Sármellék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 11.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 17/2014.(XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 14- 2022. 02. 16

Sármellék Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2022. (II. 11.) önkormányzati rendelete

a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 17/2014.(XI.27.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.02.14.

Sármellék Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 53. §. (1) bekezdésében, valamint Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (1) bekezdés a.) és d.) pontjában meghatározott feladatkörében, és Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében eljárva a szervezeti és működési szabályzatáról szóló 17/2014.(XI.27.) önkormányzati rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § A szervezeti és működési szabályzatáról szóló 17/2014. (XI.27.) önkormányzati rendelet 6. §-a helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. § (1) A képviselő-testület tagjainak száma 7 fő.

(2) A képviselő-testület alakuló, rendes, rendkívüli, együttes ülést valamint közmeghallgatást tart.

(3) A képviselő-testület a munkatervében meghatározott ütemezés szerint évente legalább 11 ülést tart. A képviselő-testület az üléseit, a július hónapot kivéve, havonta tartja, általában a hónap utolsó szerdai napján. A képviselő-testület a közmeghallgatást nem tartalmazó üléseit a községházán tartja.

(4) Az ülés meghívóját és az előterjesztéseket a képviselőknek a tanácskozási joggal meghívottaknak és a részvételi joggal jelenlévőknek olyan időpontban kell megküldeni, hogy azok az ülés előtt legalább 5 nappal megkapják. A meghívót a Közös Hivatal hirdetőtábláján ki kell függeszteni.

(5) A polgármester rendkívüli testületi ülést köteles összehívni a képviselők legalább egynegyedének, vagy a képviselő-testület bizottságának, valamint a kormányhivatal vezetőjének a testületi ülés összehívásának indokát tartalmazó indítványára, a kezdeményezést követő 15 napon belül. Sürgős, halasztást nem tűrő esetben az ülés előtt 8 órával is kiküldhető a meghívó. Erre bármilyen értesítési mód igénybevehető, el lehet tekinteni az írásbeliségtől is, a sürgősség okát azonban mindenképpen közölni kell.

(6) Közmeghallgatást igénylő napirendeket tárgyaló ülések időpontját, helyét legalább 30 nappal az ülés előtt a helyben szokásos módon nyilvánosságra kell hozni.

(7) A képviselő-testület ülésére tanácskozási joggal meg kell hívni az egyesületek elnökeit, civil szervezetek vezetőit, helyi nemzetiségi önkormányzat elnökét.”

2. § Ez a rendelet a kihirdetését követő harmadik napon lép hatályba, és 2022. február 17-én hatályát veszti.