Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (I. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

Nyírtelek Város Helyi Építési Szabályzatáról

Hatályos: 2022. 02. 24
Nyírtelek Város Helyi Építési Szabályzatáról
Végső előterjesztői indokolás
Nyírtelek Város Önkormányzata 2011-ben hagyta jóvá Nyírtelek Város helyi építési szabályzatáról éás szabályozási tervéről szóló 8/2011. (III.29.) számú önkormányzati rendeletét.
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm.rendelet) alapján, teljes eljárás keretében kidolgoztattuk a szabályrendelet felülvizsgálatának tervezetét.
A felülvizsgálat által érintett terület a jelenleg hatályos településrendezési eszköz területi hatályával megegyező. A településrendezési feladat és annak célja a hatályos, 2011-ben jóváhagyott szabályozási terv és helyi építési szabályzat felülvizsgálata, az azóta felmerült problémák, kérések vizsgálata, kezelése, a magasabb szintű jogszabályváltozások átvezetése, a jogharmonizáció megteremtése.
A jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 17. §-ában előírt előzetes hatásvizsgálat és a 18. §-ban előírt indokolási kötelezettség eredménye a következő:
A rendelet módosításnak társadalmi, gazdasági és költségvetési hatása az egységes jogszabályi környezet megteremtése, a magasabb szintű jogszabályi előírásoknak való megfelelés.
Környezeti és egészségi szempontból bekövetkezett hatása nem állapítható meg.
Adminisztratív terheket befolyásoló hatásai a korábbi állapothoz képest nem változnak.
A jogszabály alkalmazásához szükséges személyi, szervezeti, tárgyi és pénzügyi feltételei pedig biztosítottak