Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 04. 29- 2022. 04. 29

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 10/2022. (IV. 28.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.04.29.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 29. §‑ának (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

„(4) Az interpellációk, kérdések feltevésének sorrendje első körben, majd az ezt követő körökben:

1. FIDESZ képviselőcsoport képviselői

2. Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoport képviselői

3. Demokratikus Koalíció – Váltsunk Közösen! képviselőcsoport képviselői

4. MSZP – Váltsunk Közösen! képviselőcsoport képviselői

5. nevük ABC sorrendjében a képviselőcsoportba nem tartozó képviselők”

2. § Az SZMSZ „A KÖZGYŰLÉS ÁLTAL A POLGÁRMESTERRE ÁTRUHÁZOTT ÖNKORMÁNYZATI NEM HATÓSÁGI FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK” című 2/a. számú mellékletének

a) „Közbeszerzési eljárás” című XVII. fejezete helyébe a következő rendelkezés lép:

„XVII. Fejezet

Közbeszerzési eljárás

1. Jóváhagyja az Önkormányzat éves közbeszerzési tervét és annak igény szerint felmerülő szükséges módosításait.
2. Dönt a központosított közbeszerzéshez történő csatlakozás jóváhagyásáról.
3. A közbeszerzések előkészítése és végrehajtása során dönt
3.1. a Munkacsoport, valamint Bíráló bizottság összetételéről, valamint a Bíráló Bizottság javaslata alapján a közbeszerzési dokumentumok jóváhagyásával egyidejűleg a közbeszerzési eljárás megindításáról, amennyiben a Közgyűlés a költségvetési rendeletben biztosította az anyagi fedezetet, illetve az egyéb módon az ajánlatkérő rendelkezésére áll;
3.2. a külső szervezet, személyek részére a közbeszerzési eljárás lefolytatására adott megbízásokról.
3.3. az ajánlatok és részvételi jelentkezések bírálata során valamennyi közbenső intézkedésről, a jóváhagyott közbeszerzési dokumentáció szükség szerinti módosításáról a Bíráló Bizottság, illetve a szakértő szervezet javaslata alapján.
4. Feladata a Közgyűlés illetékes szervei által a közbeszerzési eljárások lebonyolításával kapcsolatosan meghozott döntések adminisztratív végrehajtása.”

b) „Egyéb feladatok és hatáskörök” című XVII. fejezet 14. pontjában a „gazdasági vezetőjének” szövegrész helyébe a „gazdasági vezetőjének és intézményvezető helyettesének” szöveg lép.

3. § Az SZMSZ „PÉNZÜGYI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE” című 3/e. melléklete „I. Dönt:” címének 6. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„6. A közbeszerzési eljárásokban a közbenső intézkedésekről való döntések kivételével – a Bíráló Bizottság, illetve a szakértő szervezet javaslata alapján – az ajánlatok érvényességéről, az ajánlattevők kizárásáról, alkalmatlanságáról és az eljárás eredményéről.”

4. § Az SZMSZ „VÁROSÜZEMELTETÉSI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE” című 3/g. melléklete „IV. Véleményezi:” címének 9. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„9. az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő gazdasági társaságok – Közgyűlési hatáskörbe tartozó – legfőbb szervi döntéstervezeteit tartalmazó előterjesztéseket, a személyi kérdések kivételével;”

5. § Az SZMSZ 4. melléklete helyébe jelen rendelet melléklete lép.

6. § Az SZMSZ „SZOLNOK MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ÖNKÉNT VÁLLALT FELADATAI KÜLÖNÖSEN” című 8. sz. mellékletének „1. Egészségügyi ellátás” címe a következő sorral egészül ki:

[

Önként vállalt feladat

Jogszabályhely megjelölése vagy a feladatellátás alapja

]

Besenyszög, Csataszög, Hunyadfalva, Kőtelek, Nagykörű, Rákóczifalva, Szajol, Szászberek, Szolnok, Tiszajenő, Tiszasüly, Tiszavárkony, Tószeg, Újszász, Vezseny, Zagyvarékas települések egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó, háziorvosi, házi gyermekorvosi ügyeleti ellátásához (központi orvosi ügyelet) közös beszerzési eljárás lefolytatása és a feladatellátási hely, valamint a szükséges eszközök – vagyonkezelői útján – történő biztosítása a használat kapcsán felmerülő költségek szolgáltató általi viselésével

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének ..../2022. (IV.28.) határozata

7. § Hatályát veszti az SZMSZ

a) „A KÖZGYŰLÉS ÁLTAL A POLGÁRMESTERRE ÁTRUHÁZOTT ÖNKORMÁNYZATI NEM HATÓSÁGI FELADAT–ÉS HATÁSKÖRÖK” című 2/a. számú mellékletének „Az Önkormányzat tulajdonosi képviselete” című IX. fejezetének 1. pontjából a „a közgyűlés határozata alapján” szövegrész;

b) „PÉNZÜGYI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE” című 3/e. melléklete „III. Véleményezi:” címéből a 37. és a 38. pont;

c) „VÁROSÜZEMELTETÉSI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉS BIZOTTSÁG FELADAT- ÉS HATÁSKÖRE” című 3/g. melléklete „IV. Véleményezi:” címének 20. pontja.

8. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.

Melléklet

„4. melléklet a 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelethez

Szalay Ferenc

Polgármester

Az önkormányzati képviselők névjegyzéke

Név

Egyéni választókerület

Tasnádi Zoltán képviselő

1

Galló György Péter képviselő

2

Borda Zoltán Tibor képviselő

3

4

László Norbert képviselő

5

Ligeti József képviselő

6

Bóka Éva képviselő

7

Molnár Iván képviselő

8

Dr. Füle István képviselő

9

Dr. Póta Sándor Gyula képviselő

10

Berényi Gábor képviselő

11

Györfi Mihály képviselő

12

Rehó János képviselő

kompenzációs lista

Miskolczi László képviselő

kompenzációs lista

Rusvai Károly képviselő

kompenzációs lista

Szanyi István képviselő

kompenzációs lista

Fejér Andor képviselő

kompenzációs lista