Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2019. (XI.05.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 02. 25- 2022. 02. 26

Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2022. (II. 24.) önkormányzati rendelete

Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2019. (XI.05.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.02.25.

Isaszeg Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva az alábbi rendeletet alkotja a Szervezeti és Működési Szabályzatának módosításáról.

1. § Az Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2019. (XI.5.) önkormányzati rendelet 9. § (3) és (4) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

„(3) A (2) bekezdésben meghatározott rendkívüli ülés összehívását kezdeményező indítványnak tartalmaznia kell az összehívás indokát.

(4) A polgármester a (3) bekezdés szerint indítványozott rendkívüli ülés összehívásáról 15 napon belüli időpontra gondoskodik.”

2. § Az Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2019. (XI.5.) önkormányzati rendelet 7. sz. melléklet b) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„b) „Isaszeg Város Önkormányzat a nemzetiségi önkormányzatok képviselő-testületei részére havonta igény szerint, de legalább harminckét órában, az önkormányzati feladat ellátásához szükséges tárgyi, technikai eszközökkel felszerelt helyiséget biztosít ingyenes használattal, valamint a helyiséghez, továbbá a helyiség infrastruktúrájához kapcsolódó rezsiköltséget és fenntartási költségeket viseli. A helyiségigény a Kabinetirodán jelenthető be, előzetesen.”

3. § Az Isaszeg Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 16/2019. (XI.5.) önkormányzati rendelet 7. sz. melléklet h) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„h) „a jegyző vagy annak – a jegyzővel azonos képesítési előírásoknak megfelelő – megbízottja a helyi önkormányzat megbízásából és képviseletében részt vesz a nemzetiségi önkormányzatok testületi ülésein és jelzi amennyiben törvénysértést észlel, továbbá a nemzetiségi önkormányzat kérésére szakmai segítséget nyújt annak ülésén és azon kívül is a nemzetiségi önkormányzat működését érintően.”

4. § Ez a rendelet 2022. február 25-én lép hatályba, és a kihirdetését követő második napon hatályát veszti.