Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése 7/2021. (VI.25.) önkormányzati rendelete

a Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019. (XII.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 06. 28- 2021. 06. 29

Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése 7/2021. (VI. 25.) önkormányzati rendelete

a Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2019. (XII.13.) önkormányzati rendelet módosításáról

A Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § A Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 13/2019 (XII.13.) önkormányzati rendelete 69. § (5) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(5) A bizottságok feladat- és hatásköreit a jogszabályok, valamint az 5. melléklet, az átruházott hatásköreit az 1. melléklet állapítja meg.”

2. § A Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 13/2019 (XII.13.) önkormányzati rendelete 76. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„76. § A közgyűlés elnökének a munkáját a Közgyűlés évente egy alkalommal, a Fejér Megyei Önkormányzat és Szervei munkájáról szóló tárgyévi beszámolóval egyidejűleg értékeli a Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottság javaslata alapján.”

3. § A Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 13/2019 (XII.13.) önkormányzati rendelete az 1. melléklet szerinti 5. melléklettel egészül ki.

4. § Hatályát veszti a Fejér Megyei Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló Fejér Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 13/2019 (XII.13.) önkormányzati rendelete

  • a) 14. §-a,
  • b) 15. § (2) bekezdése,
  • c) 67. § (2) bekezdésében az „A közgyűlés képviselőcsoportjainak (frakcióinak) felsorolását a 3. függelék tartalmazza.” szövegrész,
  • d) 69. § (1) bekezdésében az „ , a 2. függelékben meghatározott személyi összetétellel” szövegrész,
  • e) 69. § (4) bekezdés a) pontjában az „ , a 2. függelékben meghatározott személyi összetétellel” szövegrész,
  • f) 69. § (4) bekezdés b) pontjában az „ , a 2. függelékben meghatározott személyi összetétellel” szövegrész,
  • g) 81. § (2) bekezdésében az „A Hivatal szervezeti felépítését a 6. függelék tartalmazza, ügyfélfogadás rendjét a 5. függelék tartalmazza.” szövegrész,
  • h) 1. függeléke,
  • i) 2. függeléke,
  • j) 3. függeléke,
  • k) 4. függeléke,
  • l) 5. függeléke,
  • m) 6. függeléke.

5. § Ez a rendelet 2021. június 28-án lép hatályba.

1. melléklet

5. melléklet

A bizottságok feladatai

I. Állandó bizottság

1. Pénzügyi, Jogi és Fejlesztési Bizottság

1.1. Véleményezi

1.1.1. a kitüntető cím és díjak adományozásával

1.1.2. a Szervezeti és Működési Szabályzat megalkotásával, módosításával a 17. § (4) bekezdésében foglalt kivétellel,

1.1.3. az éves költségvetési javaslat elfogadásával, módosításával,

1.1.4. a költségvetés végrehajtásáról szóló éves beszámoló elfogadásával kapcsolatos előterjesztéseket.

1.2. Véleményezi a pénzügyekkel, gazdálkodással, területfejlesztéssel, területrendezéssel kapcsolatos közgyűlési előterjesztéseket.

1.3. Közreműködhet a közgyűlés pénzügyekkel és gazdálkodással kapcsolatos döntéseinek előkészítésben, a döntések végrehajtásának szervezésében és ellenőrzésében.

1.4. Közreműködhet a Hivatalnak a közgyűlés pénzügyi tárgyú döntéseit előkészítő és a végrehajtásra irányuló munkájának ellenőrzésében.

1.5. Pénzügyi tárgyú feladatai körében ellátja a mindenkor hatályos jogszabályokban a pénzügyi bizottság számára meghatározott feladatokat.

1.6. Intézkedést kezdeményezhet a közgyűlés elnökénél önkormányzati érdeksérelem, vagy mulasztás észlelése esetén.

1.7. Javaslatot tesz a közgyűlés elnöke jutalmazásának, egyéb juttatásainak megállapítására, évente egyszer javaslatot tesz a közgyűlési elnök munkájának értékelésére a közgyűlésnek.

1.8. Ellátja a képviselői vagyonnyilatkozatok nyilvántartásával és ellenőrzésével, a méltatlansági és az összeférhetetlenségi, az Mötv. 33. § szerinti képviselői mulasztásra vonatkozó ügyek kivizsgálásával kapcsolatos feladatokat.

1.9. Figyelemmel kíséri az önkormányzat működését meghatározó jogszabályok változását, ezzel összefüggésben kezdeményezheti önkormányzati rendelet módosítását.

1.10. Felkérésre közreműködik jogszabálytervezetek véleményezésében.

1.11. Munkájáról évente beszámol a Közgyűlésnek.

II. Ideiglenes bizottság

2. Fejér Megyei TOP Projekt Bizottság

Meghatározza a Fejér Megyei Közgyűlés által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Döntés-előkészítő Bizottságába delegált tag, illetve akadályoztatása esetén a póttag által képviselendő döntési javaslatot.

3. Fejér Termék Bizottság

3.1. Figyelemmel kíséri a Fejér Termék elismerés használatát.

3.2. Javaslatot tesz a Fejér Termék elismerés további használatára vonatkozóan.”