Vásárosnamény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX.1.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 8/2019. (V.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 09. 02- 2021. 09. 02

Vásárosnamény Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2021. (IX. 1.) önkormányzati rendelete

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 8/2019. (V.24.) önkormányzati rendelet módosításáról

A Képviselő-testület a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében kapott felhatalmazás, a 73. § (2) bekezdésében és a 76. § (1) bekezdésében meghatározott feladatköre alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában, valamint a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 7. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva, a Vásárosnamény Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatának véleményét kikérve a következőket rendeli el:

1. § A helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 8/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Hkr.) 5. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az Önkormányzat által fenntartott intézmény minden év január 15-ig éves szakmai munkatervet – melynek része a szolgáltatási terv -, valamint február 15-ig az előző naptári évről beszámolót nyújt be Vásárosnamény Város Önkormányzata Képviselő-testületéhez. A képviselő-testület dönt a beszámoló és a munkaterv elfogadásáról.”

2. § A helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 8/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelet 6. § (1) bekezdés d) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Az Önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásában együttműködik:)

  • „d) a Vásárosnamény Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata,”

3. § A Hkr. 7. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„7. § Az Önkormányzat közművelődési rendeletének készítésekor, valamint felülvizsgálatakor kikéri – ha működik a területén – a Közművelődési Kerekasztal és a Vásárosnamény Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata véleményét.”

4. § A Hkr. 9. § (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(1) Az Önkormányzat közművelődési feladatainak ellátásáról intézményi formában gondoskodik. A közművelődési feladatokat a jogszabályi feltételeknek megfelelő végzettségű, főállású szakemberek látják el.”

5. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.