Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VIII. 26.) önkormányzati rendelete

Borsodnádasd Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat - HÉSZ területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005.(VI.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

Hatályos: 2022. 08. 27- 2022. 08. 28

Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2022. (VIII. 26.) önkormányzati rendelete

Borsodnádasd Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat - HÉSZ területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005.(VI.02.) önkormányzati rendelet módosításáról

2022.08.27.

Borsodnádasd Város Önkormányzata az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997. évi LXXVIII. törvény 62. § (6) bekezdés 6. pontjában, kapott felhatalmazás alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 13. § (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva, a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 42. § (4) bekezdésében biztosított véleményezési jogkörében eljáró államigazgatási szervek véleményének kikérésével a partnerségi egyeztetést követően a Borsodnádasd város Szabályozási tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat-HÉSZ- területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005. (VI.02.) számú rendeletét az alábbiak szerint módosítja:

1. § (1) A Borsodnádasd Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat – HÉSZ – területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005. (VI. 2.) önkormányzati rendelet 9. §-a a következő (1c) bekezdéssel egészül ki:

„(1c) Külterületen tervezett Kereskedelmi, szolgáltató gazdasági terület, Gksz/SZ/40/6,0/800 jelű építési övezet előírásai az alábbiak: átalakuló kereskedelmi szolgáltató övezet

a) A legkisebb kialakítható telekterület:800 m2, illetve kialakult

b) Beépítési mód: szabadonálló

c) A beépítettség legnagyobb mértéke 40% lehet

d) A megengedett legnagyobb építménymagasság értéke: 6,0 méter

e) A beépítettség feltétele legalább részleges közművesítettség, vagy közműpótló berendezések

f) A zöldfelület legkisebb mértéke: 30%

g) A meglévő lakófunkció megtartható, de újonnan lakófunkció nem engedélyezhető.

h) A területfelhasználási egységen belül a meglévő iparterületen a jelenleg jogi megközelítés nélküli önálló helyrajzi számú telkek megközelítésének biztosítására közutat, vagy magánutat kell létesíteni a szabályozási terv szerint.”

(2) A Borsodnádasd Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat – HÉSZ – területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005. (VI. 2.) önkormányzati rendelet 9. § (2e) bekezdés j) pontja helyébe a következő rendelkezés lép:

(Külterületen Gip jelű építési övezet előírásai az alábbiak: SZ-K/40/9,0/K)

„j) Beépítés feltétele: a teljes közművesítettség, közmű létesítmények területének esetében legalább részleges közművesítettség.”

(3) A Borsodnádasd Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat – HÉSZ – területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005. (VI. 2.) önkormányzati rendelet 9. § (2e) bekezdése a következő m) és n) ponttal egészül ki:

(Külterületen Gip jelű építési övezet előírásai az alábbiak: SZ-K/40/9,0/K)

„m) A megújuló energiaforrások közcélú hálózati csatlakozáshoz szükséges transzformátor állomás területének kijelölése.
n) A megújuló energiaforrások közcélú hálózati csatlakozáshoz szükséges transzformátor állomás területén a technológiai berendezések építménymagassága a technológia függvényében, a műszaki szükségességnek megfelelően létesíthető. ”

2. § A Borsodnádasd Város Szabályozási Tervének elfogadásáról és a Helyi Építési Szabályzat – HÉSZ – területre vonatkozó előírásainak megállapításáról szóló 6/2005. (VI. 2.) önkormányzati rendelet „Közműterületek, közműlétesítmények” alcíme a következő 16/A. §-sal egészül ki:

„16/A. § (1) Kk-en Különleges megújuló energiaforrások övezete

(2) Kk-en/SZ/2/6,0/3000 Napelempark üvezete

a) A területen belül a műtárgyakon és az azokhoz tartozó műszaki berendezéseken kívül elhelyezhetők a rendeltetést kiszolgáló építmények.

b) A műtárgyakat és az azokhoz tartozó műszaki berendezéseket a beépítettség mértékébe nem kell beszámítani.

c) A különleges beépítésre nem szánt területeken épületek legfeljebb 2%-os beépítettséggel helyezhetők el.

d) Az övezetet csak a rendeltetésnek megfelelően szükséges közművesíteni, vagy közmű pótló berendezések használatát előirányozni.

3. § Ez a rendelet 2022. augusztus 27-én lép hatályba.