Bánk Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 10.) önkormányzati rendeletének indokolása

a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 11
a helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló önkormányzati rendelet módosításáról
Általános indokolás
Bánk Község Önkormányzatának képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló 1997. évi CXL. törvény 83/A. § (1) bekezdésében biztosított felhatalmazás alapján 6/2020. (IV.24.) számon önkormányzati rendeletet alkotott a helyi közművelődési feladatok ellátásáról. A helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 6/2020. (IV.24.) önkormányzati rendelet tartalmazza többek között az önkormányzat által a közművelődési feladatok ellátása céljából biztosított közösségi színtereket.
Részletes indokolás
Az 1. §-hoz és a 2. §-hoz
Az önkormányzat által a közművelődési feladatok ellátása céljából biztosított közösségi színterek köre kiegészül a Bánk Petőfi út 27. szám alatti, Mari néni háza megnevezésű közösségi színtérrel. A közösségi színterek használatának szabályzata ennek megfelelően kiegészítésre, módosításra kerül, a szabályzat rendelkezései kiterjesztésre kerülnek a Mari néni háza közösségi színtérre vonatkozóan is.
A 3. §-hoz
A rendelet 2022. február 11-én lép hatályba, és miután beépül az alaprendeletbe, a módosító rendelet a jogalkotásról szóló 2010. évi CXXX. törvény 12. § (1)-(2) bekezdésben foglaltak alapján, a törvény erejénél fogva a hatályba lépést követő napon hatályát veszti.