Nyírtelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (V. 24.) önkormányzati rendeletének indokolása

Az önkormányzat 2021. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolójáról

Hatályos: 2022. 05. 27
Az önkormányzat 2021. évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolójáról
Végső előterjesztői indokolás
A költségvetés teljesítéséről szóló rendelet megalkotását – a jogszabály társadalmi, gazdasági és költségvetési hatása elérésének biztosítása érdekében - a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény és az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény előírásai teszik szükségessé.
Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 91. § (1) bekezdése alapján a jegyző által elkészített költségvetés teljesítéséről szóló rendelet-tervezetet a polgármester terjeszti a képviselő-testület elé.
Nyírtelek Város Önkormányzat költségvetése teljesítéséről szóló rendeletének tartalmaznia kell a kiemelt bevételi és kiadási előirányzatokat mérlegszerűen, működési és felhalmozási cél szerinti tagolásban, a költségvetési létszám irányszámait, a felhalmozási, a finanszírozási kiadásokat, a kötelező, az önként vállalt és az államigazgatási feladatokat, a vagyonkimutatást, a gazdasági társaságokban történő részesedést, a maradvány és az eredménykimutatást. A rendeletnek nincs az európai uniós joggal kapcsolatos összehangolási és egyeztetési vonatkozása