Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 33/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 12. 16- 2022. 12. 16

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 33/2022. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.12.16.

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

1. § Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 7/2014. (II.28.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: SZMSZ) 57. §-a a következő (2)–(6) bekezdéssel egészül ki:

„(2) A polgármester, az alpolgármester, a képviselő, vagy a polgármesteri hivatal

a) jogszabályban meghatározott esetekben lakossági fórumot tart, és

b) egyes városrészeket érintő, közérdekű kérdések megtárgyalása előtt lakossági fórumot tarthat.

A lakossági fórumok szervezése során a polgármesteri hivatal előkészítésben illetékes belső szervezeti egysége egyeztet az adott választókerület önkormányzati képviselőjével, melynek során az időpontot úgy határozzák meg, hogy a képviselő arról legalább 8 nappal korábban értesüljön.

(3) A közmeghallgatás, lakossági fórum időpontját, helyét, témáját közhírelni kell az írott és elektronikus sajtón keresztül. A közhírelést a közmeghallgatás, illetve a lakossági fórum előtt legalább 8 nappal korábban meg kell tenni.

(4) A közmeghallgatást a polgármester vezeti, melyen részt vesznek a képviselők, illetve meghívást kapnak a 8. § (1) bekezdésében felsorolt személyek.

(5) A közmeghallgatáson közérdekű kérdéseket kizárólag szóban lehet feltenni, a megjelentek háromperces időkorlátozással fejthetik ki véleményüket közérdekű kérdésekkel kapcsolatosan.

(6) A közmeghallgatásról jegyzőkönyv, a lakossági fórumról feljegyzés készül.”

2. § (1) Az SZMSZ Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódása, munka-, valamint ügyfélfogadási rendjéről szóló 1. mellékletének 2.1 pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„2.1 A hivatal feladatait az alábbi osztályok szerinti szervezeti tagozódásban látja el a 2.2 pontban foglaltak kivételével. Az egyes osztályok feladataikat osztályvezető irányításával látják el, aki teljes jogkörrel felel a tevékenységi körébe tartozó feladatok szakszerű, hatékony végrehajtásáért.
2.1.1. Adóügyi Osztály
2.1.2. Általános Igazgatási Osztály
2.1.3. Egészség- és Családügyi Osztály
2.1.4. Ellenőrzési Osztály
2.1.5. Fejlesztési Osztály
2.1.6. Informatikai Osztály
2.1.7. Jogi Osztály
2.1.8. Költségvetési Osztály
2.1.9. Környezetgazdálkodási Osztály
2.1.10. Közlekedési Osztály
2.1.11. Közterület-felügyelet
2.1.12. Kulturális, Ifjúsági, Köznevelési és Sport Osztály
2.1.13. Számviteli Osztály
2.1.14. Személyügyi Osztály
2.1.15. Szervezési Osztály
2.1.16. Szociális és Integrációs Osztály
2.1.17. Szociális Támogatások Osztálya
2.1.18. Vagyongazdálkodási és Közbeszerzési Osztály
2.1.19. Városmarketing és Turisztikai Osztály”

(2) Az SZMSZ Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódása, munka-, valamint ügyfélfogadási rendjéről szóló 1. mellékletének 2.8. pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

„2.8. A Fejlesztési Igazgató
a) vezeti a Fejlesztési Igazgatóságot,
b) feladata a Fejlesztési Igazgatóság – a Főépítészi Iroda, a Fejlesztési Osztály, valamint a Vagyongazdálkodási és Közbeszerzési Osztály – munkájának hatékony, célszerű munkamegosztása, a Fejlesztési Igazgatóságot érintő feladatok gyors és szakszerű ellátása, a szükséges erőforrások feltárása az eredményes munka érdekében.”

3. § Hatályát veszti az SZMSZ Szolnok Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának belső szervezeti tagozódása, munka-, valamint ügyfélfogadási rendjéről szóló 1. mellékletének 2.5. pontjában az „és a Vagyongazdálkodási Osztály” szövegrész.

4. § Az SZMSZ „A Közgyűlés által a polgármesterre átruházott önkormányzati nem hatósági feladat – és hatáskörök” című 2/a mellékletének „Egyéb feladatok és hatáskörök” című XVI. fejezete a következő 22. ponttal egészül ki:

„22. Dönt az önkormányzattal kötött szakértői, tanácsadói szerződések jóváhagyásáról.”

5. § Az SZMSZ „Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata önként vállalt feladatai különösen” című 8. mellékletének „11. Egyéb feladatok” táblázata a következő sorral egészül ki:

[11. Egyéb feladatok]

[Önként vállalt feladat]

[Jogszabályhely megjelölése vagy a feladatellátás alapja]

„a szünetelő szolnoki postai szolgáltatóhelyeken egyetemes postai szolgáltatás biztosítása

.../2022.(XII.15.) közgyűlési határozat”

6. § Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba.