Sándorfalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete

Sándorfalva Városi Önkormányzat kitüntetéseinek, elismeréseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 14/2015. (III. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2021. 08. 11 07:35- 2021. 08. 11 07:35

Sándorfalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2021. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete

Sándorfalva Városi Önkormányzat kitüntetéseinek, elismeréseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 14/2015. (III. 27.) önkormányzati rendelet módosításáról1

2021.08.11.

Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) és i) pontjaiban kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország címerének és zászlójának használatáról, valamint állami kitüntetéseiről szóló 2011. évi CCII. törvény 24. § (9) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, az alábbi rendeletet alkotja:

Módosító rendelkezések

1. § Sándorfalva Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Sándorfalva Városi Önkormányzat kitüntetéseinek, elismeréseinek alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 14/2015. (III. 27.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: Rendelet) a 18. §-át követően a következő 8/A. alcímmel és 18/A-18/B. §-kal egészül ki:

„8/A. „Testvértelepülési kapcsolatokért” kitüntető cím

18/A. § (1) „Testvértelepülési kapcsolatokért” kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárságú, illetve honosságú természetes személynek, jogi személynek, civil szervezetnek, öntevékeny közösségnek, aki, illetve amely Sándorfalva és más – hazai vagy külföldi – települések között a hivatalos testvértelepülési kapcsolatok eredményes létrejöttében, elmélyülésében és annak fenntartásában aktívan közreműködött.

(2) Évente – a (3) bekezdésben meghatározott kivétellel – legfeljebb két kitüntető cím adományozható.

(3) A kitüntető cím bevezetésének az évében, a 2021. évben a (2) bekezdés korlátozásától el lehet térni.

18/B. § (1) A díj bronz alapú plakettből és oklevélből áll.

(2) A plakett kör alakú, 100 mm átmérőjű, rajta Sándorfalva Város dombornyomású címerével, a „Sándorfalva” felirattal, a „Testvértelepülési kapcsolatokért” felirattal, a kitüntetett nevével.

(3) Az oklevél tartalmazza az adományozó megnevezését, a képviselő-testületi határozat számát, a kitüntetésben részesített nevét, az adományozás jogcímét, az adományozás időpontját, a polgármester aláírását, valamint az önkormányzat hivatalos bélyegzőjének lenyomatát.

(4) A kitüntető cím adományozásával pénzjutalom kifizetése nem jár együtt.”

2. § (1) A Rendelet a 20. § (1) bekezdését követően az alábbi (1a) bekezdéssel egészül ki:

Az (1) bekezdéstől eltérően, a „Testvértelepülési kapcsolatokért” kitüntető címnél a bevezetés évében, a 2021. évben az adományozására javaslatot tevők köre a Képviselő-testület tagjaira korlátozódik, a javaslattétel lehetősége a kitüntető cím bevezetését tárgyaló képviselő-testületi ülésen, jelen rendeletnek a „Településképi kapcsolatokért” kitüntető címmel történő módosításának az elfogadását és a döntés utáni kihirdetését követően közvetlenül megnyílik, határideje az ugyanazon képviselő-testületi ülésen, a kitüntető cím adományozásáról szóló önálló napirendi pont tárgyalásáig tart.”
jelen rendeletnek a „Településképi kapcsolatokért” kitüntető címmel történő módosításának
A Rendelet a 20. § (3) bekezdését követően az alábbi (3a) bekezdéssel egészül ki:
A (3) bekezdéstől eltérően, a „Testvértelepülési kapcsolatokért” kitüntető címnél a bevezetés évében, a 2021. évben a javaslatot a polgármester azon képviselő-testületi ülésen terjeszti a Képviselő-testület elé, amelyen előbb a kitüntető cím bevezetését tárgyalták, a rendelet módosítását elfogadták és közvetlenül utána kihirdették.”
A Rendelet a 21. § (1) bekezdését követően az alábbi (1a) bekezdéssel egészül ki:
Az (1) bekezdéstől eltérően, a „Testvértelepülési kapcsolatokért” kitüntető cím díjainak az átadása a bevezetés évében, a 2021. évben az államalapítás ünnepe alkalmából Sándorfalván tartandó városi ünnepi rendezvény (2021. augusztus 20-22. között) keretében történik.”
A Rendelet a 20. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:
A kitüntetés vagy elismerő oklevél természetes személy, jogi személy, gazdasági társaság, civil szervezet, öntevékeny közösség számára adományozható, természetes személy esetében a halálát követően is (posztumusz kitüntetés). Az adományozásra irányuló javaslatnak tartalmaznia kell a jelölt szakmai életútjának a bemutatását és érdemei ismertetését.”

Záró rendelkezés

A rendelet a kihirdetése napján, 7 óra 35 perckor lép hatályba.
1

A rendelet a 2010. évi CXXX. törvény 12/B. §-a alapján hatályát vesztette 2021. augusztus 12. napjával.