével Mezőnagymihály Község Önkormányzatánál terjeszti elő.

(3) Az eljárás önkormányzati képviselő javaslata, oktatási, nevelési intézmény vezetője, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat vezetőjének jelzése alapján, vagy hivatalból is megindítható.

(4) A jövedelem számításánál a Szt. 4. § (1) bekezdésében foglaltak szerint kell eljárni.

(5) A szociális ellátásban részesülő a jogosultság feltételeit érintő lényeges tények, körülmények megváltozásáról 15 napon belül köteles értesíteni az ellátást megállapító szervet. ( Szt. 9. §.)

(6) Ha a pénzbeli és a természetben nyújtott ellátásra vonatkozó igényt végleges döntéssel megállapítják – ha az „R” másként nem rendelkezik - az ellátás a kérelem benyújtásától esedékes. ( Szt. 13. § (2) bekezdés)

(7) A megállapított pénzbeli ellátások bankszámlára utalással, vagy pénztári kifizetéssel teljesíthetők.

(8) A rendeletben nem szabályozott kérdésekben az Szt. vonatkozó rendelkezéseit kell alkalmazni.

II. FEJEZET A szociális ellátás formái

3. § (1) Mezőnagymihály Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete a rászorulók részére települési támogatás valamint egyéb szociális ellátás formájában az alábbi pénzbeli és természetbeni támogatásokat biztosítja.

(2) Települési támogatás formájában

  • a) Rendszeres települési támogatás: a települési lakásfenntartási támogatás
  • b) Eseti települési támogatások
    • ba) rendkívüli települési támogatás
    • bb) települési létfenntartási támogatás
    • bc) települési gyógyszertámogatás,
    • bd) települési iskolakezdési / óvodáztatási támogatás
    • be) települési fűtési támogatás
    • bf) időskorúak települési támogatása
    • bg) települési temetési támogatás
    • bh) települési születési támogatás.

(3) Egyéb szociális ellátás keretében: Köztemetés

(4) Szociális alapszolgáltatások

  • a) étkeztetés
  • b) házi segítségnyújtás
  • c) családsegítés
  • d) közösségi pszichiátriai ellátás
  • e) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.

III. FEJEZET Települési támogatások

Települési lakásfenntartási támogatás

4. § (1) A lakásfenntartási támogatás a Mezőnagymihályon bejelentett lakcímmel rendelkező és életvitelszerűen e lakcímen tartózkodó szociálisan rászoruló családok és egyedülálló személyek részére, az általuk lakott lakás fenntartásával kapcsolatos kiadások viseléséhez nyújtott támogatás.

(2) A támogatást az ingatlan tulajdonosa, haszonélvezője vagy érvényes lakásbérleti szerződéssel rendelkező bérlője kérheti.

(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában azt az ingatlant kell a kérelmező által lakottnak tekinteni, amelyben a kérelmező és családja lakóhelyként vagy tartózkodási helyként életvitelszerűen tartózkodik.

(4) Lakásfenntartási támogatásban részesíthető az a kérelmező, akinek családjában a kérelem benyújtását megelőző hónap havi nettó egy főre eső jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élő esetében 250%-át nem haladja meg.

(5) A lakásfenntartási támogatás a kérelem benyújtását követő hónap első napjától 1 évre kerül megállapításra és annak mértéke:

  • a) ahol az egy főre jutó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150 %-a alatt van: 4000.-Ft/hó,
  • b) ahol az egy főre jutó jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 150-200 %-a között van 3000.-Ft/hó
  • c) ahol az egy főre jutó jövedelme a mindenkori öregségi nyugdíjminimum 200-250%-a alatt van: 2000.-Ft/hó.
  • d) A lakásfenntartási támogatás mértéke 500.-Ft/hó összeggel növelt mértékben kerül megállapításra azon kérelmező esetében, aki előre fizetős mérővel rendelkezik és a támogatást a mérő havi feltöltésére kéri.

(6) A lakásfenntartási támogatás folyósítása havonta a kérelmező által megjelölt pénzintézetnél vezetett bankszámlára történik a tárgyhónapot követő hónap 05. napjáig.

(7) A lakásfenntartási támogatást a kérelmező csak egy ingatlanra veheti igénybe, valamint ugyanazon ingatlanra csak egy jogosult részére állapítható meg támogatás, függetlenül az ingatlanon élő személyek és háztartások számától.

(8) Amennyiben a lakásfenntartási támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjának utolsó napjával a lakásfenntartási támogatást meg kell szüntetni.

(9) A lakásfenntartási támogatásra irányuló kérelem az 1. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

(10) A lakásfenntartási támogatás iránti kérelmekről az önkormányzat Képviselő-testületének felhatalmazása alapján,– átruházott hatáskörben – a Szociális, Kulturális és Sport Bizottság dönt.

Rendkívüli települési támogatás

5. § (1) Rendkívüli települési támogatásra jogosult az a személy, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni, vagy alkalmanként jelentkező többletkiadások – így különösen betegséghez, halálesethez, elemi kár elhárításához stb. – vagy a gyermek hátrányos helyzete miatt anyagi segítségre szorulnak és akinek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élő kérelmező esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250 %-át nem haladja meg.

(2) A kérelmezőnek a kérelmében indokolnia kell a támogatásra való rászorultságát alátámasztó (Szt 45. §. (4 ) bekezdés szerinti) rendkívüli élethelyzetét.

(3) A támogatás pénzbeli és természetbeni támogatás formájában is nyújtható.

(4) A rendkívüli települési támogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a Szociális Kulturális és Sport Bizottság dönt.

(5) A képviselő-testület felhatalmazása alapján a Polgármester átruházott hatáskörben különösen méltányolható élethelyzetben, - amennyiben a késedelem veszéllyel jár - az (1) bekezdésben foglaltak esetén egyszeri támogatást nyújt amennyiben a szükséges költségeket más forrásból fedezni nem tudja.

(6) A támogatás mértéke az (1), (5) bekezdésben foglaltak esetében: 30.000.-Ft – 120.000.- Ft-ig állapítható meg.

(7) A rendkívüli települési támogatásra irányuló kérelem az 2. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési létfenntartási támogatás

6. § (1) Települési létfenntartási támogatásra jogosult az a személy, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni, és akinek családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át, egyedül élő kérelmező esetén az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 250%-át nem haladja meg.

(2) A kérelmezőnek a kérelmében indokolnia kell a települési létfenntartási támogatásra való rászorultságát.

(3) A települési létfenntartási támogatás eseti települési támogatás formájában nyújtható.

(4) Eseti települési létfenntartási támogatás egy naptári évben több alkalommal - pénzbeni és természetbeni ellátás formájában - nyújtható.

(5) Az éves megállapított eseti települési létfenntartási támogatás összege 20.000.- Ft-ig állapítható meg.

(6) A rendkívüli települési támogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a Szociális Kulturális és Sport Bizottság dönt.

(7) A települési létfenntartási támogatásra irányuló kérelem az 3. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési gyógyszertámogatás

7. § (1) Gyógyszer kiadásokra tekintettel települési gyógyszertámogatásra jogosult az a közgyógyellátásban nem részesülő személy, aki a gyógyszer kiadások, illetve betegséghez kapcsolódó kiadások miatt időszakosan vagy tartósan létfenntartási gonddal küzd.

(2) A települési gyógyszertámogatás iránti kérelmet a kérelem beérkezését követő 5 munkanapon belül el kell bírálni.

(3) Települési gyógyszertámogatásra a kérelmező akkor jogosult, ha

  • a) családjában az egy főre jutó jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200 %-át, egyedül élő kérelmező esetében 250 %-át nem haladja meg, és
  • b) a gyógyszerkiadásai, illetve betegséghez kapcsolódó kiadásai elérik, vagy meghaladják a havi 5.000.- Ft-ot.

(4) A (3) bekezdés b) pontja szerinti kiadásokat számlákkal kell igazolni.

(5) Az egy alkalommal megállapított eseti települési gyógyszertámogatás összege 5.000.- Ft-ig állapítható meg.

(6) A települési gyógyszer-támogatásra való jogosultságról az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(7) A települési gyógyszer támogatásra irányuló kérelem az 4. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési iskolakezdési/óvodakezdési támogatás

8. § (1) Az önkormányzat évi egy alkalommal a nevelési év/tanév kezdetét megelőzően települési támogatást nyújthat a mezőnagymihályi lakóhellyel rendelkező – életvitelszerűen a településen élő - óvodai nevelésben részt vevő, általános iskolai, a középiskolai, valamint a felsőfokú oktatás nappali tagozatán, nevelési évet / tanévet kezdő tanulója részére feltéve, hogy a gyermek/tanuló /hallgató családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900 %-át.

(2) A támogatás mértéke:

  • a) óvodáskorú gyermek esetében: 5.000.-Ft
  • b) általános iskolai tanuló esetében: 10.000.-Ft
  • c) középiskolai tanuló esetében: 15.000.-Ft
  • d) felsőoktatás nappali tagozatos hallgatója esetében: 20.000.-Ft.

(3) A támogatás megállapítása kérelemre történik. A kérelmet minden év augusztus 1. és szeptember 30. napja között lehet benyújtani. A benyújtási határidő jogvesztő. A kérelemhez csatolni kell a nevelési/ oktatási intézmény által kiállított óvodai jogviszony igazolást /iskolalátogatási igazolást / hallgatói jogviszony igazolást.

(4) A támogatás odaítéléséről az önkormányzat képviselő-testületének felhatalmazása alapján, átruházott hatáskörben a polgármester dönt.

(5) A iskolakezdési/óvodakezdési támogatásra irányuló kérelem az 5. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési fűtési támogatás

9. § (1) Az önkormányzat Képviselő-testülete a családok téli fűtési költségeinek enyhítésére a Mezőnagymihály község közigazgatási területén bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a bejelentett lakcímen élő tulajdonosok / bérlők részére évente egyszeri, vissza nem térítendő pénzbeli vagy természetbeni támogatást nyújthat a mindenkori költségvetése függvényében.

(2) Egy ingatlanra vonatkozóan, az azonos lakcímmel rendelkezők esetében csak egy személy részére lehet támogatást megállapítani.

(3) A támogatás feltétele, hogy az azonos lakcímen lakók egy főre jutó jövedelme, nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét.

(4) A támogatás odaítéléséről a Képviselő-testület átruházott hatáskörében a polgármester dönt.

Időskorúak települési támogatása

10. § (1) Az önkormányzat Képviselő-testülete a Mezőnagymihály község közigazgatási területén bejelentett lakó - vagy tartózkodási hellyel rendelkező, életvitelszerűen a bejelentett lakcímen élő 65. életévét az adott évben betöltő, illetve a 65 évnél idősebb, rászoruló lakosok részére, idősek napja alkalmából, évi egyszeri, pénzbeni vagy természetbeni támogatást nyújt.

(2) A támogatás feltétele, hogy a rászoruló családjában az egy főre jutó jövedelme, nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének tízszeresét. A jövedelmi viszonyokra vonatkozóan az ügyfél nyilatkozatán túl az Önkormányzat más dokumentumot nem kér.

(3) A támogatás mértékéről és formájáról a Képviselő-testület a költségvetés függvényében évente határozatával dönt.

(4) A támogatás odaítéléséről a Képviselő-testület átruházott hatáskörében a polgármester dönt.

Települési temetési támogatás

11. § (1) Települési temetési támogatásra jogosult az a mezőnagymihályi lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a településen életvitelszerűen élő személy, aki mezőnagymihályi lakos eltemettetéséről gondoskodik, függetlenül attól, hogy a meghalt személy eltemettetésére köteles hozzátartozója vagy sem, feltéve, hogy családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900 %-át.

(2) A támogatás összege 30.000,-Ft

(3) A támogatás iránti kérelemhez csatolni kell a kérelmező vagy a vele közös lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére kiállított számla eredeti példányáról készült másolatot, valamint a halotti anyakönyvi kivonat másolatát.

(4) A települési temetési támogatás megállapításáról az önkormányzat képviselő-testületének átruházott hatáskörében a polgármester dönt.

(5) A támogatásra irányuló kérelem a 6. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

Települési születési támogatás

12. § (1) Települési születési támogatásra jogosult az a mezőnagymihályi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, a településen életvitelszerűen élő személy, akinek gyermeke született és a családban az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 900 %-át.

(2) A támogatás összege gyermekenként 30.000, -Ft.

(3) A támogatásra irányuló kérelmet írásban az e célra rendszeresített nyomtatványon a gyermek születési anyakönyvi kivonatát mellékelve kell előterjeszteni.

(4) A támogatás megállapítására átruházott hatáskörében a polgármester jogosult.

(5) A támogatásra irányuló kérelem az 7. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat.

IV. FEJEZET Természetben nyújtott szociális ellátások, Köztemetés

13. § (1) A köztemetésről a Képviselő-testület a Szoctv. 48.§-a alapján gondoskodik.

(2) A köztemetést a helyben szokásos legolcsóbb temetési költségen kell biztosítani.

V. FEJEZET Szociális alapszolgáltatások

14. § A települési önkormányzat a személyes gondoskodás körében az alábbi szociális alapszolgáltatásokat biztosítja:

  • a) az étkeztetés,
  • b) házi segítségnyújtás,
  • c) közösségi pszichiátriai ellátás,
  • d) családsegítés
  • e) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.

Étkeztetés

15. § (1) Az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről kell gondoskodni, akik megfelelnek az Szt. 62. § (1) bekezdésében meghatározott feltételeknek.

(2) Az Szt. 62. § (1) bekezdése alkalmazásában szociálisan rászorult személy jövedelmi viszonyokra tekintet nélkül, aki

  • a) a kora miatt, ha a reá vonatkozó öregségi nyugdíj korhatárt betöltötte, vagy
  • b) korkedvezményes, vagy korengedményes nyugellátásban részesül,
  • c) az egészségi állapota miatt, ha a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy
  • d) a fogyatékosság és pszichiátriai betegsége miatt, ha a vonatkozó orvosi szakvélemények alapján a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy
  • e) a szenvedélybetegsége miatt, ha a vonatkozó szakorvosi szakvélemények alapján a háziorvos igazolja, hogy a betegség jellege miatt az érintett nem képes biztosítani a napi egyszeri meleg étkeztetést, vagy
  • f) a hajléktalansága miatt, ha a személy nyilatkozatában tartózkodási helyeként az önkormányzat illetékességi területét jelölte meg, és a hajléktalan étkeztetésének hiánya veszélyezteti a hajléktalan életét.

(3) Az önkormányzat az étkeztetési szolgáltatást a Mezőnagymihályi Mesevár Óvoda és Konyha (3443 Mezőnagymihály, Kossuth u. 58.) szolgáltató által nyújtja.

(4) Az önkormányzat az étkeztetést a (3) bekezdésben meghatározott

  • a) intézményben igénybe vehető étkezéssel – ide értve a helyben fogyasztást vagy étel elvitelét – vagy
  • b) intézményből az étel házhoz szállításával biztosítja.

(5) Az étkeztetés nyújtásának konkrét módjáról a szolgáltatást megállapító határozatban kell rendelkezni.

(6) A szociális étkeztetés során alkalmazott kedvezményes személyi térítési díjakat a 8. melléklet tartalmazza.

Házi segítségnyújtás

16. § Az önkormányzat a házi segítségnyújtási feladatot a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ intézményi háttérrel látja el.

Közösségi pszichiátriai ellátások

17. § Az önkormányzat a közösségi pszichiátriai ellátást a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ intézményi háttérrel látja el.

Családsegítés

18. § (1) Az önkormányzat a családsegítés szolgáltatás körébe tartozó feladatait a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás által fenntartott Mezőkövesdi Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ közreműködésével látja el.

(2) A családsegítésért, illetve a gyermekjóléti szolgálat igénybevételéért térítési díjat nem kell fizetni.

Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás

19. § Az önkormányzat a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás körébe tartozó feladatait a Dél-Borsodi Integrált Szociális Intézmény (3462 Borsodivánka József Attila út 1.) közreműködésével látja el.

20. § (1a) Ez a rendelet a kihirdetését követő ötödik napon lép hatályba.

(1b) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti a települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló 3/2015.(III.2.) önkormányzati rendelet, valamint a közoktatási intézményekben történő gyermekétkeztetés és a szociális étkezés során alkalmazott térítési díjának megállapításáról szóló 4/2015.(III.2.) önkormányzati rendelet.

1. melléklet

K É R E L E M

települési lakásfenntartási támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:

1.1. Kérelmező neve: _______________________________________________________

1.2. Születési neve: ________________________________________________________

1.3. Születési helye, ideje:___________________________________________________

1.4. Anyja neve: __________________________________________________________

1.5. Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
hontalan, menekültként vagy oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)

3. Családi állapota:

3.1. egyedülálló (hajadon, nőtlen)

3.2. házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt

3.3. házastársától külön élő ( amennyiben lakcímük eltérő)

3.4. elvált

3.5. özvegy

3.6. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)

3.7. Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet, tartózkodási helyet kell feltüntetni.)

3.8. Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

4. A háztartásban élők adatai:egyedül élő,

4.1. □ nem egyedül élő.

4.2. A kérelmező háztartásában, a kérelmezővel azonos lakcímen élők száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


5. (Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)

6. Jövedelmi adatok

6.1. A kérelmező háztartásában élők havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


6.2. Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.
( A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

I. RÉSZ Vagyonnyilatkozat

7. A háztartás valamennyi tagjának vagyonát fel kell tüntetni:
A. Ingatlanok

8. Lakástulajdon és lakótelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ................. város/község ................... út/utca.................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ..........................., a szerzés ideje: ................ év. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft. Haszonélvezeti joggal terhelt: igen nem (a megfelelő aláhúzandó)

9. Üdülőtulajdon és üdülőtelek-tulajdon (vagy állandó, illetve tartós használat): címe: ....................... város/község .................................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ évs. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

10. Egyéb, nem lakás céljára szolgáló épület-(épületrész-)tulajdon (vagy állandó használat): megnevezése (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs stb.): ............................ címe: ...................................... város/község........................... út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ................., a szerzés ideje: ................ év. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft

11. Termőföldtulajdon (vagy állandó használat): megnevezése: .......................... címe: ........................................ város/község .............................. út/utca .................... hsz. alapterülete: ........... m2, tulajdoni hányad: ...................., a szerzés ideje: ................ év. Becsült forgalmi érték:* .......................................... Ft
B. Egyéb vagyontárgyak

12. Gépjármű:

12.1. személygépkocsi: ......................................... típus .................. rendszám

12.2. a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: .............................................................

12.3. Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

12.4. tehergépjármű, autóbusz, motorkerékpár, vízi- vagy egyéb jármű: .............................. típus .................. rendszám, a szerzés ideje, valamint a gyártás éve: ................................... Becsült forgalmi érték:** .......................................... Ft

13. Megjegyzés: Ha a kérelmező vagy a háztartás tagja bármely vagyontárgyból egynél többel rendelkezik, akkor a vagyonnyilatkozat megfelelő pontját a vagyontárgyak számával egyezően kell kitölteni. Amennyiben a vagyonnyilatkozatban feltüntetett vagyon nem a Magyarország területén van, a forgalmi értéket a vagyon helye szerinti állam hivatalos pénznemében is fel kell tüntetni.

II. RÉSZ Nyilatkozatok:

14. A lakásban tartózkodás jogcíme: tulajdonos / haszonélvező/ bérlő/ önkormányzati lakás bérlője (a megfelelő rész aláhúzandó)

15. A kérelemmel érintett lakásban előrefizetős gáz- vagy áramszolgáltatást mérő készülék: működik / nem működik. (a megfelelő rész aláhúzandó). Amennyiben előrefizetős mérőóra működik, kérjük nevezze meg a szolgáltatót:
____________________________________________________________________

16. A lakhatást a legnagyobb mértékben veszélyeztető lakásfenntartási kiadás(ok) figyelembe vételével a támogatást az áramdíj / egyéb: gázfogyasztás díj / csatornahasználati díj – szemétszállítási díj összegéhez történő természetbeni hozzájárulásként kérem. ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A kérelemhez csatolni kell:

17. Lakcímkártyát, továbbá amennyiben a kérelmező nem tulajdonos, a lakásban lakás jogcímét igazoló adásvételi vagy bérleti vagy használati szerződést.

18. Annak a szolgáltatónak az utolsó havi teljes számlamásolatát, amelyre a kérelmező a lakásfenntartási támogatás utalását kéri.

III. RÉSZ Egyéb nyilatkozatok:

19. Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

20. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

21. Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

22. Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.
Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap
_______________________________ _____________________________________
kérelmező házastársa/élettársa/
bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

2. melléklet

K É R E L E M

települési létfenntartási támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:
Kérelmező neve: _______________________________________________________
Születési neve: ________________________________________________________
Születési helye, ideje:___________________________________________________
Anyja neve: __________________________________________________________
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
* hontalan, *menekültként vagy *oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: ____________ / 20____

3. Családi állapota:
egyedülálló (hajadon, nőtlen)
házastársával/ élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt
házastársától külön élő (amennyiben lakcímük eltérő),
elvált,
özvegy
(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)
Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,
tartózkodási helyet kell feltüntetni.)
Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

6. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai
A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

közeli hozzátartozó:

a házastárs, élettárs,

a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;)

I. RÉSZ A települési létfenntartási támogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

II. RÉSZ Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

/ A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

III. RÉSZ Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

kérelmező házastársa/élettársa/

bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

3. melléklet

K É R E L E M

rendkívüli települési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:
Kérelmező neve: _______________________________________________________
Születési neve: ________________________________________________________
Születési helye, ideje:___________________________________________________
Anyja neve: __________________________________________________________
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
* hontalan, *menekültként vagy *oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: ____________ / 20____

3. Családi állapota:
egyedülálló (hajadon, nőtlen)
házastársával/ élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt
házastársától külön élő (amennyiben lakcímük eltérő),
elvált,
özvegy
(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)
Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,
tartózkodási helyet kell feltüntetni.)
Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai

5.4. A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

közeli hozzátartozó:

a házastárs, élettárs,

a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;)

I. RÉSZ A települési létfenntartási támogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

II. RÉSZ Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

/ A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

III. RÉSZ Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

kérelmező házastársa/élettársa/

bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

4. melléklet

K É R E L E M

települési gyógyszertámogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:
Kérelmező neve: _______________________________________________________
Születési neve: ________________________________________________________
Születési helye, ideje:___________________________________________________
Anyja neve: __________________________________________________________
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
*hontalan,* menekültként vagy *oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:
egyedülálló (hajadon, nőtlen)
házastársával/ élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt
házastársától külön élő ( Amennyiben lakcímük eltérő)
elvált
özvegy
(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)
Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,
tartózkodási helyet kell feltüntetni.)
Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai
A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

közeli hozzátartozó:

a házastárs, élettárs,

a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

I. RÉSZ A települési gyógyszertámogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

A kérelemhez mellékelni kell a gyógyszerkiadások, illetve a betegséghez kacsolódó kiadások igazolására vonatkozó számlát/számlákat.

II. RÉSZ Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


Egy főre jutó havi nettó jövedelem ( ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

/ A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

III. RÉSZ Egyéb nyilatkozatok:

Nyilatkozom, hogy közgyógyellátásban: részesülök / nem részesülök (a megfelelő aláhúzandó)

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

kérelmező házastársa/élettársa/

bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

5. melléklet

K É R E L E M

települési iskolakezdési/óvodakezdési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:
Kérelmező neve: _______________________________________________________
Születési neve: ________________________________________________________
Születési helye, ideje:___________________________________________________
Anyja neve: __________________________________________________________
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
*hontalan, *menekültként vagy* oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:
egyedülálló (hajadon, nőtlen)
házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt
házastársától külön élő (amennyiben lakcímük különböző.
elvált,
özvegy
(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)
Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,
tartózkodási helyet kell feltüntetni.)
Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai
A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

1


2


3


4


5


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

közeli hozzátartozó:

a házastárs, élettárs,

a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;)

6. A települési beiskolázási támogatást az alábbi gyermekre/gyermekekre tekintettel /saját jogon kérem:

Tanuló neve:

Oktatási intézmény megnevezése:

7. Jövedelmi adatok
A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

s.sz

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

1.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

2.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

4.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6.

Egyéb jövedelem


7.

Összes jövedelem


Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

(A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-6 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

A kérelemhez csatolandó:

- Az oktatási-nevelési intézmény által kiállított intézmény látogatási igazolás

- Jövedelemigazolás

8. Egyéb nyilatkozatok:
Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.
Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.
Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.
Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap
_____________________________________
kérelmező aláírása

6. melléklet

K É R E L E M

települési temetési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:
Kérelmező neve: _______________________________________________________
Születési neve: ________________________________________________________
Születési helye, ideje:___________________________________________________
Anyja neve: __________________________________________________________
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
*hontalan, *menekültként vagy* oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:
egyedülálló (hajadon, nőtlen)
házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt
házastársától külön élő (amennyiben lakcímük különböző
elvált,
özvegy
(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)
Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,
tartózkodási helyet kell feltüntetni.)
Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)
.

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai
A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

közeli hozzátartozó:

a házastárs, élettárs,

a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

I. RÉSZ A települési temetési támogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

A temetési támogatást a temetési költségek megelőlegezésére / a temetési költség megtérítésére kérem ( a megfelelő rész aláhúzandó)

A kérelemhez csatolandó:

- Halotti anyakönyvi kivonat,

- amennyiben a támogatást a temetési költségek megelőlegezésére kéri, csatolni kell a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére kiállított közös számla eredeti példányát is.

II. RÉSZ Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

/ A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

III. RÉSZ Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

kérelmező házastársa/élettársa/

bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

7. melléklet

K É R E L E M

települési születési támogatás megállapításához

1. Az igénylő adatai:
Kérelmező neve: _______________________________________________________
Születési neve: ________________________________________________________
Születési helye, ideje:___________________________________________________
Anyja neve: __________________________________________________________
Társadalombiztosítási Azonosító Jele: /TAJ szám/: _______ - _________ -________

2. Állampolgársága: magyar / *bevándorlási, letelepedési engedéllyel rendelkező,
*hontalan, *menekültként vagy* oltalmazottként elismert ( a megfelelő rész aláhúzandó)
A * jelöltek esetében a státuszt elismerő határozat száma: _____________ / 20____

3. Családi állapota:
egyedülálló (hajadon, nőtlen)
házastársával/ (élettársával/bejegyzett élettársával lakik együtt
házastársától külön élő (amennyiben lakcímük különböző.
elvált,
özvegy
(a megfelelő rész aláhúzandó)

4. Lakóhely:__________________ ( település) _______________________ (utca )____ (sz.)
Tartózkodási helye: ________________________ (település) __________________( utca)
_______ (hsz.) ( A lakcímnyilvántartásba bejelentett, lakcímkártyán szereplő lakóhelyet,
tartózkodási helyet kell feltüntetni.)
Kijelentem, hogy életvitelszerűen lakóhelyemen vagy tartózkodási helyemen élek ( A meg-felelő rész aláhúzandó, azzal, hogy ezt a nyilatkozatot csak abban az esetben kell megtenni, ha bejelentett lakó- és tartózkodási hellyel is rendelkezik.)
.

5. A kérelmező családi körülménye:

5.1. □ egyedül élő,

5.2. □ nem egyedül élő.

5.3. A kérelmező családjában élő közeli hozzátartozók adatai
A kérelmező családjában, a kérelmezővel azonos lakcímen élő közeli hozzátartozók száma: ......... fő.

A

B

C

D

E

1

Közeli hozzátartozó
neve


Anyja neve

Születési helye, ideje (év, hó, nap)

Társadalom- biztosítási Azonosító Jele

Családi kapcsolat megnevezése

2


3


4


5


6


(család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége.

közeli hozzátartozó:

a házastárs, élettárs,

a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező; a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatás munkarendje szerint tanulmányokat folytató; a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek,

korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennállt ( a továbbiakban fogyatékos gyermek),

a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa;

I. RÉSZ A települési születési támogatás igénylésének indoka:

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

A kérelemhez csatolandó:

- Születési anyakönyvi kivonat

II. RÉSZ Jövedelmi adatok

A kérelmező, valamint a családban élő közeli hozzátartozóinak a havi jövedelme forintban:

A

B

C

1.

A jövedelem típusa

Kérelmező

A családban élő közeli hozzátartozók

2.

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

ebből közfoglalkoztatásból származó:

3.

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

4.

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

5.

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

6.

Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

7.

Egyéb jövedelem


8.

Összes jövedelem


Egy főre jutó havi nettó jövedelem (ügyintéző tölti ki) ___________ Ft/hó.

/ A kérelemhez mellékelni kell a jövedelmi adatok táblázat 1-8 pontjaiban feltüntetett jövedelmek valódiságát igazoló iratokat, melyek 30 napnál régebbiek nem lehetnek.)

III. RÉSZ Egyéb nyilatkozatok:

Tudomásul veszem, hogy a kérelemben közölt jövedelmi adatok valódiságát a szociális igazgatásról és a szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 10. §-ának (7) bekezdése alapján a szociális hatáskört gyakorló szerv – a NAV hatáskörrel és illetékességgel rendelkező igazgatósága útján – ellenőrizheti.

Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak a szociális igazgatási eljárás során történő felhasználásához.

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

Tudomásul veszem, hogy valótlan adatközlés esetén a támogatás megszüntetésre kerül a jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybe vett támogatást a folyósító szerv kamattal megemelt összegben visszaköveteli.

Mezőnagymihály, 20____ év __________________________ hó ___ nap

_______________________________ _____________________________________

kérelmező házastársa/élettársa/

bejegyzett élettársa aláírása kérelmező aláírása

8. melléklet

A szociális étkeztetés során alkalmazott kedvezményes személyi térítési díjak

A Képviselő-testület az intézményi térítési díj, illetve a szolgáltatást igénybe vevők rendszeres havi jövedelmének figyelembevételével az alábbi kedvezményes személyi térítési díjakat állapítja meg, amennyiben az ellátott jövedelme a nyugdíjminimum

Nettó(Ft) Áfa (Ft) Bruttó (Ft)

150 %-a alatt van 344 93 437

150-300 %-a közé esik 388 105 493

300 %-a fölött van 463 125 588

Az ebéd házhoz szállításának díja: 55.-Ft/fő/nap.

Az ebéd házhoz szállításának díja az ÁFA-t is tartalmazza.