Kiszsidány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2022. (V. 30.) önkormányzati rendeletének indokolása

az Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2021. (II. 25.) számú rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 05. 31
az Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2021. (II. 25.) számú rendelet módosításáról
Végső előterjesztői indokolás
A helyi önkormányzat költségvetési rendeletében megjelenő bevételek és kiadások módosításáról, a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosításról a (2) és (3) bekezdésben meghatározott kivétellel a képviselő-testület dönt.
(2) A helyi önkormányzat költségvetési rendelete a polgármester számára lehetővé teheti a helyi önkormányzat bevételeinek és kiadásainak módosítását és a kiadási előirányzatok közötti átcsoportosítást.
(3)A helyi önkormányzati költségvetési szerv bevételi előirányzatai és kiadási előirányzatai a Kormány rendeletében meghatározott esetben a helyi önkormányzati költségvetési szerv saját hatáskörében módosíthatóak, a kiadási előirányzatok egymás között átcsoportosíthatóak.
(4) A képviselő-testület a (2) és (3) bekezdés szerinti előirányzat-módosítás, előirányzat-átcsoportosítás átvezetéseként – az első negyedév kivételével – negyedévenként, a döntése szerinti időpontokban, de legkésőbb az éves költségvetési beszámoló elkészítésének határidejéig, december 31-i hatállyal módosítja a költségvetési rendeletét. Ha év közben az Országgyűlés – a helyi önkormányzatot érintő módon – a 14. § (3) bekezdése szerinti fejezetben meghatározott támogatások költségvetési kiadási előirányzatait zárolja, azokat csökkenti, törli, az intézkedés kihirdetését követően haladéktalanul a képviselő-testület elé kell terjeszteni a költségvetési rendelet módosítását.
A települési önkormányzat 2021. évi költségvetésének előirányzat módosításai érintették a kiadási és bevételi előirányzatokat is.
Az előterjesztés mellékletét képezi közgazdasági tagolásban – ahol tételesen feltüntetésre kerültek – a módosított előirányzatok:
1. melléklet Kiszsidány Község Önkormányzata költségvetési bevételei és kiadásai
2. melléklet Kiszsidányi Község Önkormányzata költségvetési bevételei
3. melléklet Kiszsidány Községi Önkormányzata költségvetési kiadásai
4. melléklet Kiszsidányi Község Önkormányzat felhalmozási bevételei
5. melléklet Kiszsidány Községi Önkormányzata felhalmozási kiadásai
6. melléklet Kiszsidány Községi Önkormányzata saját bevételeiről és adósságot keletkeztető ügyletekből származó fizetési kötelezettségeiről
7. melléklet Kiszsidány Község Önkormányzata európai uniós támogatással megvalósuló programok, projektek bevételeiről és kiadásairól, valamint az önkormányzaton kívüli ilyen projektekhez való hozzájárulásról
8. melléklet Kiszsidány Községi Önkormányzat költségvetési létszámkeretének megoszlásáról
A fenti mellékletekben szereplő módosítások kerültek végrehajtásra a 2021. évi költségvetési rendeletben.