Tompa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 11.) önkormányzati rendeletének indokolása

a helyi építési szabályokról szóló 22/2011. (XI.08.) rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 12
a helyi építési szabályokról szóló 22/2011. (XI.08.) rendelet módosításáról
Általános indokolás
A Tompa szabályozási tervében (SZ-1 terv) elvégzett módosítások révén a két kiemelt fejlesztési területen megvalósulhatnak a közösségi és gazdasági érdekű építkezések.
z előírások azért módosulnak, hogy támogassák a Képviselő-testület 9/2021. (VII.9.) határozatával kiemelt fejlesztési területté nyilvánított helyszíneken a fejlesztési elképzelések megvalósítását, ezzel pozitív társadalmi és gazdasági következményeket idézzenek elő.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz
Az 1. § kiegészíti az övezeti határ, szabályozási vonal által átmetszett telek telekalakítási és építési szabályait, lehetővé téve az általánostól eltérő sajátos esetek rugalmas kezelését.
A 2. §-hoz
A 2. § rendelkezései a helyi építési szabályzat 2. mellékletét képező, a belterületi térségre vonatkozó SZ-2 szabályozási terv 4.14. és 4.15. szelvényének módosításáról rendelkeznek a két kiemelt fejlesztési területre vonatkozóan.
A 3. §-hoz
A rendelet ezen szakasza tartalmazza a hatályon kívül helyezendő csatolmányokat.
A 4. §-hoz
A 4. § a hatályba léptető előírásokat tartalmazza. A tárgyalásos eljárás szabályainak megfelelően a rendelet a kihirdetést követő napon hatályba léphet.
Az 5. §-hoz
Rendelet ezen szakasza az eljárási rendelkezéseket tartalmazza.
Az 1. melléklethez és a 2. melléklethez
A mellékletek tartalmazzák az új szelvényeket.