Tarcal Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2022. (V. 25.) önkormányzati rendeletének indokolása

Tarcal Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 5/2005.(IV.12.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 26
Tarcal Község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 5/2005.(IV.12.) számú önkormányzati rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
Előterjesztés-Indokolás
a Helyi Építési Szabályzatról szóló 5/2005.(IV.12.) önkormányzati rendelet módosításához
Tisztelt Képviselőtestület!
Önkormányzatunk ez év márciusában, a 21/2022(III.29.) határozatában arról döntött, hogy a Kentaur Kft. telephely bővétésének megvalósítása érdekében a 680, 779/8 és 779/9 hrsz-ú területeket érintően megkezdi településrendezési eszközeinek módosítását, s ezzel egyidejűleg az érintett ingatlanokat és azok környezetét kiemelt fejlesztési területté nyilvánította.
A településrendezési eszközök módosítására tárgyalásos eljárás keretében került sor, melynek során elkészült a módosítás dokumentációja, megtörtént a partnerségi egyeztetés, majd annak lezárása, a Képviselőtestület döntött arról, hogy nem tartja szükségesnek a környezeti vizsgálat lefolytatását, s ezt követően május 17-én a tárgyalásos eljárás eredményesen lezárult.
Sem a tárgyaláson, sem azt megelőzően az illetékes államigazgatási szervek nem emeltek kifogást a tervezett módosítással kapcsolatban.
Mindezek alapján az állami főépítész kiadta záró szakmai véleményét, mely szerint a módosítás ellen kifogást nem emel.
A módosítás tartalmilag a rendelettervezet 1. sz. mellékletében jelenik meg, amelyen látható, hogy a belterületi szabályozási terv térképi része hogyan változik.
Fentiekre figyelemmel javaslom a HÉSZ módosítás elfogadását, mely módosítás a kihirdetést követő napon, - amely a gyakorlatban a Képviselőtestületi ülést követő második nap - hatályba léphet.
Tarcal, 2022. május 19.
Dr. Kovács Zoltán
jegyző