Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2023. 02. 25

Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 25.) önkormányzati rendelete

Budaörs Város Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

2023.02.25.

Budaörs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a 32. cikk (1) bekezdés f) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el.

1. A rendelet hatálya

1. § A rendelet hatálya Budaörs Város Önkormányzatára (a továbbiakban: Önkormányzat) és az általa irányított költségvetési szervekre terjed ki.

2. A költségvetés bevételei és kiadásai

2. §1 (1)2 A Képviselő-testület - figyelemmel az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény (a továbbiakban: Áht.) 23. § (2) bekezdés c) pontjában foglalt előírásra - az Önkormányzat, valamint az általa irányított költségvetési szervek együttes 2022. évi költségvetésének

a) költségvetési bevételét 17 051 952 ezer Ft-ban, ezen belül

aa) működési költségvetési bevételét 15 529 060 ezer Ft-ban,

ab) felhalmozási költségvetési bevételét 1 522 892 ezer Ft-ban,

b) költségvetési kiadását 23 961 050 ezer Ft-ban, ezen belül

ba) működési költségvetési kiadását 18 262 789 ezer Ft-ban,

bb) felhalmozási költségvetési kiadását 5 698 261 ezer Ft-ban,

c) költségvetési egyenlegét – 6 909 098 ezer Ft-ban, ezen belül

ca) működési költségvetési egyenlegét – 2 733 729 ezer Ft-ban,

cb) felhalmozási költségvetési egyenlegét – 4 175 369 ezer Ft-ban állapítja meg.

(2) Az (1) bekezdésben megállapított 6 239 291 ezer Ft összegű költségvetési hiányt belső finanszírozással, az előző évek költségvetési maradványának bevonásával fedezi az Önkormányzat.

(3) A bevételi főösszeg forrásonkénti megbontását az 1. melléklet tartalmazza.

3. A rendelet szerkezete, mellékleteinek tartalma

3. § (1) Az Áht. 23. § (2) bekezdés a) pontjában foglaltak alapján az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek összesített költségvetési bevételi előirányzatait és költségvetési kiadási előirányzatait

a) működési bevételek és működési kiadások, felhalmozási bevételek és felhalmozási kiadások, kiemelt előirányzatok szerinti bontásban az 1. melléklet,

b) kötelező feladatok, önként vállalt feladatok és államigazgatási feladatok szerinti bontásban a 44. melléklet

tartalmazza.

(2) Az Áht. 24. § (4) bekezdés a) pontja alapján az Önkormányzat költségvetési mérlegét közgazdasági tagolásban a 38. melléklet, a költségvetésben megállapított eredeti költségvetési bevételi előirányzat és költségvetési kiadási előirányzat összegének várható teljesüléséről készített előirányzat-felhasználási ütemtervet a 43. melléklet tartalmazza.

(3) A Képviselő-testület az Áht. 24. § (4) bekezdés d) pontjának megfelelően az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek bemutatását a 45. melléklet szerint hagyja jóvá.

4. § (1) A 3. § (1) bekezdésben megállapított költségvetési bevételi előirányzat és költségvetési kiadási előirányzat címenkénti megbontását a 2–36. mellékletek tartalmazzák.

(2) A Képviselő-testület az Önkormányzat dologi kiadásait feladatonként, szervezeti egységenként a 5–10. mellékletek szerint hagyja jóvá.

(3) Az Önkormányzat költségvetésében szereplő beruházási kiadásokat beruházásonként a 14. melléklet, a felújítási kiadásokat felújításonként a 15. melléklet, a költségvetési szervek tárgyi eszköz beszerzéseit a 18. - 36. mellékletek tartalmazzák.

(4)3 A Képviselő-testület az Önkormányzat költségvetésében szereplő támogatásokat az 11., 12. , 16. és 16/A. melléklet szerint hagyja jóvá.

(5) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szervek és a Védőnői Szolgálat létszámkeretét a 37. melléklet tartalmazza.

(6) Létszámbővítés csak Képviselő-testületi döntés alapján, a szükséges anyagi fedezet egyidejű biztosításával lehetséges.

5. § (1) A Képviselő-testület az Áht. 23. § (3) bekezdésében, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011 (XII.31.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Ávr.) 24. § (1) bekezdés b) pont bc) alpontjában foglalt rendelkezés alapján az Önkormányzat 2021. évi általános tartalékát a 3. melléklet, működési céltartalékát az 13. melléklet, felhalmozási céltartalékát a 17. mellékletben foglaltak alapján hagyja jóvá.

(2) Az (1) bekezdésben tervezett általános tartalék összege az évközi többletigények fedezésére, valamint az elmaradt bevétel pótlására szolgál.

6. § (1) A Képviselő-testület az Áht. 24. § (4) bekezdés b) pontja alapján a több éves kihatással járó döntésekből származó kötelezettségeit éves bontásban a 39. melléklet szerint fogadja el azzal, hogy a későbbi évek előirányzatait véglegesen az adott évi költségvetés elfogadásakor állapítja meg.

(2) Az Önkormányzat adósságszolgálati kötelezettségei és kezességvállalásai lejárat szerint a 40. mellékletben kerülnek bemutatásra.

(3) Az Ávr. 24. § (1) bekezdés a) pontja és b) pont bd) alpontja alapján az Európai Uniós támogatással finanszírozott programok, projektek előirányzatait elkülönítetten a 41. melléklet tartalmazza.

(4) Az Áht. 24. § (4) bekezdés c) pontja és az Ávr. 28. §-a szerint az Önkormányzat által nyújtott közvetett támogatásokat a 42. melléklet mutatja be.

4. A költségvetés végrehajtásának szabályai

7. § Az Önkormányzat és az általa irányított költségvetési szervek gazdálkodására, költségvetésük végrehajtására és a beszámoló rendjére – jelen rendeletben nem szabályozott kérdésekben - Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény (a továbbiakban: Kvtv.) és az Áht., valamint az Ávr.-ben előírtak az irányadók.

8. § (1) A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az önkormányzati gazdálkodás folyamatossága érdekében két testületi ülés közötti időszakban 10.000 e Ft-ig kötelezettséget vállaljon az általános tartalék keret terhére a költségvetésben nem szereplő feladatok végrehajtására. A polgármester ezekről a kötelezettségvállalásokról a Képviselő-testületet a soron következő ülésen köteles tájékoztatni.

(2) A Képviselő-testület a dologi kiadások és a beruházásokon belül az immateriális javak, informatikai eszközök, valamint az egyéb tárgyi eszközök rovatok közötti, a beruházások és a felújítások kiemelt előirányzatai közötti, továbbá a dologi és a beruházások, illetve felújítások kiemelt előirányzatai közötti, a fordított adózás rendje miatti átcsoportosítás jogát az Ávr. 43/A. § (2) bekezdése alapján a polgármesterre ruházza át.

(3) A Képviselő-testület a személyi juttatások és a munkaadókat terhelő járulékok és szociális hozzájárulási adó kiemelt előirányzatai közötti átcsoportosítás jogát az Ávr. 43/A § (2) bekezdése alapján a polgármesterre ruházza át.

(4) Az Ávr. 34/A. §-a alapján az egységes rovatrend B1. Működési célú támogatások államháztartáson belülről, B2. Felhalmozási célú támogatások államháztartáson belülről, B6. Működési célú átvett pénzeszközök és B7. Felhalmozási célú átvett pénzeszközök rovatain megtervezett költségvetési bevételi előirányzatok a költségvetési évben meghatározott céllal rendelkezésre bocsátott költségvetési bevételekkel abban az esetben is megnövelhetők, ha a költségvetési bevételi előirányzatok még nem teljesültek túl, azonban az adott cél a költségvetési év költségvetési bevételi előirányzatainak tervezésekor nem volt figyelembe vehető. Ezekben az esetekben a Képviselő-testület az Áht. 34. § (2) bekezdése alapján a bevételek és a kiadások módosításának jogát a polgármesterre ruházza át.

(5) A Képviselő-testület - az első negyedév kivételével – negyedévenként, de legkésőbb a költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(6) Ha az Önkormányzat év közben a költségvetési rendelet készítésekor nem ismert többletbevételhez jut, vagy bevételei elmaradnak a tervezettől, e tényről a polgármester a Képviselő-testületet tájékoztatja.

9. § (1) Az Önkormányzat költségvetési szervei e rendeletben meghatározott bevételi és kiadási előirányzatai felett előirányzat-felhasználási jogkörrel rendelkeznek. A jogszerű gazdálkodásért a költségvetési szerv vezetője felelős.

(2) A költségvetési szerv a költségvetés végrehajtása során tárgyévi fizetési kötelezettséget csak a jóváhagyott kiadási előirányzatok mértékéig – a saját bevételek teljesítési ütemére figyelemmel – vállalhat és kifizetéseket is ezen összeghatárig rendelhet el.

(3) A költségvetési szerv a jóváhagyott bevételi előirányzatain felüli intézményi működési többletbevételét csak a Képviselő-testület előzetes engedélyével, a felhasználásra engedélyezett többletnek megfelelő összegű és a Képviselő-testület hatáskörében végrehajtott előirányzat-módosítás után használhatja fel. Amennyiben az étkeztetés jogcímhez kapcsolódóan tényleges bevételi többlet keletkezik, azt az intézményvezető saját hatáskörben is megemelheti, de az csak élelmezési kiadásokra fordítható.

(4) Az Önkormányzatnál és az irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél az egységes rovatrend B410 Biztosító által fizetett kártérítés teljes összegét a kapcsolódó kiadási előirányzatok emelésére kell felhasználni. Ebben az esetben az Ávr. 35. § (10) bekezdésének megfelelően az irányító szerv hatáskörében az előirányzat módosításra utólag, a költségvetési szerv adatszolgáltatása alapján kerül sor.

(5) Az Önkormányzat irányítása alá tartozó költségvetési szerveknél a tervezett saját bevételek elmaradása nem vonja maga után az irányító szervi támogatás növekedését, hanem azt a kiadás csökkentésével kell ellensúlyozni.

(6) A költségvetési szerv a költségvetése kiemelt előirányzatai és a kiemelt előirányzatain belüli rovatok között – a (8)–(9) bekezdésben foglalt kivétellel – saját hatáskörben átcsoportosítást hajthat végre. A Képviselő-testület az előirányzat átcsoportosítás átvezetéseként – az első negyedév kivételével- negyedévenként, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét.

(7) Az intézményi költségvetésekben a dologi kiadások körében megtervezett részelőirányzatok között a vásárolt élelmezésre, élelmiszer beszerzésre, karbantartásra és közüzemi költségekre megtervezett előirányzatok maradványa nem használható fel más előirányzatra, esetleges többletteljesítés esetén az egyéb dologi kiadásokon belül kell a forrást saját hatáskörben biztosítani.

(8) Az intézményi költségvetésekben a K312 Üzemeltetési anyagok beszerzése rovatról a K63 Informatikai eszközök beszerzése, létesítése és a K64 Egyéb tárgyi eszközök beszerzése, létesítése rovatra saját hatáskörben átcsoportosítást végrehajtani nem lehet.

(9) A Polgármesteri Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselőkre vonatkozó illetményalap 2022. január és február hónapra 50.000 Ft; március 1. napjától 55.000 Ft.

(10) Az intézmények költségvetésében – a Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Budaörs Város Önkormányzata fenntartásában működő intézmények közalkalmazottait megillető pótlékok meghatározásáról szóló 8/2016. (II.26.) önkormányzati rendelete (a továbbiakban: R.) hatálya alá tartozó közalkalmazottak kivételével – jutalom címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából megtervezett előirányzat az eredeti, kereset-kiegészítés nélküli, törvény szerinti illetmények összegére vetített 8 %.

(11) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében jutalom címén teljesítményösztönzés, személyi ösztönzés céljából megtervezett előirányzat az eredeti törvény szerinti illetmények, munkabérek összegére vetített 8 %.

(12) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében a K1103 Céljuttatás, projektprémium rovaton tervezhető előirányzat – ide nem értve a kötelezettséggel terhelt maradvány és az adó bevétel teljesítési és adókimunkálási jutalék összegét – a törvény szerinti illetmény eredeti előirányzatára vetítve 9 %.

(13) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek foglalkoztatottai számára jutalom címén biztosított összeg kifizetése a munkáltató döntése alapján, de évente legalább két alkalommal történik.

(14) A Képviselő-testület az Önkormányzat által irányított költségvetési szerveknél foglalkoztatott közalkalmazottak számára az R. által megállapított fenntartói alappótlék és vezetői fenntartói többletpótlék, a fenntartói pedagógusnapi pótlék és fenntartói bölcsődék napi pótlék, valamint a fenntartói teljesítménypótlék keretösszegeit az alábbiak szerint biztosítja (eFt):

a) Pitypang Bölcsőde

aa) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

ab) fenntartói alappótlék: 7 260

ac) fenntartói bölcsődék napi pótlék: 2 700

ad) fenntartói teljesítménypótlék: 1 400

b) Százszorszép Bölcsőde

ba) vezetői fenntartói többletpótlék: 1 020

bb) fenntartói alappótlék: 2 880

bc) fenntartói bölcsődék napi pótlék: 1 000

bd) fenntartói teljesítménypótlék: 500

c) Budaörsi Csicsergő Óvoda

ca) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

cb) fenntartói alappótlék: 12 045

cc) fenntartóipedagógus-napipótlék: 4 100

cd) fenntartói teljesítménypótlék: 2 000

d) Rózsa Utcai Tagóvoda

da) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 340

db) fenntartói alappótlék: 11 460

dc) fenntartói pedagógus-napipótlék: 3 800

dd) fenntartói teljesítménypótlék: 1 900

e) Budaörsi Vackor Óvoda

ea) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

eb) fenntartói alappótlék: 7 200

ec) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 2 900

ed) fenntartói teljesítménypótlék: 1 282

f) Budaörsi Csillagfürt Óvoda

fa) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

fb) fenntartói alappótlék: 10 020

fc) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 3 700

fd) fenntartói teljesítménypótlék: 1 616

g) Kamaraerdei Óvoda

ga) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

gb) fenntartói alappótlék: 5 760

gc) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 2 300

gd) fenntartói teljesítménypótlék: 1 100

h) Farkasréti Pagony Óvoda

ha) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

hb) fenntartói alappótlék z: 6 720

hc) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 2 500

hd) fenntartói teljesítménypótlék: 1 251

i) Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda

ia) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 505

ib) fenntartói alappótlék: 8 565

ic) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 3 050

id) fenntartói teljesítménypótlék: 1 500

j) Holdfény Utcai Óvoda

ja) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

jb) fenntartói alappótlék: 8 640

jc) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 3 100

jd) fenntartói teljesítménypótlék: 1 500

k) Budaörsi Kincskereső Óvoda

ka) vezetői fenntartói többletpótlék: 2 640

kb) fenntartói alappótlék: 9 120

kc) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 3 100

kd) fenntartói teljesítménypótlék: 1 679

l) Budaörsi Mákszem Óvoda

la) vezetői fenntartói többletpótlék z: 2 640

lb) fenntartói alappótlék: 6 180

lc) fenntartói pedagógus-napi pótlék: 2 500

ld) fenntartói teljesítménypótlék: 1 167

(15) A Képviselő-testület az Önkormányzat által irányított köznevelési intézményeknél foglalkoztatott közalkalmazottak számára – az R. hatálya alá tartozó közalkalmazottak kivételével – önkormányzati kereset-kiegészítést állapít meg, az alábbi keretösszegek szerint (eFt):

a) Budaörsi Csicsergő Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 440; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 7 560

b) Rózsa Utcai Tagóvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 960; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 10 395

c) Budaörsi Vackor Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 200; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 6 300

d) Budaörsi Csillagfürt Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 320; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 6 930

e) Kamaraerdei Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 080; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 5 670

f) Farkasréti Pagony Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 200; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 6 300

g) Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 120; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 6 300

h) Holdfény Utcai Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 290; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 6 773

i) Budaörsi Kincskereső Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 800; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 8 890

j) Budaörsi Mákszem Óvoda 2021. december – 2022. február havi időszakra járó illetményekhez: 1 060; 2022. március – 2022. november havi időszakra járó illetményekhez: 5 460.

(16) A Képviselő-testület az Önkormányzat által irányított bölcsődében foglalkoztatott közalkalmazottak számára – az R. hatálya alá tartozó közalkalmazottak kivételével – önkormányzati kereset-kiegészítést állapít meg, az alábbi keretösszegek szerint (eFt):

a) Pitypang Bölcsőde 7 652

b) Százszorszép Bölcsőde 6 101

(17) A (15) és (16) bekezdésben meghatározott keret felosztását a Képviselő-testület az intézményvezető hatáskörébe utalja azzal, hogy az intézményvezetők tekintetében, akiknél a polgármester gyakorolja a munkáltatói jogokat, a kereset-kiegészítés megállapítására a polgármester jogosult. A kereset-kiegészítés megállapításakor az üres álláshelyre eső keretösszeg nem használható fel.

(18) A Képviselő-testület az Önkormányzat által foglalkoztatottak, a Polgármesteri Hivatalnál köztisztviselői és munkaviszonyban állók, valamint az Önkormányzat által irányított intézményeknél közalkalmazotti jogviszonyban állók esetében – az R. hatálya alá tartozó közalkalmazottak kivételével – egyhavi külön juttatást biztosít a költségvetési szervek 2022. évi költségvetésében, melynek kifizetésére a tárgyév december 1-15. között kerül sor. Az egyhavi külön juttatás kifizetését teljesíteni annak a köztisztviselőnek, közalkalmazottnak, munkavállalónak lehet, aki a tárgyév december 1-jén köztisztviselői, közalkalmazotti, illetve munkaviszonyban áll és a próbaidejét letöltötte. A tárgyévben 30 napot meghaladó távollét, valamint év közbeni jogviszony létesítése esetén – kivéve, ha a jogosult budaörsi intézményből való áthelyezéssel létesít közalkalmazotti, vagy köztisztviselői jogviszonyt – a juttatás időarányos része fizethető ki.

(19)4 A Képviselő-testület az Önkormányzat által irányított Gróf Bercsényi Zsuzsanna Városi Könyvtárnál, a Budaörsi Latinovits Színháznál valamint a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Háznál munkaviszonyban állók számára év végi külön juttatásként 260 000 Ft/fő összeget biztosít, melynek kifizetésére a tárgyév december 1-15. között kerül sor. Az év végi külön juttatás kifizetését teljesíteni annak munkavállalónak lehet, aki a tárgyév november 30-án munkaviszonyban áll és a próbaidejét letöltötte. A tárgyévben 30 napot meghaladó távollét, valamint év közbeni jogviszony létesítése esetén – kivéve, ha a jogosult budaörsi intézményből való áthelyezéssel létesít munkaviszonyt – a juttatás időarányos része fizethető ki.

(20) A Képviselő-testület az Önkormányzat, mint védőnői szolgáltatást nyújtó szolgáltató által foglalkoztatott védőnők számára év végi külön juttatásként 260 000 Ft/fő összeget biztosít, melynek kifizetésére a tárgyév december 1-15. között kerül sor. Az év végi külön juttatás kifizetését teljesíteni annak a védőnőnek lehet, aki a tárgyév december 1-jén jogviszonyban áll és a próbaidejét letöltötte. A tárgyévben 30 napot meghaladó távollét, valamint év közbeni jogviszony létesítése esetén a juttatás időarányos része fizethető ki.

(21) A Képviselő-testület az Ávr. 51. § (1) bekezdésével összhangban az Önkormányzat által irányított költségvetési szerveknél az egységes rovatrend K1102 Normatív jutalmak és a K1103 Céljuttatás, projektprémium rovatai költségvetési kiadási előirányzatai terhére a költségvetési évben együttesen az egységes rovatrend K1101 Törvény szerinti illetmények, munkabérek rovat eredeti előirányzatának hatvan százalékáig engedélyez kifizetést.

(22) Az intézmények által foglalkoztatottak, valamint az Önkormányzat, mint a védőnői szolgáltatást nyújtó szolgáltató által foglalkoztatottak védőnők éves cafetéria juttatásának kerete bruttó 200 000 Ft/álláshely.

(23) A Polgármesteri Hivatal által foglalkoztatottak éves cafetéria juttatásának összegét a Jegyző a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény, valamint a Kvtv. rendelkezései alapján évi bruttó 275 000 Ft/fő összegben határozta meg.

(24) A Polgármester és az Alpolgármester éves cafetéria juttatásának összege bruttó 275 000 Ft.

(25) A fizetési számlához kapcsolódóan a bankszámla-hozzájárulás mértéke évi 12 000 Ft, amelynek kifizetése félévente, az I. félévben a félév utolsó munkanapján, a II. félévre vonatkozóan legkésőbb december 10-én történik. A hozzájárulás az Önkormányzatnál, valamint az Önkormányzat által irányított költségvetési szerveknél foglalkoztatottakon kívül megilleti a közfoglalkoztatottakat, valamint a nyári diákmunka programban résztvevőket is.

(26) E rendelettel nem szabályozott személyi juttatások és a munkaerővel való gazdálkodás tekintetében az Ávr. előírásait kell alkalmazni.

10. § A Képviselő-testület által jóváhagyott kiemelt előirányzatokat valamennyi költségvetési szerv köteles betartani. Az előirányzat-túllépés fegyelmi felelősséget von maga után.

11. § A Képviselő-testület a költségvetési szervek irányító szervi támogatásként folyósított támogatását – figyelemmel a költségvetési szervek saját bevételeinek teljesítésére is – a feladatellátáshoz szükséges kiadások esedékességének megfelelő ütemben biztosítja.

5. A Clementis László önkormányzati ösztöndíjra vonatkozó szabályok

12. § (1) A Clementis László önkormányzati ösztöndíj egységes keretösszege az intézmények összességére nézve: 234 742 e Ft.

(2) Budaörs Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Clementis László önkormányzati ösztöndíjról szóló 3/2018. (II.23.) önkormányzati rendeletében meghatározott ösztöndíjak intézményi egységes keretösszege a következő (eFt):

a) Budaörsi 1. sz. Általános Iskola 46 399

b) Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola 45 385

c) Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola 39 613

d) Kesjár Csaba Általános Iskola 30 672

e) Leopold Mozart Alapfokú Művészeti Iskola 16 246

f) Pest Megyei Pedagógiai Szakszolgálat 17 339

g) Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum 39 088

6. A költségvetés végrehajtásának ellenőrzése

13. § A költségvetés végrehajtását a költségvetési szervek tekintetében a Polgármesteri Hivatal köteles ellenőrizni, az éves ellenőrzési munkatervében foglaltak szerint. Az ellenőrzés tapasztalatairól a polgármester a zárszámadási rendelettervezet előterjesztésekor köteles a Képviselő-testületet tájékoztatni.

7. A kiadások készpénzben történő teljesítéséről szóló szabályok

14. § (1) A bevételek beszedésekor, a kiadások teljesítésekor lehetőség szerint készpénzkímélő fizetési módokat kell alkalmazni.

(2) A kiadások készpénzben történő teljesítésére csak az e rendeletben szabályozott esetekben kerülhet sor.

(3) Az alábbi esetekben igényelhető készpénz felvétele, illetve készpénzes kifizetés a házipénztárból:

a) a készlet – és kis értékű tárgyi eszköz beszerzésekre, a kiküldetési, reprezentációs kiadásokra, továbbá az egyes kisösszegű (200 000 Ft alatti) szolgáltatási kiadások készpénzben történő teljesítésére,

b) a társadalom- és szociálpolitikai juttatások, az ellátottak pénzbeli juttatásainak készpénzben kifizetendő összegére,

c) a közfoglalkoztatottak személyi juttatásaira,

d) a lakossági folyószámlával nem rendelkező nyári diákmunka programban résztvevők személyi juttatásaira.

8. Vegyes rendelkezések

15. § (1) Budaörs Város közigazgatási területén 2022. évben a fapótlási kötelezettség pénzben történő megváltásának bruttó összege: 118.245 Ft.

(2) 2022. év folyamán a Tervtanács tagjainak tiszteletdíja bruttó 5.000 Ft/napirendi pont, a felkért bíráló tiszteletdíja bruttó 15.000 Ft/terv.

16. § A Képviselő-testület fenntartja magának annak engedélyezési jogát, hogy az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek alapítványhoz hozzájáruljanak, támogatást nyújtsanak, illetőleg gazdasági társaságban érdekeltséget szerezzenek.

17. § (1) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek kizárólag a Képviselő-testület előzetes jóváhagyásával (kötelezettségvállalásával) nyújthatnak be szakmai programokra pályázatokat abban az esetben, ha a pályázott feladat ellátása fenntartói többlettámogatást igényel.

(2) Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek az (1) bekezdésben meghatározott előzetes jóváhagyási kötelezettséggel nem érintett pályázatok benyújtásáról tájékoztatják a Polgármester i Hivatalt.

18. § Az Önkormányzat által irányított költségvetési szervek költségvetési maradványát a Képviselő-testület hagyja jóvá. A Képviselő-testület dönt a költségvetési szervek költségvetési maradványának elvonandó és felhasználható összegéről.

19. § A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert, hogy az átmenetileg szabad pénzeszközöket rövid lejáratú betétként a legkedvezőbb kamatfeltételekkel lekösse.

9. Záró rendelkezések

20. §5

21. §6

22. §7

23. §8

24. §9

25. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

26. § A rendeletet a 2022. évi költségvetés végrehajtása során kell alkalmazni.

1

A 2. § címeje a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-a szerint módosított szöveg.

2

A 2. § (1) bekezdése a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg. A 2. § (1) bekezdése a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 1. §-ával megállapított szöveg.

3

A 4. § (4) bekezdése a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 3. §-a szerint módosított szöveg.

4

A 9. § (19) bekezdése a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 3. §-a szerint módosított szöveg.

5

A 20. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

6

A 21. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

7

A 22. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

8

A 23. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

9

A 24. § a 2010. évi CXXX. törvény 12. § (2) bekezdése alapján hatályát vesztette.

10

Az 1. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdés - 1. mellékletével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg. Az 1. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (1) bekezdésével megállapított szöveg.

11

A 2. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdés - 2. mellékletével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg. A 2. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (2) bekezdésével megállapított szöveg.

12

A 3. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdés - 3. mellékletével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg. A 3. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (3) bekezdésével megállapított szöveg.

13

A 4. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdés - 4. mellékletével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg. A 4. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (4) bekezdésével megállapított szöveg.

14

Az 5. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdés - 5. mellékletével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg. Az 5. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (5) bekezdésével megállapított szöveg.

15

A 6. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdés - 6. mellékletével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg. A 6. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (6) bekezdésével megállapított szöveg.

16

A 7. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg. A 7. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdésével megállapított szöveg.

17

A 8. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

18

A 10. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (7) bekezdés - 7. mellékletével megállapított szöveg. A 10. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

19

A 11. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdés - 8. mellékletével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg. A 11. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (8) bekezdésével megállapított szöveg.

20

A 12. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdés - 9. mellékletével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg. A 12. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (9) bekezdésével megállapított szöveg.

21

A 13. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdés - 10. mellékletével megállapított szöveg. A 13. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

22

A 14. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdés - 11. mellékletével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg. A 14. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (10) bekezdésével megállapított szöveg.

23

A 15. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdés - 12. mellékletével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg. A 15. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (11) bekezdésével megállapított szöveg.

24

A 16. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdés - 13. mellékletével megállapított szöveg. A 16. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

25

A 17. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 17. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdés - 14. mellékletével megállapított szöveg.

26

A 18. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdés - 15. mellékletével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg. A 18. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (12) bekezdésével megállapított szöveg.

27

A 19. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdés - 16. mellékletével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg. A 19. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (13) bekezdésével megállapított szöveg.

28

A 20. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg. A 20. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (14) bekezdésével megállapított szöveg.

29

A 21. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdés - 17. mellékletével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg. A 21. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (15) bekezdésével megállapított szöveg.

30

A 22. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdés - 18. mellékletével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg. A 22. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (16) bekezdésével megállapított szöveg.

31

A 23. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg. A 23. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdés - 19. mellékletével megállapított szöveg. A 23. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg. A 23. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (17) bekezdésével megállapított szöveg.

32

A 24. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdés - 20. mellékletével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg. A 24. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (18) bekezdésével megállapított szöveg.

33

A 25. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg. A 25. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (19) bekezdésével megállapított szöveg.

34

A 26. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (24) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdés - 21. mellékletével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdésével megállapított szöveg. A 26. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (20) bekezdésével megállapított szöveg.

35

A 27. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (25) bekezdésével megállapított szöveg. A 27. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdés - 22. mellékletével megállapított szöveg. A 27. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (24) bekezdésével megállapított szöveg. A 27. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (21) bekezdésével megállapított szöveg.

36

A 28. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (26) bekezdésével megállapított szöveg. A 28. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdés - 23. mellékletével megállapított szöveg. A 28. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (25) bekezdésével megállapított szöveg. A 28. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (22) bekezdésével megállapított szöveg.

37

A 29. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (27) bekezdésével megállapított szöveg. A 29. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (24) bekezdés - 24. mellékletével megállapított szöveg. A 29. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (26) bekezdésével megállapított szöveg. A 29. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (23) bekezdésével megállapított szöveg.

38

A 30. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (28) bekezdésével megállapított szöveg. A 30. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (25) bekezdés - 25. mellékletével megállapított szöveg. A 30. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (27) bekezdésével megállapított szöveg. A 30. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (24) bekezdésével megállapított szöveg.

39

A 31. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (29) bekezdésével megállapított szöveg. A 31. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (26) bekezdés - 26. mellékletével megállapított szöveg. A 31. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (28) bekezdésével megállapított szöveg. A 31. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (25) bekezdésével megállapított szöveg.

40

A 32. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (30) bekezdésével megállapított szöveg. A 32. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (27) bekezdés - 27. mellékletével megállapított szöveg. A 32. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (29) bekezdésével megállapított szöveg. A 32. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (26) bekezdésével megállapított szöveg.

41

A 33. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (31) bekezdésével megállapított szöveg. A 33. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (28) bekezdés - 28. mellékletével megállapított szöveg. A 33. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (30) bekezdésével megállapított szöveg. A 33. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (27) bekezdésével megállapított szöveg.

42

A 34. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (32) bekezdésével megállapított szöveg. A 34. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (29) bekezdés - 29. mellékletével megállapított szöveg. A 34. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (31) bekezdésével megállapított szöveg. A 34. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (28) bekezdésével megállapított szöveg.

43

A 35. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (33) bekezdésével megállapított szöveg. A 35. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (30) bekezdés - 30. mellékletével megállapított szöveg. A 35. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (32) bekezdésével megállapított szöveg. A 35. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (29) bekezdésével megállapított szöveg.

44

A 36. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (34) bekezdésével megállapított szöveg. A 36. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (31) bekezdés - 31. mellékletével megállapított szöveg. A 36. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (33) bekezdésével megállapított szöveg. A 36. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (30) bekezdésével megállapított szöveg.

45

A 37. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (34) bekezdésével megállapított szöveg. A 37. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (31) bekezdésével megállapított szöveg.

46

A 44. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (35) bekezdésével megállapított szöveg. A 44. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2022. (IX. 16.) önkormányzati rendelete 2. § (32) bekezdés - 32. mellékletével megállapított szöveg. A 44. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 34/2022. (XII. 9.) önkormányzati rendelete 2. § (35) bekezdésével megállapított szöveg. A 44. melléklet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2023. (II. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (32) bekezdésével megállapított szöveg.

47

A 16/A. mellékletet a Budaörs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2022. (VI. 24.) önkormányzati rendelete 2. § (36) bekezdése iktatta be.