Békésszentandrás Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (II. 18.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről

Hatályos: 2022. 02. 19
az Önkormányzat 2022. évi költségvetéséről
Végső előterjesztői indokolás
Magyarország 2022. évi központi költségvetéséről szóló 2021. évi XC. törvény előírásai betartásával, a helyi sajátosságok figyelembevételével Békésszentandrás Nagyközség képviselő-testülete a helyi közügyek intézése körében a törvény keretei között meghatározza költségvetését, annak alapján önállóan gazdálkodik.
Önkormányzatunk 2022. évi költségvetési rendeletének tervezetét a Képviselő-testület felé 2022. január ..-án beterjesztettük.
Az I. fordulós tárgyalásra benyújtott Rendelet-tervezet 88 544 ezer Ft költségvetési hiányt tartalmazott.
Az Intézmények által benyújtott igények, és bevételi források alapján összeállított I. fordulós tervezetet a Képviselő-testület, valamint annak bizottságai megtárgyalták. További egyeztetéseket folytattunk az intézményvezetőkkel és támogatandó szervezetekkel.
A költségvetési tárgyalás során az volt a cél, hogy a jogszabályok alapján kötelező előírások betartásával kiadásainkat a bevételi forrásokhoz igazítsuk, és további bevételi lehetőségeket is be tudjunk építeni költségvetésünkbe.
Ennek megfelelően az önkormányzati intézményekkel lefolytatott egyeztetések alapján, valamint a Képviselő-testület és Bizottságai véleményének figyelembe vételével a 2022. évi költségvetési Rendelet-tervezet a II. fordulós tárgyaláshoz összeállításra került, melyhez a következő INDOKLÁS-t fűzzük:
A Rendelet-tervezet I. fordulós indoklása tartalmazza a költségvetés összeállítására vonatkozó szabályokat, azokat figyelembe vettük.