Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2021. (VI.14.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás keretében nyújtható ellátásokról

Hatályos: 2023. 12. 01

Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 9/2021. (VI. 14.) önkormányzati rendelete

a települési támogatás keretében nyújtható ellátásokról

2023.12.01.

Tiszasüly Község Polgármestere a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 27/2021. (I.29.) Korm. rendelet 1. § -ában kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján a Képviselő-testület feladat és hatáskörét gyakorolva, a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 25. § (3) bekezdés b) pontjában, 26. §-ban, 48. § (4) bekezdésben, és a 132. § (4) bekezdés g) pontjában kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdés 8.a. pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:1

I. Fejezet

Általános rendelkezések

1. §2

2. § (1) E rendeletben szabályozott ellátások megállapítása iránti kérelmet az erre a célra rendszeresített nyomtatványon, írásban személyesen, postai úton, vagy elektronikus úton - Hivatali kapura - kell benyújtani a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségéhez (5061 Tiszasüly, Kiséri út 21.).

(2)3 A rendelet alkalmazásában, a szociális igazgatásban alkalmazott fogalmakat - jövedelem, vagyon, család, közeli hozzátartozó, egyedül élő, házastárs, tartásra köteles és képes személy, szociális intézmény, rendszeres pénzellátás, keresőtevékenység, aktív korú, egyedülálló, hajléktalan stb. - a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény (a továbbiakban: Szt.) 4. §-a tartalmazza.

(3) A támogatás megállapítása szempontjából a személyi adat- és lakcímnyilvántartás adatai az irányadóak.

3. § (1) A szociális ellátásra való jogosultság elbírálásához a kérelmező köteles - az igényelt támogatásról függően - a családjában, vagy háztartásában élő személyek adataira, vagyoni és jövedelmi viszonyaira vonatkozó nyilatkozatokat, igazolásokat, hallgatói jogviszonyát tanúsító, 30 napnál nem régebbi igazolást becsatolni. Köteles továbbá a kérelem nyomtatványon felsorolt igazolásokat - illetve ezek hivatalból történő beszerzéséhez szükséges hozzájárulásokat - mellékelni.

(2) E rendeletben szabályozott ellátások tekintetében a jövedelem számításának módjára az Szt. 10. § (2) - (5) bekezdésében foglaltak irányadóak. Ha a hatáskör gyakorlója a kérelemhez mellékelt jövedelemnyilatkozatban foglaltakat vitatja, akkor az Szt. 10. § (6) bekezdésben foglaltak szerint kell eljárni.

(3) A kérelmező vagyoni, szociális, lakáskörülményeinek tisztázása érdekében helyszíni szemle tartható és környezettanulmány készítése rendelhető el.

4. § (1) A pénzbeli szociális ellátások folyósítása a pénzbeli és természetbeni szociális ellátások igénylésének és megállapításának, valamint folyósításának részletes szabályairól szóló 63/2006. (III. 27.) Korm. rendeletelőírásai szerint történik.

(2) E rendelet alapján támogatásban részesülő a jogosultsága feltételeit érintő lényeges tények, körülmények (jövedelmi, vagyoni viszonyai, családi állapota, lakhelye) megváltozását, annak bekövetkeztét követő 15 napon belül köteles a Hivatalba bejelenteni.

(3) Az Szt.-ben és e rendeletben meghatározott feltételek hiányában vagy ezen rendelkezések megsértésével nyújtott szociális ellátást meg kell szüntetni, az ellátást jogosulatlanul és rosszhiszeműen igénybevevőt kötelezni kell az ellátás visszafizetésére. A jogosulatlanul igénybevett ellátásra vonatkozó szabályokat az Szt. 17. § - a tartalmazza.

II. Fejezet

Ellátási formák

5. § (1) A Képviselő-testület a jogosultság feltételeinek fennállása esetén - pénzbeli vagy természetbeni formában - az alábbi támogatásokat nyújthatja:

a) lakhatási támogatás,

b) települési gyógyszertámogatás,

c) időskorúak támogatása,

d) iskolakezdési támogatás,

e) települési gyermeknevelési támogatás,

f) elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás,

g) rendkívüli települési támogatás,

h)4 köztemetés,

i)5 karácsonyi települési támogatás.

(2)6 A Képviselő-testület hatáskörének gyakorlását az (1) bekezdés f) és h) pontjában meghatározott támogatás esetén a polgármesterre, az (1) bekezdés a)–e), g) és i) pontjában meghatározott támogatás esetén a Szociális Bizottságra ruházza át.

(3) Az átruházott hatáskörben hozott döntésekről a hatáskör gyakorlója a következő soros ülésén tájékoztatja a Képviselő-testületet.

1. Lakhatási támogatás

6. § (1) A lakhatási támogatás a szociálisan rászoruló családok és egyedülálló személyek részére, az általuk lakott lakás fenntartásával kapcsolatos kiadások viseléséhez, - a villamosáram, a gázfogyasztás és a vízfogyasztás díjához - havi rendszerességgel nyújtott támogatás.

(2) A támogatást az ingatlan tulajdonosa, haszonélvezője, vagy érvényes lakásbérleti szerződéssel rendelkező személy kérheti.

(3) Az (1) bekezdés alkalmazásában azt az ingatlant kell a kérelmező által lakottnak tekinteni, amelyben a kérelmező és családja lakóhelyként, vagy tartózkodási helyként életvitelszerűen tartózkodik.

(4)7 Lakhatási támogatásban részesíthető az a kérelmező, akinek családjában a kérelem benyújtását megelőző hónap havi nettó egy főre eső jövedelme szociális vetítési alap 250 %-át nem éri el.

(5) A lakhatási támogatás a kérelem benyújtása hónapjának első napjától kerül megállapításra egy év időtartamra.

(6) A lakhatási támogatás összege

a)8 a szociális vetítési alap alatti egy főre eső jövedelemmel rendelkező háztartások vonatkozásában 7.000,- Ft/hó,

b)9 az a) pontban meghatározott jövedelemszint feletti, de a szociális vetítési alap150 %-a alatti egy főre eső jövedelemmel rendelkező háztartások vonatkozásában 5.500,- Ft/hó,

c)10 a szociális vetítési alap 150 %-a feletti, de a szociális vetítési alap 200 %-a alatti egy főre eső jövedelemmel rendelkező háztartások vonatkozásában 3.500,- Ft/hó,

d)11 aszociális vetítési alap 200%-a feletti, de a szociális vetítési alap 250 %-a alatti egy főre eső jövedelemmel rendelkező háztartások vonatkozásában 2.500,- Ft/hó.

(7) A lakhatási támogatás pénzbeli ellátás formájában havonta, adott hónap 10. napjáig, az igénylő részére kerül kifizetésre a Hivatal házipénztárából, vagy bankszámlára való utalással.

(8) A lakhatási támogatást a kérelmező csak egy ingatlanra veheti igénybe, valamint ugyanazon ingatlanra csak egy jogosultnak állapítható meg, függetlenül az ingatlanon élő személyek és háztartások számától.

(9) Amennyiben a lakhatási támogatásban részesülő személy lakcíme a támogatás folyósításának időtartama alatt megváltozik, vagy a jogosult meghal, a változás, illetve a haláleset hónapjának utolsó napjával a lakásfenntartási támogatást meg kell szüntetni.

(10) A lakhatási támogatás iránti igény az 1. melléklet szerinti nyomtatványon nyújtható be, melyhez csatolni kell az előző havi befizetett villamosáram, víz- vagy gázfogyasztásra vonatkozó számlát, és a családban együtt élők jövedelmére vonatkozó igazolásokat. Feltöltős mérőórák használata esetén a szolgáltató által kibocsátott kártya bemutatása is szükséges.

2. Települési gyógyszertámogatás

7. § (1) Települési támogatás keretén belül egészségi állapota megőrzéséhez és helyreállításához kapcsolódó kiadásainak csökkentése érdekében rendszeres gyógyszertámogatásra való jogosultság állapítható meg annak a szociálisan rászorult kérelmezőnek,

a)12 akinek, illetve családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg szociális vetítési alap összegének 350 %-át,

b)13 akinek háziorvosa által kiállított és a gyógyszertár által beárazott igazolása szerint a betegséghez közvetlenül kapcsolódó vényköteles gyógyszerköltségének – ideértve a különleges táplálkozási igényt kielégítő tápszereket is – havi átlaga (havi rendszeres gyógyszerköltség) meghaladja szociális vetítési alap összegének 50 %-át, és

c) akinek közgyógyellátásra való jogosultsága nem került megállapításra.

(2) A támogatás havi összege 3000,- Ft.

(3) A támogatás negyedévente, pénzbeli ellátásként kerül kifizetésre a Hivatal házipénztárából, vagy banki átutalással.

(4) A települési gyógyszertámogatás iránti igény a rendelet 2. melléklete szerinti nyomtatványon nyújtható be a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségéhez.

3. Időskorúak támogatása

8. § (1)14 Évente egy alkalommal, legfeljebb 10.000,- Ft összegű pénzbeli támogatásban részesülhet az a 65. életévét betöltött, Tiszasüly községben bejelentett lakóhellyel rendelkező lakos, akinek nyilatkozata szerint havi jövedelme szociális vetítési alap összegének nyolcszorosát nem haladja meg.

(2) A támogatás kifizetésére minden év októberében, az Idősek Napja alkalmából kerül sor, a kérelmező választása szerint házipénztári kifizetéssel, vagy banki átutalással.

(3) Az időskorúak támogatása iránti igényt legkésőbb adott év augusztus hónapban, a rendelet 3. melléklete szerinti nyomtatványon nyújtható be a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségéhez.

4. Iskolakezdési támogatás

9. § (1) A Szociális Bizottság a településen állandó bejelentett lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen tartózkodó, óvodában, általános, és középiskolában tanulói jogviszonyban álló, 18. életévét be nem töltött diákok törvényes képviselője részére az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások csökkentése érdekében évente egy alkalommal, pénzbeli támogatásként tanévkezdési támogatást nyújthat.

(2) Az iskolakezdési támogatás adott év szeptember hónap 15. napjáig, a 4. mellékletben található nyomtatvány benyújtásával kérelmezhető.

(3)15 Az iskolakezdési támogatás akkor állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg szociális vetítési alap nyolcszorosát.

(4) A támogatás mértéke

a) óvodás gyermekek esetén 5.000,- Ft/gyermek;

b) általános és középiskolai tanulók esetében: 10.000,- Ft/gyermek.

(5) A támogatás kifizetésére a tanévre vonatkozó tanulói és hallgatói jogviszony igazolását követően, legkésőbb szeptember hónap 30. napjáig kerül sor.

5. Települési gyermeknevelési támogatás

10. § (1)16 A gyermekek védelméről és a gyámügyi eljárásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/B. § (1) bekezdés a)-b) pontjában szabályozott normatív kedvezményben nem részesülő, általános iskolába, óvodába, vagy bölcsődébe járó, Tiszasüly községben bejelentett lakóhellyel rendelkező, és a településen életvitelszerűen tartózkodó, 18. életévét be nem töltött gyermek törvényes képviselője települési gyermeknevelési támogatásra jogosult, feltéve, hogy a családban az egy főre jutó havi nettó jövedelem szociális vetítési alap nyolcszorosát nem éri el.

(2) Az (1) bekezdésben meghatározott esetben a települési gyermeknevelési támogatás összege 10.000,-Forint gyermekenként, amelynek kifizetése adott év szeptember 30. napja.

(3) A települési gyermeknevelési támogatás adott év szeptember hónap 15. napjáig ítélhető meg, és a 5. melléklet szerinti kérelem benyújtásával igényelhető.

10/A. §17 Azon gyermekek, akiknek törvényes képviselője 2023. évben kérelmet nyújtott be települési gyermeknevelési támogatás igénylése céljából, 2023. év december hónapra vonatkozóan a Tiszasülyi Vackor Óvoda és Konyhán igénybe vett szolgáltatás után gyermekétkeztetési díj megfizetése alól mentesülnek.

6. Elhunyt személy eltemettetésének költségeihez való hozzájárulás

11. § (1) A Polgármester Tiszasüly községben állandó bejelentett lakcímmel rendelkező, közeli hozzátartozóját, vagy az elhunytat okirati kötelezés alapján eltemettető lakos részére 40.000,- Ft összegű eseti támogatást nyújthat a temetési kiadások fedezéséhez.

(2)18 A támogatás akkor állapítható meg, ha a kérelmező családjában az egy főre jutó nettó jövedelem nem haladja meg szociális vetítési alap nyolcszorosát.

(3) A 6. melléklet szerinti kérelmet a halálesetet követő 2 hónapon belül kell benyújtani.

(4) A kérelemhez be kell mutatni az elhunyt halotti anyakönyvi kivonatát, az eltemettetésre kötelező okiratot, illetve csatolni szükséges az eltemettető nevére kiállított eredeti temetési számlákat, melyre a döntéshozatalt követően fel kell vezetni annak eredményét és vissza kell származtatni a kérelmezőnek. Az ügyiratban a záradékkal ellátott temetési számla eredetivel mindenben egyező másolatát kell megőrizni.

7. Rendkívüli települési támogatás

12. § (1)19 Rendkívüli települési támogatásra jogosult az a kérelmező, aki önmaga, illetve családja létfenntartásáról más módon nem tud gondoskodni és alkalmanként jelentkező többletkiadása miatt anyagi segítségre szorul és akinek a háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem legfeljebb szociális vetítési alap összegének nyolcszorosa.

(2) A rendkívüli települési támogatás formái:

a) természetben (pl.: tüzelőanyag, élelmiszercsomag)

b) készpénz.

(3) A rendkívüli támogatás mértéke legfeljebb esetenként legfeljebb 30.000,- Ft lehet.

(4) A rendkívüli támogatás kérelmezőnként évente legfeljebb két alkalommal állapítható meg.

13. § (1) Rendkívüli települési támogatás állapítható meg az alábbi esetekben:

a) súlyos betegség, sürgős egészégügyi ellátás, hosszabb ideig tartó kórházi kezeléssel és súlyos balesettel kapcsolatos többlet kiadásokhoz,

b) a kérelmező önhibáján kívüli, munkavégzésre irányuló jogviszonyának megszűnése esetén beálló jelentős jövedelemkiesés esetén,

c) a kérelmező által lakott lakásban elemi kár következtében súlyos, a lakhatás elemi feltételeit veszélyeztető kár keletkezett, és átmenetileg vagy tartósan a kérelmező és családja létfenntartása veszélybe került.

(2) Halasztást nem tűrő esetekben a polgármester jogosult a támogatási kérelem elbírálására azzal, hogy döntéséről a következő ülésén tájékoztatja a Képviselő-testületet.

(3) A rendkívüli települési támogatás iránti kérelmet az 7. melléklet szerinti nyomtatványon lehet benyújtani a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségéhez, melyhez csatolni kell a család jövedelmére vonatkozó igazolásokat, valamint a (1) bekezdésben szereplő körülmények fennállására vonatkozó igazolásokat (orvosi, kórházi igazolás, munkavégzésre irányuló jogviszony megszüntetését igazoló irat). Elemi kár esetén a Polgármesteri Hivatal helyszíni szemlét tart.

8. Köztemetés

14. § (1) Köztemetés esetén az Szt. 48. §-ban foglaltak irányadók.

(2) A köztemetés költségét nem lehet a helyben szokásos legolcsóbb temetési költségnél magasabb összegben megállapítani.

(3) A helyben szokásos legolcsóbb temetési költség összege 220.000,- Ft.

(4) A polgármester különös méltányosságból mentesítheti az eltemettetésre kötelezettet a köztemetés költségeinek megtérítése alól, vagy annak egy része megfizetésétől, vagy részletfizetést engedélyezhet, amennyiben a temetési költség viselése az eltemettetésre kötelezett, illetve családja létfenntartását veszélyezteti.

(5) Köztemetés a 8. melléklet szerinti nyomtatványon kérelmezhető.

9.20 Karácsonyi települési támogatás

14/A. § (1) A képviselő-testület a karácsonyi települési támogatás biztosításával - elsősorban az év végi ünnepekhez kötődően - a családok életminőségén kíván javítani.

(2) A támogatás évente egy alkalommal állapítható meg.

(3)21 A karácsonyi települési támogatásra az a háztartás jogosult, ahol az egy főre jutó jövedelem szociális vetítési alap összegének nyolcszorosát nem haladja meg és a kérelmező a kérelem benyújtását megelőző legalább kettő hónapja Tiszasüly településen állandó bejelentett lakcímmel rendelkezik, és a településen életvitelszerűen él.

(4) A támogatás fedezete a szociális feladatok éves előirányzatának tárgyév decemberében fennálló maradványa.

(5) A támogatás mértéke legfeljebb 15.000,-Ft lehet háztartásonként.

(6) A támogatás iránti kérelem legkésőbb adott év november 19. napjáig nyújtható be a Kőteleki Közös Önkormányzati Hivatal Tiszasülyi Kirendeltségénél (5061 Tiszasüly, Kiséri út 21.) a rendelet 9. mellékletét képező formanyomtatványon.

(7) A támogatás pénzbeli juttatásként kerül kifizetésre adott év legkésőbb december 20. napjáig.

III. Fejezet

Szociális alapszolgáltatások

15. § (1) Szociális alapszolgáltatások körében Tiszasüly Községi Önkormányzat

a) családsegítést,

b) étkeztetést,

c) házi segítségnyújtást,

d) jelzőrendszeres házi segítségnyújtást,

e) nappali ellátást

biztosít társulás formájában.

(2) A Társulás neve: Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Szociális Szolgáltató Besenyszögi Központja.

(3) A Társulás székhelye: 5071 Besenyszög, Szabadság tér 3.

(4) A Társulás célja: A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvényben meghatározott önkormányzati társulási jog gyakorlati érvényesítésével a társult önkormányzatok közös érdekű feladatainak célszerű, gazdaságosabb, hatékonyabb megvalósításával a polgároknak nyújtott közszolgáltatásaik színvonalának javításával a tagok önkéntességének és egyenjogúságának tiszteletben tartásával, a kölcsönös előnyök és az arányos teherviselés szerint, a közös feladatmegvalósítás alapján a feladatok ellátásával és a közös intézményi struktúra fenntartásával járó költségek csökkentése.

IV. Fejezet

Záró rendelkezések

16. § E rendelet 2021. július 1. napján lép hatályba.

17. §22

1

A bevezető a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

2

Az 1. §-t a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 7. §-a hatályon kívül helyezte.

3

A 2. § (2) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 2. §-ával megállapított szöveg.

4

Az 5. § (1) bekezdés h) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

5

Az 5. § (1) bekezdés i) pontját a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (2) bekezdése iktatta be.

6

Az 5. § (2) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 3. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

7

A 6. § (4) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § a) pontja szerint módosított szöveg.

8

A 6. § (6) bekezdés a) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § b) pontja szerint módosított szöveg.

9

A 6. § (6) bekezdés b) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § c) pontja szerint módosított szöveg.

10

A 6. § (6) bekezdés c) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § d) pontja szerint módosított szöveg.

11

A 6. § (6) bekezdés d) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § e) pontja szerint módosított szöveg.

12

A 7. § (1) bekezdés a) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § f) pontja szerint módosított szöveg.

13

A 7. § (1) bekezdés b) pontja a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § g) pontja szerint módosított szöveg.

14

A 8. § (1) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § h) pontja szerint módosított szöveg.

15

A 9. § (3) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § i) pontja szerint módosított szöveg.

16

A 10. § (1) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § j) pontja szerint módosított szöveg.

17

A 10/A. §-t a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 4. §-a iktatta be. A 10/A. §-t a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 2. §-a hatályon kívül helyezte. A 10/A. §-t a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2023. (XI. 30.) önkormányzati rendelete 1. §-a iktatta be.

18

A 11. § (2) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § k) pontja szerint módosított szöveg.

19

A 12. § (1) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § l) pontja szerint módosított szöveg.

20

A 9. alcímet (14/A. §) a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 5. §-a iktatta be.

21

A 14/A. § (3) bekezdése a Tiszasüly Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2023. (I. 26.) önkormányzati rendelete 1. § m) pontja szerint módosított szöveg.

22

A 17. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

23

A 9. mellékletet a Tiszasüly Községi Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2021. (X. 22.) önkormányzati rendelete 6. §-a iktatta be.