Boncodfölde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 19.) önkormányzati rendelete

a község településképének védelméről szóló 5/2018. (VII.19.) önkormányzati rendeletének módosításáról

Hatályos: 2021. 11. 20- 2021. 11. 21

Boncodfölde Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2021. (XI. 19.) önkormányzati rendelete

a község településképének védelméről szóló 5/2018. (VII.19.) önkormányzati rendeletének módosításáról

2021.11.20.

Boncodfölde Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 12. § (2) és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 57. § (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 1. és 7. pontjában és a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2. § (2) bekezdésében, az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 6/A. §-ában foglalt feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Kormányrendelet (továbbiakban: Kormányrendelet) 43/A. § (6) bekezdés c) pontja szerint érintett államigazgatási szervek véleményének kikérésével a következőket rendeli el:

1. § A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Boncodfölde Község Önkormányzat Képviselő-testületének5/2018.(VII.19..) önkormányzati rendelete 1. §-a a következő (5) bekezdéssel egészül ki:

„(5) A településkép-érvényesítő eszközök tekintetében a képviselő-testület által átruházott hatáskörben a polgármester jár el.”

2. § A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Boncodfölde Község Önkormányzat Képviselő-testületének5/2018.(VII.19..) önkormányzati rendelete 28. § (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(3) Településképi bejelentési eljárás lefolytatása kötelező reklámok és reklámhordozók elhelyezésénél, valamint az építmények rendeltetésének módosítása vagy rendeltetési egysége számának megváltoztatása esetén.”

3. § (1) A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Boncodfölde Község Önkormányzat Képviselő-testületének5/2018.(VII.19..) önkormányzati rendelete 29. § (3) bekezdés e) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(A bejelentés tartalmazza:)

„e) a reklámok, reklámhordozók elhelyezésének tervezett időtartamát,”

(2) A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Boncodfölde Község Önkormányzat Képviselő-testületének5/2018.(VII.19..) önkormányzati rendelete 29. § (3) bekezdése a következő f) ponttal egészül ki:

(A bejelentés tartalmazza:)

„f) az építmény rendeltetésére és annak módosítására vonatkozó adatokat.”

(3) A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Boncodfölde Község Önkormányzat Képviselő-testületének5/2018.(VII.19..) önkormányzati rendelete 29. § (4) bekezdés a) és b) pontja helyébe a következő rendelkezések lépnek:

(A polgármester a hatósági határozatban)

„a) a tervezett reklám, reklámhordozó elhelyezését, rendeltetésmódosítást – feltétel meghatározásával vagy anélkül – tudomásul veszi, ha a bejelentés

aa) megfelel az (1) és (3) bekezdésben meghatározott követelményeknek, és

ab) a tervezett rendeltetésmódosítás, reklámhordozó elhelyezése illeszkedik a településképbe, megfelel a településképi követelményeknek, valamint a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló kormányrendeletben foglalt elhelyezési követelményeknek,

b) megtiltja a reklám, reklámhordozó elhelyezését, rendeltetésmódosítást és – a megtiltás indokainak ismertetése mellett – figyelmezteti a bejelentőt a tevékenység bejelentés nélküli elkezdésének és folytatásának jogkövetkezményeire, ha a bejelentés

ba) nem felel meg az (1) és (3) bekezdésében meghatározott követelményeknek, vagy

bb) a tervezett rendeltetésmódosítás, reklámhordozó elhelyezése esetén nem illeszkedik a településképbe, nem felel meg a településképi követelménynek, valamint a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló kormányrendeletben foglalt elhelyezési követelményeknek.”

4. § A KÖZSÉG TELEPÜLÉSKÉPÉNEK VÉDELMÉRŐL című Boncodfölde Község Önkormányzat Képviselő-testületének5/2018.(VII.19..) önkormányzati rendelete bevezető részében a „9. melléklet” szövegrész helyébe a „43/A.§ (6) c) pontja” szöveg lép.

5. § Ez a rendelet 2021. november 20-án lép hatályba.