Nova Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V.6.) önkormányzati rendelete

Az egyes szociális ellátások szabályairól

Hatályos: 2024. 03. 01

Nova Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2021. (V. 6.) önkormányzati rendelete

Az egyes szociális ellátások szabályairól

2024.03.01.

Nova Község Önkormányzata Képviselő testülete, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8. pontjában meghatározott felhatalmazás alapján valamint a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 1. § (2) bekezdésében, a 10. § (1) bekezdésében, a 25. §, 26.§-ában, a 32. § (1) bekezdés b, pontja, (3) bekezdésében, a 45 §, a 48§ és a 132.§ (3) bekezdés g) pontjában meghatározott feladatkörökben eljárva a következőket rendeli el1

I. Fejezet

A rendelet célja

1. § E rendelet célja, hogy a település lakosságának szociális biztonsága megteremtése és megőrzése érdekében meghatározza a helyi önkormányzat által biztosított egyes szociális pénzbeli és természetbeni ellátások formáit, a jogosultsági és eljárási szabályokat, azok igénybevételének és érvényesítésének módját.

II. Fejezet

Általános rendelkezések

2. § (1) Az e rendeletben meghatározott ellátások tekintetében – ha e rendelet eltérően nem szabályoz – az első fokú szociális feladat és hatásköröket az önkormányzati hatósági jogkörben eljárva a képviselőtestület által átruházott hatáskörben a polgármester

(2)2 A rendelet hatálya kiterjed azokra a magyar állampolgárokra, bevándoroltakra és letelepedettekre, hontalanokra, a magyar hatóságok által menekültként vagy oltalmazottként elismert személyekre, akik Nova község közigazgatási területén:

a) bejelentett lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek,

b) tartózkodási hely esetén, ha életvitelszerűen ott laknak,

c) hajléktalanként a községben élnek, és a kérelem benyújtásakor nincs bejelentett lakó- vagy tartózkodási helyük

III. Fejezet

Adatkezelés

3. §3 Az e rendeletben meghatározott helyi szociális ellátások tekintetében a jegyző az ellátások biztosítása, fenntartása és megszüntetése érdekében a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (továbbiakban Szoctv.) 18. § szerinti nyilvántartást vezet.

IV. Fejezet

Az ellátások rendszere, az ellátások finanszírozása

4. § (1) E rendeletben megállapított pénzbeli és természetbeni szociális ellátások finanszírozására az Önkormányzat költségvetésében előirányzatot biztosít.

(2) Önkormányzati pénzforrásból finanszírozott ellátások:

a) települési támogatás

b) köztemetés,

V. Fejezet

Pénzbeli ellátások

1. Egyszeri és rendszeres települési támogatás

5. § (1) A képviselőtestület által átruházott hatáskörben a polgármester a létfenntartást veszélyeztető rendkívüli élethelyzetbe került, valamint időszakosan vagy tartósan létfenntartási gondokkal küzdő személyek részére települési támogatást nyújthat.

(2) Az települési támogatás adható eseti jelleggel (eseti támogatás) és meghatározott havi rendszerességgel.

6. § (1) A kérelmet e rendelet 1. melléklet tartalmazza.

(2)4 Települési támogatás annak a személynek adható, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, egyedül élő esetén 250 %-át és a kérelmező, és a vele közös háztartásban élők életkörülményei indokolják.

(3) Különös indokolt esetnek kell tekinteni elsősorban azt az élethelyzetet, ha az igénylő

a) balesetet szenvedett vagy elemi kár érte

b) betegsége miatt egy hónapot meghaladó táppénzes állományban volt.

c) súlyos betegségben szenved

d) válsághelyzetben lévő várandós anya

e) a gyermek családba való visszakerülésének készíti elő

f) iskoláztatási gondokkal küszködik

g) egyéb megélhetési nehézséggel küzd önhibáján kívül.

(4)5 Az eseti támogatás egyszeri összege – rászorultságtól függően - legfeljebb 25 ezer forintig állapítható meg. Egy naptári éven belül ugyanaz a személy három havonként, de legfeljebb évente négy alkalommal részesíthető eseti segélyben. Elemi kár esetén a károsultnak 200 000 Ft-ig terjedő támogatás nyújtható.

(5) Amennyiben egy határozatban többszöri segélyezést állapítanak meg, fel kell sorolni a későbbi folyósítások összegét, és időpontját is.

(6) Amennyiben az ügy összes körülményei indokolják, a támogatás részben vagy egészben természetben, valamint elszámolási kötelezettséggel is adható. A természetbeni ellátás lehet élelmiszer, tüzelő, ruházat, közüzemi díjak kifizetése, stb.

(7) A megállapított települési támogatás folyósítása készpénzben, postai utalással, illetve pénzforgalmi számlára utalással történhet.

(8) A települési támogatás iránti kérelmet e rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani, amelyhez mellékelni kell

a) e rendelet 2. melléklete szerinti jövedelemnyilatkozatot, illetve a jövedelemnyilatkozatban feltüntetett jövedelmekről – a jövedelem típusának megfelelő – igazolást, továbbá,

b) a többletkiadásokat hitelt érdemlően bizonyító dokumentumokat.

(9) A képviselőtestület által átruházott hatáskörben a polgármester a települési támogatást kamatmentes kölcsön formájában is nyújthatja.

(10) Kamatmentes kölcsön formájában a települési támogatás legfeljebb 12 hónapos visszafizetési kötelezettséggel adható, ha a kérelmező valószínűsíti, hogy a kölcsön összegét ezen időtartam alatt vissza tudja fizetni.

(11) Ugyanannak a személynek újabb kölcsön csak abban az esetben adható, ha az előző kölcsön összegét már visszafizette.

(12)6 A kölcsön megítélésének feltétele, hogy a rászoruló családjában az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési összegének 200%-át, egyedülálló esetén 250%-át ne haladja meg.

(13) A kölcsön összege a 20.000 - 120.000,- Ft-ig terjedhet.

(14) A kölcsön megállapításáról szóló határozatban rendelkezni kell a visszafizetés időtartamáról, feltételeiről.

(15) A kölcsön megállapítása esetén a jogosulttal szerződést kell kötni, amelyben rögzíteni kell a kifizetés módját, a visszafizetés módjára vonatkozó szabályokat, valamint fel kell tüntetni a visszafizetés elmulasztásának jogkövetkezményeit is. A jogosulttal történő szerződéskötés a polgármester hatáskörébe tartozik.

(16) Amennyiben a támogatott a visszafizetési kötelezettségének nem tesz eleget, úgy a hivatal intézkedik annak végrehajtásáról.

(17) A kamatmentes kölcsön iránti kérelmet e rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon kell benyújtani, amelyhez mellékelni kell

a) e rendelet 2. melléklete szerinti jövedelemnyilatkozatot, illetve a jövedelemnyilatkozatban feltüntetett jövedelmekről – a jövedelem típusának megfelelő – igazolást, továbbá

b) e rendelet 3. melléklete szerinti vagyonnyilatkozatot.

2. Temetési települési támogatás

7. § (1)7 A képviselőtestület által átruházott hatáskörben a polgármester települési támogatást állapíthat meg annak a Novai állandó lakóhellyel rendelkező igénylőnek temetés költségeihez való hozzájárulás címén (temetési segély), aki az elhunyt személy eltemettetéséről gondoskodott, feltéve, hogy a családjában az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 500 %-át nem haladja meg.

(2) A települési támogatás (temetési segély) összege a helyben szokásos legolcsóbb temetés összegének 10%-nál kevesebb nem lehet.

(3)8 Akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem nem éri el a szociális vetítési alap összegének 300 %-át, 45.000,- Ft-ot lehet megállapítani.

(4)9 Akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 300 %-át meghaladja, de nem éri el 400 %-át,30.000,- Ft-ot lehet megállapítani.

(5)10 Akinek a családjában az egy főre jutó jövedelem a szociális vetítési alap összegének 400 %-át meghaladja, de nem éri el 500 %-át 15.000,- Ft-ot lehet megállapítani.

(6) Az települési támogatás (temetési segély) iránti kérelmet e rendelet 1. melléklete szerinti formanyomtatványon – a haláleset bekövetkezését követő 60 napon belül - kell benyújtani, amelyhez mellékelni kell

a) e rendelet 2. melléklete szerinti jövedelemnyilatkozatot, illetve a jövedelemnyilatkozatban feltüntetett jövedelmekről – a jövedelem típusának megfelelő – igazolást, továbbá

b) a temetés költségeiről – a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére – kiállított számla eredeti példányát, amelyet az igénylőnek vissza kell adni.

c) halotti anyakönyvi kivonatot

(7 )Települési támogatás (temetési segély) nem állapítható meg annak az igénylőnek, aki az elhalt személlyel tartási, életjáradéki vagy öröklési szerződést kötött, továbbá aki a hadigondozásról szóló törvény alapján temetési hozzájárulásban részesült.

3. Iskolakezdési települési támogatás

8. § (1) Iskolakezdési támogatás pénzbeli ellátásként nyújtható azon szociálisan rászoruló személyek, családok részére, ahol a tanévkezdés átmeneti létfenntartási problémákat okoz. A támogatást a képviselőtestület által átruházott hatáskörben a polgármester állapítja meg.

(2) A támogatás feltételei:

a) a tanuló és a kérelmező szülő (örökbefogadó vagy nevelőszülő is) lakóhelye Nova községben van,

b) a tanuló alapfokú oktatás esetén a 16., középfokú oktatás esetén 23. életévét még nem töltötte be a kérelem benyújtásának napjáig.

c) Szociálisan rászorult személy, illetve család, akiknek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a mindenkori minimálbér kétszeresét.

(3) A támogatási kérelem benyújtásához iskolalátogatási bizonyítvány becsatolása szükséges.

(4) A támogatási kérelem e rendelet 4. melléklete szerinti formanyomtatványon nyújtható be

(5) A támogatás összege:

a)11 alapfokú intézményben tanuló esetén :15.000,- Ft

b)12 középfokú intézményben tanuló esetén : 30.000,- Ft

(6) A kérelmet naptári évenként egy alkalommal, augusztus 10. napjától október 10. napjáig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

4. Települési újszülött támogatás

9. § (1) Kérelemre, egy alkalommal, szociális rászorultság esetén, újszülött támogatás állapítható meg az újszülött gyermek egyik szülőjének, ha

a) a szülő nő, terhessége alatt legalább négy alkalommal – koraszülés esetén legalább egyszer – várandós gondozáson vett részt,

b) az újszülött és a kérelmező szülő lakóhelye az újszülött születésének valamint a kérelem benyújtásának időpontjában Nova községben van,. a kérelmező szülő családjában az egy főre számított havi jövedelem nem éri el a mindenkori minimálbér kétszeresét.

(2) A gyermek születésének tényére, a szülő személyének megállapítására, a születés időpontjára a gyermek születési anyakönyvi bejegyzésében szereplő adatok az irányadók.

(3) A kérelmet az újszülött hat hónapos koráig lehet benyújtani. A határidő elmulasztása jogvesztő.

(4) A kérelmet e rendelet 1. melléklete szerinti nyomtatványon, a 2. melléklet szerint csatolt a jövedelem igazolással együtt kell benyújtani

(5)13 Az újszülött támogatás mértéke gyermekenként 30.000 Ft

5. Köztemetés

10. § (1)14 A polgármester önkormányzati hatáskörben eljárva gondoskodik az Szoctv 48. §-ában meghatározott rendelkezések figyelembevételével az elhunyt személy közköltségen való eltemettetéséről.

(2) Közköltségen csak a legolcsóbb temetés rendelhető el.

(3) A polgármester az eltemettetésre köteles személyt részben, vagy egészben – annak írásbeli kérelme alapján – mentesítheti a köztemetés költségeinek megtérítése alól, amennyiben annak megfizetése a kötelezett személy megélhetését súlyosan veszélyezteti.

(4) A megélhetés súlyosan veszélyeztetett, ha a kötelezett személy családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem éri el a nyugdíjminimum két és félszeresét.

VI. Fejezet

Személyes gondoskodást nyújtó ellátások

11. § (1) Az önkormányzat a szociálisan rászorultak részére az alábbi szociális alapszolgáltatásokat nyújtja:

a) étkeztetés

b) házi segítségnyújtás,

c) családsegítés,

d) jelzőrendszeres házi segítségnyújtás,

e) falugondnoki szolgálat

(2)15 Az (1) bekezdés b -d) pontjaiban írt szociális alapszolgáltatásokat feladatellátási megállapodás útján biztosítja az alábbiak szerint

a) a házi segítségnyújtást az önkormányzat feladat ellátási szerződés alapján a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezetén keresztül látja el.

b) a családsegítés feladatainak ellátását az önkormányzat feladat ellátási szerződéssel a Lenti Kistérség Többcélú Társulásának intézménye, a „Napsugár” Család-Gyermekjóléti Központ és Szolgálat Lenti

c) a jelzőrendszeres házi segítségnyújtást a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet útján biztosítja,

(3)16 Az (1) bekezdés c-d) pontjaiban írt szociális alapszolgáltatásokról, azok igénybevételének módjáról, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló rendeletet a Lenti Kistérség Többcélú Kistérségi Társulás Társulási megállapodásában írtak szerinti önkormányzat, valamint a Magyar Vöröskereszt Zala Megyei Szervezete alkotja meg, az Szoctv. 92 §-a alapján.

VII. Fejezet

Falugondnoki szolgáltatás

12. § (1) Az önkormányzat az Szt.-ben foglaltak figyelembevételével biztosítja a falugondnoki szolgáltatást Nova településre kiterjedően.

(2) A falugondnoki szolgálat által ellátott feladatokat az önkormányzat külön rendelete tartalmazza.

VII/A. Fejezet17

Házi segítségnyújtás

12/A. §18

VIII. Fejezet

Étkeztetés

13. § (1)19 Az étkeztetés keretében az Szoctv. 62. § (1) bekezdésben meghatározott személyeknek a napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik az önkormányzat.

(2) Életkora miatt rászoruló az a személy, aki 62. életévét betöltötte.

(3) Egészségi állapota miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki mozgásában korlátozott, krónikus, vagy akut megbetegedése, fogyatékossága miatt önmaga ellátásáról – részben vagy teljesen – gondoskodni nem tud.

(4) Fogyatékossága miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a fogyatékos személyek jogairól és esélyegyenlőségük biztosításáról szóló 1998. évi XXVI. törvény alapján fogyatékossági támogatásban részesül.

(5) Pszichiátriai betegsége, illetve szenvedélybetegsége miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényel, önmaga ellátására részben képes.

(6) Hajléktalansága miatt rászorulónak kell tekinteni azt a személyt, aki a bejelentett lakóhellyel nem rendelkezik kivéve azt, akinek bejelentett lakóhelye hajléktalan szállás.

(7) Az étkeztetés - amely legalább napi egyszeri meleg élelmezést jelent – az önkormányzat a Park Vendéglővel (8956 Páka, Kossuth u. 23., adószám: 61929786-2-40 képviseli: Vajmi Ferencné üzletvezető) kötött szerződés alapján biztosítja:

a) elviteli lehetőséggel,

b) indokolt esetben házhoz szállítással.

(8) Az étkeztetés iránti kérelmet az ellátottak részére nyitva álló helyiségben (8948 Nova Kossuth u 35) e rendelet 5. melléklete szerinti formanyomtatványon írásban lehet benyújtani.

(9) A polgármester köteles külön eljárás nélkül ellátást nyújtani, ha az ellátást igénybe vevő életveszélyben vagy olyan súlyos mentális, illetve egészségi állapotban van, amely során a személyes gondoskodás nyújtásával ez az állapot megszüntethető vagy elhárítható.

(10) A szolgáltatást igénybe vevővel az önkormányzat megállapodást köt. A megállapodás az igénybe vevő személyes adata (név, születési név, születési helye, ideje, anyja neve, TAJ szám, lakóhely) mellett tartalmazza a szolgáltatás igénybevételének módját (igénybe vevő általi elszállítás, házhoz szállítás) ,a szolgáltatás kezdő időpontját, az igénybevétel havi rendszerességét, a normál vagy diétás étkeztetés igénylését, a szolgáltatás időtartamát (határozott vagy határozatlan idejű), a térítési díj mértékét, a fizetési módját, a megszüntetés eseteit, szolgáltatással kapcsolatos panasz bejelentések kezelését, a személyes adatok kezelésére való tájékoztatást.

(11) Az étkeztetési ellátás megszüntetésére vonatkozó rendelkezést az Szt 100. § és 101. § tartalmazza.

(12) Az (1) bekezdésben meghatározottakon kívül az ellátást igénybe vevő, illetve törvényes képviselője bármikor, indokolás nélkül felmondhatja a szociális ellátás biztosítására megkötött megállapodást a megegyezés szerinti időpontban.

6. Az étkeztetés díja

14. § (1)20 Az étkeztetésért e rendelet 7. mellékletben foglalt térítési díjakat kell alkalmazni.

(2)21 A térítési díj összegét a polgármester az Szoctv. 114-119/B. §-aiban foglalt szabályok figyelembevételével állapítja meg, és erről a térítési díj fizetésére kötelezettet tájékoztatja.

(3) Az önkormányzat által biztosított személyes gondoskodást nyújtó ellátásoknál a személyi térítési díjakat minden évben április 1-ig a képviselőtestület felülvizsgálja.

(4) A szociálisan rászorult személy részére az étkeztetés térítési díjának megfizetéséhez kedvezmény nyújtható. A kedvezmény mértékéről és időtartamáról az igénylő rászorultságától függően a polgármester dönt. A kedvezményt legfeljebb egy évre lehet megállapítani.

(5)22 Térítési díjkedvezményben azt az igénylőt lehet részesíteni, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 200 %-át, a térítési díjkedvezmény összege a személyi térítési díj 50%-áig terjedhet.

(6)23 Indokolt esetben térítési díjkedvezmény nyújtható annak az igénylőnek, akinek családjában az egy főre jutó jövedelem nem haladja meg a szociális vetítési alap összegének 250 %-át, a térítési díjkedvezmény összege a személyi térítési díj 25%-áig terjedhet.

(7) Ha a térítési díj fizetésére kötelezett a térítési díj összegét vitatja, illetve annak csökkentését vagy elengedését kéri, a térítési díj megállapításáról szóló értesítés kézhezvételétől számított 8 napon belül a képviselő-testülethez fordulhat, amely határozattal dönt a térítési díj összegéről.

7. Záró rendelkezések

15. § (1) E rendelet alkalmazandó e rendelet hatálybalépésekor folyamatban lévő ügyekre is.

(2) A rendelet kihirdetéséről az aljegyző gondoskodik.

16. §24 A rendelet 11§ (2) bekezdésének rendelkezéseit 2022. március 1.-től kell alkalmazni.

1. melléklet25

Kérelem települési támogatás megállapításhoz

1. Kérelmező adatai:

1.1. Név:.....................................................................

1.2. Születési Név:..............................................................

1.3. Születési hely:.........................................................................

1.4. Születési idő: ...........................................................

1.5. Anyja neve:.......................................................................................

1.6. Taj szám:.………………………………………………

1.7. Állandó lakóhelye...............................................................

1.8. Tartózkodási hely:............................................................….

1.9. Állmpolgársága...........................................

1.10. Telefonszáma: ( nem kötelező megadni).............................................


A személyi adatait kérelme beadásakor a személyi okmányaival igazolnia szükséges
Kérem, hogy részemre települési támogatást szíveskedjenek megállapítani.

2. A kérelem oka: ( aláhúzással jelölje)

2.1. Vissza nem térintendő települési támogatás

2.2. temetési települési támogatás

2.3. települési újszülött támogatás

2.4. kölcsön formájában nyújtott támogatás

A támogatási igény részletes indoklása:............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

3. A támogatás igénylővel egy háztartásban élő családtagjainak részletes adatai. igénylő családjában élő közeli hozzátartozók száma: …… fő / az igénylő kivételével

Név

Anyja neve

Születési hely, idő,

TAJ szám

Állandó bejelentett lakcíme/ tartózkodási helye

Rokoni kapcsolat

1

2

3

4

5

6

Közeli hozzátartozó: a házastárs, az élettárs, a húszévesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, a huszonhárom évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, nappali oktatási munkarendje szerint tanulmányokat folytató, a huszonöt évesnél fiatalabb, önálló keresettel nem rendelkező, felsőoktatási intézmény nappali tagozatán tanulmányokat folytató vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, korhatárra való tekintet nélkül a tartósan beteg, az autista, illetve a testi, érzékszervi, értelmi vagy beszédfogyatékos vér szerinti, örökbe fogadott, illetve nevelt gyermek, amennyiben ez az állapot a gyermek 25. életévének betöltését megelőzően is fennált (a továbbiakban: fogyatékos gyermek), a 18. életévét be nem töltött gyermek vonatkozásában a vér szerinti és az örökbe fogadó szülő, illetve a szülő házastársa vagy élettársa.

4. Rendszeres havi kiadások:

4.1. Lakbér, vagy közös költség: ……………………………………….. Ft/hó

4.2. Gázdíj: ………………………………………………………………. Ft/hó

4.3. Víz- és csatornadíj: ………………………………………………….. Ft/hó

4.4. Lakástörlesztés: ………………………………………………………. Ft/hó

4.5. Egyéb törlesztés: ………………………………………………………. Ft/hó

4.6. Villanyszámla díja: …………………………………………………….. Ft/hó

4.7. Szemétszállítás díja: ……………………………………………………. Ft/hó

4.8. Egyéb: ……………………………………………………………………. Ft/hó

4.9. Kijelentem, hogy a fenti adatok a valóságnak megfelelnek.

4.10. Nova, ……………………………………

…………………………….

4.11. Aláírás

5. A kérelemhez csatolni szükséges:

5.1. jövedelem nyilatkozatot,

5.2. az Ön, valamint a háztartásában élő személyen a kérelem benyújtását közvetlenül megelőző hónap nettó jövedelméről szóló igazolást. A jövedelmekről a típusának megfelelő igazolást, vagy annak fénymásolatát (nyugdíjszelvény, munkáltatói igazolás stb.) kell csatolni.

5.3. 18. életévét betöltött tanulói, vagy hallgató jogviszonyban álló gyermeke iskolalátogatási igazolását

5.4. tanulóviszonyban, vagy munkaviszonyban nem álló 20 év alatti családtagja nyilatkozatát arról, hogy jövedelemmel rendelkezik-e vagy sem.

5.5. a temetési költségekre tekintettel igényelt önkormányzati támogatás megállapítása iránti kérelemhez csatolni kell a temetés költségeiről – a kérelmező vagy a vele azonos lakcímen élő közeli hozzátartozója nevére – kiállított számla eredeti példányát, valamint a halotti anyakönyvi kivonatot - újszülött támogatás esetén szükséges csatolni az újszülött születési anyakönyvi kivonatának másolatát, valamint a várandósgondozási könyvet

2. melléklet26

JÖVEDELEMNYILATKOZAT

1. Támogatást igénylő neve:…………………………………………………… ………….

2. Lakcíme:…………………………………………………………………………………..

3. Az igénylővel együtt egy háztartásban élő személyek száma:…………………………….

4. Jövedelemi adatok

5. A kérelmező, valamint a vele egy háztartásban élő személyek a havi jövedelme forintban:

A jövedelem típusa

Az egy háztartásban élők jövedelme

1. Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

2. Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, illetve szellemi és más önálló tevékenységből származó

3. Táppénz, gyermekgondozási támogatások

4. Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

5. Önkormányzat, járási hivatal és munkaügyi szervek által folyósított ellátások

6. Egyéb jövedelem


Az ügyintéző tölti ki:

Együtt élők összes nettó jövedelme: ......................................................................Ft

Egy főre jutó jövedelem:........................................................................................Ft

6. Alulírott ……………………….büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek. A támogatás megállapításához szükséges jövedelmet igazoló bizonylatokat egyidejűleg csatoltam. Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához.

7. Kelt.: Nova, ………………………

8. ……………………….. Aláírás

3. melléklet

Vagyonnyilatkozat

1. Ingatlanok

Megnevezés

1.

2.

3.

Ingatlantulajdon fajtája *

Címe

Alapterülete (m2)

Tulajdoni hányada

Szerzési ideje (év)

Becsült forgalmi értéke (Ft)

Haszonélvezeti, vagy özvegyi joggal terhelt

igen nem

igen nem

igen nem

*Ingatlantulajdon fajtái: lakástulajdon, lakótelek-tulajdon, üdülőtulajdon, üdülőtelek-tulajdon,egyéb nem lakás céljára szolgáló épület- (épületrész) tulajdon, (zártkerti építmény, műhely, üzlet, műterem, rendelő, garázs, stb.) termőföldtulajdon, vagy az ingatlantulajdonfajták használata.

2. Járművek

Megnevezés

1.

2.

3.

Fajtája

Személygépkocsi, tehergépkocsi

Személygépkocsi, tehergépkocsi

Személygépkocsi, tehergépkocsi

Típusa

Rendszáma

Évjárata

Szerzés ideje (év)

Becsült forgalmi értéke (Ft)

Hitellel vásárolt

igen nem

igen nem

igen nem

3. Összes vagyontárgy

Megnevezés

Ingatlan

Jármű

Összesen

Családi vagyon forgalmi értéke (Ft)

Egy főre jutó forgalmi érték (Ft)

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a NYILATKOZAT-ban közölt adatok a valóságnak megfelelnek.
Hozzájárulok a nyilatkozatban szereplő adatoknak a szociális eljárásban történő felhasználásához, kezeléséhez.
Nova, 20___.___________________
_________________________________
kérelmező aláírása

4. melléklet

Kérelem iskolakezdési támogatáshoz

1. Személyes adatok

1.1. Kérelmező családi és utóneve(i): ____________________________________

1.2. Születési családi és utóneve(i): ______________________________________

1.3. Születési helye, ideje: ______________________________________________

1.4. Anyja neve: ______________________________________________________

1.5. Állampolgársága: _________________________________________________

(bevándorolt, letelepedett vagy menekült jogállása)

1.6. TAJ száma: ______________________________________________________

1.7. Állandó lakóhelye: ________________________________________________

1.8. Tartózkodási helye: _______________________________________________

1.9. Mely kiskorú gyermeke(i) részére igényli a támogatást:

________________________________________________________________

________________________________________________________________

2. .Közös háztartásban élők adatai:

Név

Rokoni kapcsolat

Születési hely, idő
Anyja neve

TAJ
szám

Havi jövedelem
Ft





Nova, 20___________________________
___________________________________
kérelmező aláírása
A kérelemhez csatolni kell:
- iskolalátogatás igazolás
- közös háztartásban élők jövedelemigazolása (utolsó egy havi)

5. melléklet27

Kérelem a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás körébe tartozó ÉTKEZTETÉS igénybevételéhez

1. Az ellátást igény bevevő adatai .

1.1. Név: _______________________________________________________________

1.2. Születési neve: _______________________________________________________

1.3. Anyja neve: _________________________________________________________

1.4. Születési helye, időpontja: ______________________________________________

1.5. Lakóhelye: __________________________________________________________

1.6. Tartózkodási helye: ___________________________________________________

1.7. Állampolgársága: _____________________________________________________

1.8. Bevándorolt, letelepedett vagy menekült jogállása: __________________________

1.9. Társadalombiztosítási Azonosító Jele:_____________________________________

2. Tartására köteles személy

a) neve: __________________________________________________________

b) lakóhelye: ______________________________________________________

c) Telefonszáma: _______________________________________________________

3. Legközelebbi hozzátartozójának (törvényes képviselőjének)

a) neve: __________________________________________________________

b) lakóhelye: ______________________________________________________

c) telefonszáma: ___________________________________________________

Az ellátást igénybe vevővel egy háztartásban élő nagykorú személyek száma:

4. A személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételére vonatkozó adatok.

Kérjük értelemszerűen kitölteni.

5. Étkeztetés

5.1. milyen időponttól kéri a szolgáltatás biztosítását:_________________________

5.2. milyen gyakorisággal kéri a szolgáltatás biztosítását: ______________________

5.3. Az étkeztetés módja:

5.3.1. - elvitellel

5.3.2. - kiszállítással

5.3.3. - diétás étkeztetés

6. Jövedelem nyilatkozat

6.1. Az 1993. évi III. törvény 117/B. §-a szerint a mindenkori intézményi térítési díjjal azonos személyi térítési díj megfizetését az ellátást igénylő vagy a térítési díjat megfizető más személy vállalja-e (a rovat kitöltése nem minősül tényleges vállalásnak):

6.2. □ igen - ebben az esetben a jövedelemnyilatkozat további részét nem kell kitölteni,

6.3. □ nem

6.4. Az ellátást kérelmező személyre vonatkozó jövedelmi adatok: Értelemszerűen töltse ki a táblázatot.

A jövedelem típusa

Nettó összege

Munkaviszonyból és más foglalkoztatási jogviszonyból származó

Társas és egyéni vállalkozásból, őstermelői, szellemi és más önálló tevékenységből származó

Táppénz, gyermekgondozási támogatások

Nyugellátás és egyéb nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások

Önkormányzat és állami foglalkoztatási szervek által folyósított ellátások

Egyéb jövedelem

Összes jövedelem

Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy a közölt adatok a valóságnak megfelelnek. A térítési díj megállapításához szükséges jövedelmet igazoló bizonylatokat egyidejűleg csatoltam. Hozzájárulok a kérelemben szereplő adatoknak az eljárás során történő felhasználásához.

7. Nyilatkozatok: Kijelentem, hogy más szolgáltatónál, intézménynél alapszolgáltatást (étkezés, házi segítségnyújtás, jelszőrendszeres házisegítségnyújtás ) Kérem aláhúzással jelölje.

7.1. Nem veszek igénybe (ebben az esetben a nyilatkozat további részét nem kell kitölteni.)

7.2. Igénybe veszek:

a) étkeztetés

b) házi segítségnyújtás

c) jelzőrendszeres hází segítségnyújtás

8. Szolgáltató/intézmény megnevezése és címe:

9. Kijelentem, hogy- ápolási díjban:

a) részesülők

b) nem részesülők

10. érvényes tartási, öröklési vagy életjáradéki szerződéssel

a) rendelkezem

b) nem rendelkezem

11. -szenvedélybetegségem kezelése érdekében a családsegítő központtal

a) együtt működöm

b) nem működök együtt

12. Hozzájárulok, hogy háziorvosom (kezelőorvosom) az egészségi állapotomról a szociális étkeztetés igénybevételei eljárás során adat szolgáltasson.

13. Hozzájárulok továbbá személyes adataimnak az eljárás során történő felhasználásához, kezeléséhez

14. Kelt: Nova 20................………………………………………

15. Az ellátást igény bevevő ( törvényes képviselő) aláírása

6. melléklet28

7. melléklet29

Az étkeztetés térítési díja
Az ékeztetés térítési díja 1500 Ft /fő/ ellátási nap. Az étkeztetés térítési díja az általános forgalmi adót tartalmazza. 30
1

A bevezető a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

A 2. § (2) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 3. § a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

A 6. § (2) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

A 6. § (4) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

6

A 6. § (12) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 7. § (1) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

8

A 7. § (3) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

9

A 7. § (4) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

10

A 7. § (5) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 8. § (5) bekezdés a) pontja a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 5. § a) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 8. § (5) bekezdés b) pontja a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 5. § b) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 9. § (5) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

14

A 10. § (1) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

15

A 11. § (2) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 11. § (2) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

16

A 11. § (3) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg. A 11. § (3) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

17

A VII/A. Fejezetet (12/A. §) a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

18

A 12/A. §-t a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 4. §-a hatályon kívül helyezte.

19

A 13. § (1) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 6. §-ával megállapított szöveg.

20

A 14. § (1) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VIII. 3.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

21

A 14. § (2) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 7. §-ával megállapított szöveg.

22

A 14. § (5) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

23

A 14. § (6) bekezdése a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 4. §-ával megállapított szöveg.

24

A 16. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette. A 16. §-t a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 8. §-a iktatta be. A 16. § a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2022. (VI. 29.) önkormányzati rendelete 3. §-ával megállapított szöveg.

25

Az 1. melléklet a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

26

A 2. melléklet a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

27

Az 5. melléklet a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 6. mellékletet a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (I. 25.) önkormányzati rendelete 9. §-a iktatta be. A 6. mellékletet a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VIII. 3.) önkormányzati rendelete 3. §-a hatályon kívül helyezte.

29

A 7. mellékletet a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2022. (VIII. 3.) önkormányzati rendelete 2. § - 1. melléklete iktatta be.

30

A 7. melléklet cím szövege a Nova Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2024. (I. 31.) önkormányzati rendelete 1. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.